Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 20.9.2020, 00:43
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "EVANGHELIA PACII LUI IOAN" 
Author Message
Hoper
Initiator
Initiator


PostPosted: 18.10.2007, 06:40    Post subject: EVANGHELIA PACII LUI IOAN - partea 2a Reply with quote

      Si când veti veni în fata lui Dumnezeu, îngerii Sai vor purta marturie pentru toate faptele voastre bune. Si atunci Dumnezeu vede faptele voastre bune scrise în trupurile, în sufletele si în mintile voastre si Se bucura mult în inima Lui. El binecuvânteaza trupul, sufletul, mintea voastra si toate faptele voastre si va da drept mostenire Împaratia Sa Pamânteasca si Cereasca, pentru ca sa aveti viata vesnica si o fericire nepieritoare. Fericit este acela care poate intra în Împaratia lui Dumnezeu, pentru ca el nu va mai vedea niciodata moartea".
O mare tacere se lasa dupa cuvintele Lui. Cei care erau descurajati si- au luat o noua putere din cuvintele Lui si au continuat sa posteasca si sa se roage. Si cel care vorbise primul a spus: "Voi starui si eu acum pâna în a saptea zi". Si al doilea, de asemenea, a spus: "Iar eu de asemenea voi starui sa postesc de sapte ori câte sapte zile".
      Isus le-a raspuns: "Fericiti sunt cei care staruiesc pâna la sfârsit, pentru ca ei vor fi mântuiti".
      Printre ei erau foarte multi bolnavi, chinuiti de mari dureri, si care de-abia s-au târât la picioarele lui Iisus, fiindca nu mai puteau sa mearga pe picioarele lor. Ei au spus: "Stapâne, suntem chinuiti de durere: spune-ne ce sa facem". Si ei I-au aratat lui Iisus picioarele în care oasele erau rasucite si înnodate si au spus: "Nici îngerul aerului, nici îngerul apei, nici cel al luminii soarelui nu ne-a alungat durerile, chiar daca ne-am botezat, am postit si ne-am rugat, si am urmat întru totul cuvintele Tale".
      "Adevar va spun, oasele voastre vor fi vindecate. Nu fiti descurajati, ci cautati pentru a va vindeca pe vindecatorul oaselor, îngerul pamântului, pentru ca de acolo au fost luate oasele voastre si la sfârsit acolo se vor întoarce".
      Si El a aratat locul cu pamânt argilos din marginea râului pe care curgerea apei si caldura soarelui îl muiase.
      "Cufundati-va picioarele în namol, pentru ca îmbratisarea îngerului pamântului sa poata scoate afara din oasele voastre toate necuratiile si toate bolile. Si veti vedea pe Satana si toate durerile voastre zburând prin îmbratisarea îngerului pamântului. Si nodurile oaselor voastre vor disparea, si ele se vor întari, si atunci toate durerile voastre vor disparea".      
Bolnavii îi urmara cuvintele, pentru ca stiau si credeau cu tarie ca vor fi vindecati.
       Si erau acolo bolnavi care sufereau mult de dureri si, cu toate acestea, continuau sa posteasca, iar puterea lor launtrica se irosea si o mare caldura îi chinuia. Si când s-au ridicat din paturile lor ca sa se duca la Iisus, capetele lor au început sa se întoarca de parca ar fi simtit o rafala de vânt si, de fiecare data când încercau sa se tina pe picioare, cadeau înapoi la pamânt.
      Atunci Iisus a venit la ei si le-a spus: "Voi suferiti pentru ca Satana si bolile lui va chinuiesc corpurile, dar nu va temeti, pentru ca puterea lor asupra voastra va înceta în curând. Pentru ca Satana este ca un vecin mânios, care a intrat în casa vecinului sau când acesta era plecat, vrând sa-i ia lucrurile din casa. Dar cineva i-a spus ca dusmanul sau îi ravaseste casa si atunci el s-a întors grabnic spre casa. Si când vecinul cel rau, adunând lucrurile care îl ispiteau, a vazut de departe pe stapânul casei întorcându-se în graba, s-a suparat foarte tare ca nu putea sa fure toate acele lucruri si s-a apucat sa sparga si sa strice tot ce era acolo, cautând sa distruga totul. El socotea cu rautate ca daca lucrurile acelea nu puteau sa fie ale lui, atunci nici celalalt, care era stapânul, nu trebuia sa mai aiba parte de nimic. Dar, imediat, stapânul casei a intrat si, înainte ca vecinul cel rau sa-si împlineasca scopul cel distrugator, l-a luat si l-a aruncat afara din casa. Cu adevar va spun, chiar asa a intrat Satana în corpurile voastre, care sunt locuinta lui Dumnezeu, si a luat în puterea sa tot ce voia sa fure: respiratia voastra, sângele vostru, oasele voastre, carnea voastra, maruntaiele voastre, ochii vostri si urechile voastre. Dar, prin posturi, aspiratie si prin rugaciune, voi ati chemat înapoi pe stapânul trupului vostru si pe îngerii sai. Acum, Satana vede ca adevaratul stapân al trupului se întoarce si ca acesta este sfârsitul puterii sale. De aceea, în furia lui, îsi aduna ultimele puteri înca o data, pentru a va putea distruge trupurile înaintea venirii stapânului. De aceea Satana va chinuie acum, în final, atât de cumplit, pentru ca el deja simte ca sfârsitul i-a venit. De aceea este bine sa nu va lasati inimile sa tremure, pentru ca în curând îngerii lui Dumnezeu vor aparea, ca sa ocupe din nou lacasurile lor si sa le sfinteasca cu puterea lor din nou, ca temple ale lui Dumnezeu. Si atunci ei îl vor apuca pe Satana si îl vor arunca afara din trupurile voastre, cu toate bolile lui si cu toate necuratiile lui. Si atunci fericiti veti fi, pentru ca veti primi rasplata neclintirii si sperantei voastre si niciodata nu veti mai vedea boala". Era printre cei bolnavi unul care era mai chinuit de Satana decât toti ceilalti, iar trupul sau era aproape ca un schelet si pielea îi era galbena ca o frunza cazuta toamna. Era deja atât de slab, încât nu putea nici macar sa se târasca în mâini pâna la Iisus si a strigat doar la el de departe: "Învatatorule, ai mila de mine, pentru ca nici un om nu a suferit de la începutul lumii asa cum sufar eu acum. Stiu ca esti cu adevarat trimisul lui Dumnezeu si mai stiu ca, daca vrei, poti sa scoti într-o clipa pe Satana afara din trupul meu. Nu asculta oare îngerii lui Dumnezeu de trimisul lui Dumnezeu? Vino, Învatatorule, si scoate pe Satana afara din trupul meu acum, pentru ca eu simt cum  urla cu furie în mine si cumplit este chinul meu, ce parca nu mai are sfârsit!"
      Si Iisus i-a raspuns: "Satana te chinuie atât de mult pentru ca ai postit multe zile si este foarte furios ca deja nu-i mai platesti tributul; nu-l mai hranesti cu toate spurcaciunile cu care ti-ai spurcat pâna acum templul sufletului. Îl chinui pe Satana ce se afla în tine cu foamea si astfel, el, în furia lui, te chinuie la rândul sau. Nu te teme, pentru ca îti spun, pâna la urma Satana va fi distrus înainte ca trupul tau sa fie distrus; pentru ca în timp ce postesti si te rogi, îngerii lui Dumnezeu îti apara acum trupul, pentru ca puterea lui Satana sa nu te poata distruge. Si duhurile lui Satana sunt neputincioase în fata îngerilor lui Dumnezeu".
      Atunci ei toti au venit la Iisus si L-au implorat, spunându-i: "Învatatorule, ai mila de el, pentru ca sufera mai mult decât noi toti si, daca nu alungi cât se poate de repede pe Satana afara din el, ne este teama ca nu va mai trai pâna mâine".
      Si Iisus le-a raspuns: "Mare este credinta voastra. Sa se faca totul dupa credinta voastra si veti vedea în curând, fata în fata, chipul înspaimântator al Satanei alungat de puterea Fiului divin al Omului. Pentru ca voi arunca afara din el pe puternicul Satana, prin puterea nesfârsita a lui Dumnezeu. Pentru ca Spiritul cel sfânt si atotputernic al lui Dumnezeu face chiar si pe cel mai slab - foarte puternic. Satana nu va ierta nimic si iata, în cazul pacatelor, trebuie sa-i platiti totul: ochi pentru ochi, dinte pentru dinte, mâna pentru mâna, picior pentru picior, arsura pentru arsura, rana pentru rana, viata pentru viata, moarte pentru moarte. Pentru ca mai devreme sau mai târziu, plata pacatului este suferinta si moartea. De aceea va spun: sa nu ucideti niciodata si nici sa nu mâncati carnea vânatului nevinovat, ca sa nu deveniti sclavii Satanei. Pentru ca aceasta este calea suferintelor si a bolii care duce la moarte. Faceti totdeauna voia lui Dumnezeu, pentru ca îngerii lui sa va poata sluji si întari mereu pe calea vietii. Ascultati, de aceea, cuvintele lui Dumnezeu: “Iata, v-am dat sa va hraniti cu fiecare iarba care poarta samânta si care se afla pe fata pamântului si fiecare copac, în care se afla fructul datator de samânta; aceasta sa fie totdeauna carnea pentru voi. Si fiecarei fiare a pamântului si fiecarei pasari a aerului, si tuturor celor care se târasc pe pamânt, oriunde se afla suflarea vietii, le dau drept hrana fiecare fir de iarba verde, iar voua va dau laptele lor. Dar carnea si sângele care îi da viata sa nu le mâncati. Caci, cu siguranta, totdeauna le voi cere înapoi din puterea sângelui vostru; voi cere înapoi toate animalele ucise si sufletul tuturor oamenilor ucisi. Pentru ca Eu, Domnul Dumnezeu, sunt Unicul Dumnezeu, atotputernic si drept, care pedepsesc nelegiuirile celor care Ma urasc, si ma îndur fata de cei care Ma iubesc si respecta poruncile Mele.”
      Prima si cea mai importanta porunca este: "Iubeste-l pe Domnul Dumnezeu din toata inima ta si din tot sufletul tau, cu toata puterea ta!" Cea de a doua este aceasta: "Iubeste pe aproapele tau ca pe tine însuti". Sa stiti ca nu este nici o porunca mai mare decât acestea".
      Dupa aceste cuvinte toti au ramas tacuti, în afara de unul, care spuse: "Ce sa fac, Învatatorule, daca vad o fiara salbatica omorându-mi fratele în padure? Sa-mi las fratele sa piara sau sa omor fiara? Nu încalc astfel legea?"
      Si Iisus raspunse: "A fost spus din timpuri stravechi: “Toate fiarele care misca pe pamânt, toti pestii din mare si toate pasarile cerului sunt date în puterea ta”. Va spun cu adevarat, ca din toate fiintele care traiesc pe pamânt, Dumnezeu a creat doar pe om dupa chipul si asemanarea Sa. De  aceea, animalele sunt pentru om si nu omul pentru animale. De aceea, este  bine sa stiti ca nu încalcati legea daca omorîti fiara salbatica, pentru a salva viata fratelui vostru. Pentru ca omul înseamna mai mult decât animalul. Dar cel care omoara un animal fara motiv, fara ca animalul sa-l atace, actionând astfel numai din placerea de a-l ucide sau pentru carnea lui, pentru pielea lui sau pentru coltii sai, face o fapta rea si el însusi, se preface atunci într-o fiara salbatica. De aceea, sfârsitul fiarelor salbatice prin intermediul lui înseamna totodata si sfârsitul sau ca om" (animalizarea, abrutizarea sa).?
      Apoi, altul a spus: "Moise, mai marele Israelului, a dat voie stramosilor nostri sa manânce carnea animalelor curate si le-a interzis oamenilor carnea animalelor necurate. Atunci Tu de ce ai interzis carnea tuturor animalelor? Care lege vine cu adevarat de la Dumnezeu: aceea a lui Moise sau legea Ta?"
      Atunci Iisus a raspuns: "Dumnezeu a dat prin Moise zece porunci stramosilor vostri. Aceste porunci sunt grele, au spus stramosii vostri si n- au putut sa le dea ascultare. Când Moise a vazut asta, i s-a facut mila de poporul sau si nu a vrut ca el sa piara. Si el le-a dat atunci de zece ori zece porunci mai putin grele, ca ei sa le poata urma. Va spun cu adevarat ca, daca stramosii vostri ar fi avut puterea sa urmeze cele zece porunci ale lui Dumnezeu, Moise nu ar fi avut nevoie de acele de zece ori zece porunci. Pentru ca cel ale carui picioare sunt puternice ca Muntele Sionului, nu are nevoie de cârje; dar cel ale carui picioare tremura, înainteaza mai întîi cu cârjele si numai dupa aceea fara ele. Si Moise a spus lui Dumnezeu: "Inima mea este plina de întristare, pentru ca poporul meu se va pierde. Pentru ca ei sunt fara cunoastere si nu pot sa înteleaga poruncile Tale. Ei sunt precum copiii mici, care nu pot sa înteleaga cuvintele tatalui lor. Da-mi voie, Doamne, sa le dau alte legi, pentru ca ei sa nu piara. Daca nu pot fi cu Tine, Doamne, lasa-i sa nu fie împotriva Ta, ca ei sa poata trai si, când timpul va veni si ei vor fi copti pentru legile Tale, descopera-le legile Tale". De aceea, Moise a frânt cele doua table de piatra pe care erau scrise cele zece porunci si le-a dat de zece ori zece în locul lor. Si, din acestea de zece ori zece, scribii si fariseii au facut de o suta de ori zece porunci. Si ei au pus poveri insuportabile pe umerii vostri, pe care nici ei nu le poarta. Pentru ca, cu cât mai apropiate sunt poruncile de Dumnezeu, cu atât avem nevoie de mai putine; si cu cât sunt mai îndepartate de Dumnezeu, cu atât avem nevoie de mai multe porunci. De aceea, legile fariseilor si scribilor sunt nenumarate; legile Fiului Omului sunt sapte; ale îngerilor sunt trei si a lui Dumnezeu una singura.
      Va voi învata, de aceea, numai acele legi pe care le puteti întelege, ca sa puteti deveni oameni si sa urmati cele sapte legi ale Fiului Omului. Atunci si îngerii va vor descoperi legile lor, pentru ca astfel Duhul Sfânt al lui Dumnezeu sa poata coborâ asupra voastra si sa va conduca la legea Sa".
       Toti erau uimiti de întelepciunea Lui si L-au rugat: "Continua, Învatatorule, si învata-ne toate legile pe care le putem primi".
      Isus urma: "Dumnezeu le-a poruncit stramosilor vostri: “Sa nu ucizi!” Dar inima lor era împietrita si ei au omorât. Atunci Moise a vrut ca cel putin sa nu omoare oameni si le-a dat voie sa omoare animale. Si atunci inima stramosilor vostri s-a împietrit si mai mult si au omorât oameni si animale deopotriva. Dar eu va spun sa nu omorâti nici oameni, nici animale si nici macar hrana care intra în gura voastra. Daca mâncati hrana vie, asta va va însufleti, dar daca omorâti hrana, atunci hrana moarta va va omorâ la rândul ei. Pentru ca viata vine numai din viata, iar din moarte vine numai moartea. Tot ce omoara hrana voastra, omoara si trupurile voastre. Si tot ce omoara trupurile voastre, omoara si sufletele voastre. Si trupurile voastre devin ceea ce este hrana voastra, asa cum sufletele voastre devin ceea ce sunt gândurile voastre. De aceea, este foarte bine sa nu mâncati nici un aliment pe care focul, frigul sau apa l-au distrus. Pentru ca totdeauna hrana arsa, înghetata sau putrezita va va arde, îngheta si putrezi corpurile voastre, într-un mod asemanator. Nu fiti asemeni gospodarului prost care a însamântat în ogorul sau seminte coapte, înghetate si putrezite. Iar când toamna a venit, singur ogorul sau nu a dat deloc rod. Si mare a fost suferinta sa. Ci fiti asemenea gospodarului care a însamântat în ogorul sau samânta vie si al carui ogor a dat spice vii de grâu, întorcându-i de o suta de ori mai mult decât semintele pe care le însamântase. Pentru ca va spun cu adevarat, caci trebuie sa traiti numai din focul vietii si sa nu va pregatiti hrana prin intermediul focului mortii, care omoara complet hrana voastra, trupurile voastre si, de asemenea, sufletele si mintile voastre".
      "Învatatorule, unde este focul vietii?" - au întrebat unii dintre ei.
      "În voi, în sângele vostru si în trupurile voastre".
      "Si focul mortii?" - au întrebat altii.
      "Este focul care arde în afara trupului vostru, care este mai fierbinte decât sângele vostru. Cu acest foc al mortii toti dintre voi va gatiti hrana în casele si în câmpiile voastre. Adevarat va spun, acesta este totdeauna focul care va distruge hrana si trupurile, tot asa cum focul rautatii si perversitatii va pângareste gândurile si va înraieste  sufletele. Pentru ca trupul vostru este chiar ceea ce mâncati, iar sufletul vostru devine, pâna la urma, exact ceea ce gânditi. De aceea, este bine sa nu mâncati nimic din ceea ce un foc mai mare decât focul vietii a distrus acea hrana. De aceea, obisnuiti-va si mâncati toate fructele bune ale copacilor si toate ierburile hranitoare ale câmpului, si tot laptele animalelor care este bun de mâncat. Pentru ca toate acestea sunt hranite si coapte doar de focul vietii si toate sunt darul îngerilor Mamei noastre divine Natura. Sa nu mâncati nimic din tot ceea ce focul mortii da gust hranei, pentru ca acesta este lucrul lui Satana".
      "Cum sa ne coacem pâinea de fiecare zi fara foc, Învatatorule?" - au întrebat câtiva într-un glas, cu mare uimire.
      "Lasati îngerii lui Dumnezeu sa va ajute sa va pregatiti pâinea. Umeziti-va grâul, pentru ca îngerul apei sa poata intra în el. Apoi, puneti-l la aer, pentru ca si îngerul aerului sa-l poata îmbratisa. Si lasati-l de dimineata pâna seara la soare, pentru ca îngerul luminii soarelui sa poata coborâ asupra lui. Si binecuvântarile celor trei îngeri vor face curând samânta ascunsa a vietii sa încolteasca în grâul vostru. Apoi, zdrobiti-va grauntele si faceti un aluat subtire, asa cum au facut stramosii vostri atunci când au plecat din Egipt, tara sclaviei. Puneti-le, apoi, la lumina soarelui, înca de la rasarit, si când soarele se afla la amiaza întoarceti-le pe cealalta parte, pentru ca si acolo sa fie îmbratisate de îngerul luminii soarelui, si lasati-le astfel pâna la apus, pentru ca asa cum îngerii apei, aerului si luminii soarelui hranesc si coc grâul în câmp, tot asa ei trebuie sa va pregateasca si pâinea voastra. Si acelasi soare care, cu focul vietii, a facut grâul sa creasca si sa se coaca, trebuie acum sa va coaca si pâinea, cu acelasi foc. Pentru ca numai focul soarelui da viata grâului, pâinii si chiar trupului. Si îngerii cei vii ai lui Dumnezeu cel viu servesc numai pe oamenii vii. Pentru ca Dumnezeu este Dumnezeul a tot ceea ce traieste si niciodata Dumnezeul a ceea ce este mort.
      Deci, mâncati întotdeauna de la masa lui Dumnezeu: fructele bune ale copacilor, grauntele comestibile si ierburile minunate ale câmpului, laptele animalelor si mierea albinelor. Tot ce este în afara de acestea vine de la Satana si va duce foarte repede pe calea pacatelor, a bolilor si catre o prematura moarte. Doar hrana pe care o mâncati de pe masa îmbelsugata a lui Dumnezeu da putere, sanatate si tinerete trupului si sufletului vostru, si daca veti respecta aceste sfaturi, niciodata nu veti mai vedea boala. Doar masa lui Dumnezeu l-a hranit pe Matusalem, din vechime, si daca veti trai cu totii asa cum a trait el, sa stiti ca întocmai precum el veti ajunge. Caci Dumnezeul celor vii este nesfârsit mai bogat decât toate bogatiile pamântului si masa Lui îmbelsugata este mai bogata decât cea mai bogata masa de ospat a oricarui om bogat de pe pamânt. De aceea, mâncati toata viata voastra la masa Mamei divine a Naturii si niciodata nu veti avea dorinte rele. Si, când mâncati la masa Ei, mâncati toate lucrurile exact asa cum au fost gasite pe masa Mamei divine a Naturii. Nu gatiti, nici nu amestecati toate lucrurile unul cu celalalt, pentru ca maruntaiele voastre sa nu devina asemenea unor mocirle aburinde. Pentru ca, adevarat va spun, aceasta este o spurcaciune în ochii Domnului.
      Nu fiti ca servitorul cel lacom care, întotdeauna la masa stapânului sau, mânca chiar si portiile celorlalti si care devora el însusi totul, si le amesteca pe toate laolalta în lacomia lui. Si, vazând asta, stapânul sau s-a mâniat pe el si l-a alungat de la masa. Iar când toti si-au terminat masa, el a amestecat tot ce ramasese pe masa si l-a chemat pe servitorul cel lacom, spunându-i: “Ia si manânca toate acestea cu porcii, pentru ca locul tau este cu ei si nu la masa mea”.
       Luati seama si nu spurcati cu tot felul de spurcaciuni templul trupurilor voastre. Multumiti-va cu doua sau trei feluri de mâncare, pe care le veti gasi întotdeauna pe masa Mamei divine Natura. Si nu va doriti sa devorati toate alimentele pe care le vedeti în jurul vostru. Daca amestecati prea mult toate felurile de mâncaruri în trupul vostru, atunci pacea trupului vostru va înceta si razboiul fara de sfârsit se va dezlantui în voi si, destul de repede, trupul vostru va fi sters de pe fata pamântului, tot asa precum familiile si împaratiile dezbinate lucreaza spre distrugerea lor. Dumnezeul vostru este Dumnezeul dragostei si al pacii si El nu ajuta niciodata dezbinarea. De aceea, nu ridicati niciodata împotriva voastra mânia lui Dumnezeu, ca sa nu va alunge de la masa Lui si sa nu fiti obligati sa mergeti la masa Satanei, unde focul pacatelor si al mortii va va distruge trupul, sufletul si mintea.
      Si când mâncati, aveti totdeauna grija ca niciodata sa nu mâncati pâna va saturati pe deplin. Fugiti de ispitele Satanei si ascultati de vocea îngerilor lui Dumnezeu. Pentru ca Satana si puterea lui va ispitesc sa mâncati des, tot mai mult si mai mult. Urmariti sa traiti prin energiile spiritului si rezistati cu fermitate dorintelor rele ale trupului. Postul vostru numai cu apa este întotdeauna placut în ochii îngerilor lui Dumnezeu. Luati seama cât de mult ati mâncat atunci când sunteti satui si urmariti sa mâncati întotdeauna mai putin cu o treime.
      Faceti ca greutatea mâncarii voastre zilnice, atunci când nu sunteti nevolnici (slabi) sa nu fie mai putin decât o mâna [n.n. veche masura a greutatii = 700g], dar aveti grija sa nu fie mai mult de doua mâini. Atunci îngerii lui Dumnezeu va vor sluji întotdeauna si niciodata nu veti cadea în sclavia Satanei si a bolilor lui, care uneori va fac sa fiti grasi. Nu tulburati munca îngerilor în trupul vostru mâncând des. Pentru ca adevarat va spun, cel care manânca mai mult decât de doua ori pe zi face în el munca Satanei. Si îngerii lui Dumnezeu îi parasesc trupul si în curând Satana îl va lua în stapânire. Mâncati numai când soarele iese la amiaza si a doua oara, iarasi, când soarele este la apus. Respectând acest îndemn nu veti vedea niciodata boala, pentru ca asta este placut în ochii Domnului. Si daca doriti ca îngerii lui Dumnezeu sa se bucure în trupul vostru si ca Satana sa va ocoleasca, atunci nu va asezati decât o data pe zi la masa lui Dumnezeu. Iar atunci, zilele voastre vor fi lungi si fericite pe acest pamânt. Mâncati întotdeauna atunci când masa lui Dumnezeu este servita înaintea voastra si mâncati întotdeauna din ceea ce se gaseste pe masa lui Dumnezeu. Pentru ca Dumnezeu stie bine de ce are nevoie trupul vostru si când are mai mare nevoie.
       De la începutul lunii Jiar mâncati orz; din luna Sivan mâncati grâu, cel mai desavârsit dintre toate ierburile purtatoare de seminte. Si faceti ca pâinea voastra de fiecare zi sa fie facuta din grâu, pentru ca Domnul sa poata avea grija de trupurile voastre. Începând din luna Tammuz, mâncati struguri pentru ca trupul vostru sa poata slabi, daca este prea gras si de asemeni pentru ca Satana sa poata pleca din el. În luna Elul adunati strugurii pentru ca sucul lor sa va poata servi ca bautura. În luna Marchesvan, strângeti strugurii dulci, îndulciti si uscati de îngerul luminii soarelui, ca sa va poata creste trupurile, pentru ca îngerii Domnului sa locuiasca în ele. Mâncati smochine pline de suc în lunile Ab si Shebat si ceea ce ramâne lasati-le îngerului luminii soarelui sa le pastreze pentru voi. Mâncati-le cu carnea migdalelor în toate lunile în care copacii nu au fructe. Si ierburile minunate (comestibile) care vin dupa ploaie mâncati-le în luna Thebet, pentru ca sângele vostru sa poata fi curatat de toate pacatele voastre. Si în aceeasi luna începeti sa beti si laptele animalelor voastre, caci pentru aceasta a dat Domnul ierburile câmpului tuturor animalelor care dau lapte, pentru ca ele sa-l poata hrani pe om cu laptele lor. Fericiti sunt aceia care manânca numai la masa lui Dumnezeu si ocolesc toate spurcaciunile Satanei. Nu mâncati hrana necurata adusa din tari îndepartate, ci mâncati întotdeauna ceea ce creste si s-a copt în copacii vostri. Pentru ca Dumnezeu stie bine ce este trebuincios pentru voi sa mâncati si unde si când sa o faceti. Si el da de mâncare tuturor popoarelor din toate împaratiile, ceea ce este mai bun pentru fiecare.
       Nu mâncati asa cum manânca pagânii care se îndoapa în graba, spurcându-si trupurile cu tot felul de spurcaciuni. Lasati puterea îngerilor lui Dumnezeu inte în voi odata cu mâncarea vie pe care Domnul v-o da de la masa Sa împarateasca. Când mâncati, aveti deasupra voastra pe îngerul aerului si dedesubtul vostru pe îngerul apei. Respirati adânc si rar la toate mesele voastre, pentru ca îngerul aerului sa va poata binecuvânta mesele. Mestecati bine mâncarea cu dintii, ca sa devina apa si ca îngerul apei sa o prefaca în sânge în corpul vostru. Si mâncati încet, ca si cum ar fi o rugaciune pe care o faceti Domnului. Puterea lui Dumnezeu intra în voi, daca mâncati în acest fel la masa. Însa Satana preface într-o mocirla aburinda trupul celui peste care îngerii aerului si apei nu coboara în timpul mesei. Si Domnul nu-l mai îngaduie la masa Sa. Pentru ca masa Domnului este un altar si cel care manânca la masa Domnului este într-un templu. Adevarat va spun, trupul Fiilor divini ai Omului este prefacut într-un templu si maruntaiele lor într-un altar, daca ei asculta de poruncile lui Dumnezeu. De aceea, nu va asezati la altarul Domnului atunci când mintea voastra este tulburata, si sa nu va gânditi la cineva cu mânie atunci când va aflati în templul lui Dumnezeu. Si intrati în sanctuarul Domnului numai când simtiti în voi chemarea îngerilor Sai, pentru ca tot ceea ce mâncati în tristete sau în mânie sau fara dorinta, devine otrava în trupul vostru. Pentru ca suflarea Satanei spurca toate aceste alimente. Puneti cu bucurie jertfele voastre pe altarul trupului vostru si lasati toate gândurile rele sa plece din voi atunci când primiti în trupul vostru puterea lui Dumnezeu de la masa Sa. Si niciodata sa nu va asezati la masa lui Dumnezeu, înainte ca El sa va cheme cu putere prin îngerul poftei de mâncare.
      Bucurati-va, de aceea, întotdeauna cu îngerii lui Dumnezeu la masa lor împarateasca, pentru ca asta este placut inimii Domnului. Si viata voastra va fi lunga si fericita atunci pe acest pamânt si cel mai scump servitor al Domnului va va sluji în toate zilele voastre: îngerul bucuriei si veseliei.
      Nu uitati ca fiecare a saptea zi este sfânta si închinata lui Dumnezeu. Timp de sase zile hraniti-va trupul cu darurile Naturii, dar în a saptea zi sfintiti-va trupul pentru Tatal vostru divin Ceresc. Si în a saptea zi nu mâncati mâncare pamânteasca, ci traiti numai din cuvintele si gândurile lui Dumnezeu. Si fiti toata ziua cu îngerii Domnului, în Împaratia Tatalui Ceresc. În aceasta a saptea zi, lasati îngerii lui Dumnezeu sa cladeasca Împaratia divina a Cerurilor în trupul vostru, asa cum voi munciti sase zile în Împaratia Mamei divine a Naturii. În timpul celei de a saptea zi, nu lasati deloc mâncarea sa tulbure munca îngerilor în trupul vostru, ci beti numai apa curata, iar Dumnezeu va va da viata lunga si fericita pe pamânt si veti ajunge sa aveti viata lunga în Împaratia Cerurilor. Pentru ca va spun cu adevarat, daca nu veti mai avea nici o boala pe pamânt, veti trai vesnic si * foarte fericiti în Împaratia Cerurilor.
        Daca veti fi buni, Dumnezeu va va trimite în fiecare dimineata îngerul soarelui sa va trezeasca din somn. De aceea, ascultati chemarile Tatalui vostru divin Ceresc si nu picotiti somnolenti si lenesi în paturile voastre, pentru ca îngerii aerului si apei va asteapta deja afara. Munciti toata ziua cu îngerii Mamei divine a Naturii, ca sa puteti ajunge sa-i cunoasteti pe ei si muncile lor tot mai mult si din ce în ce mai bine. Când soarele a apus si Tatal vostru Ceresc va trimite îngerul Sau cel mai pretios, somnul, atunci odihniti-va si fiti toata noaptea cu îngerul somnului. Si atunci, Tatal vostru divin Ceresc va va trimite îngerii Sai nestiuti, ca ei sa va instruiasca în taina si sa fie cu voi toata noaptea. Si îngerii nestiuti ai Tatalui vostru divin Ceresc va vor învata multe lucruri, urmându- va în lumile ascunse si va vor instrui despre Împaratia lui Dumnezeu, tot asa cum îngerii Mamei divine a Naturii, pe care îi stiti, va învata despre lucrurile din Împaratia Ei. Adevarat va spun, ca traind astfel veti fi în fiecare noapte oaspetii Împaratiei lui Dumnezeu. Si când va treziti a doua zi de dimineata, veti simti în voi puterea cea mare si buna a îngerilor nestiuti. Tatal vostru divin Ceresc îi va trimite la voi în fiecare noapte, pentru ca ei sa va poata cladi spiritul, tot asa cum Mama divina a Naturii va trimite îngerii Ei, pentru ca ei sa va poata cladi, întari si regenera trupul. Daca în timpul zilei Mama divina a Naturii va îmbratiseaza în bratele Ei, iar noaptea Tatal vostru divin Ceresc îsi trimite sarutul sau asupra voastra, atunci Fiii Oamenilor vor deveni Fiii lui Dumnezeu".
      Apoi Iisus a muls ugerul oii care pastea iarba. Si a pus laptele în nisipul încalzit de soare, spunând: "Iata, puterea îngerului apei a intrat în acest lapte, iar acum, puterea îngerului luminii soarelui va intra, de asemenea, în el".
      Atunci laptele a devenit fierbinte prin puterea razelor soarelui.
      "Si acum, în acest lapte îngerii apei si luminii soarelui se vor înfrati cu îngerul aerului".
      Si aburii laptelui fierbinte au început sa se ridice încet în aer.
      "Vino si inspira pe gura puterea îngerului apei, luminii soarelui si aerului, ca ei sa poata intra în trupul tau si sa alunge pe Satana afara din tine".
      Si bolnavul pe care Satana îl chinuia cumplit a inspirat adânc aburul alb.
      "Într-o clipa, Satana va parasi trupul tau, pentru ca de trei zile flamânzeste, fiindca nu mai gaseste nici un fel de mâncare în tine. El va iesi acum afara din tine ca sa-si potoleasca foamea prin laptele fierbinte, aburind, pentru ca aceasta este hrana lui preferata. El va simti acum mirosul si nu va fi în stare sa mai reziste foamei, care îl chinuie deja de trei zile. Dar Fiul divin al Omului îi va distruge trupul, pentru ca el sa nu mai chinuie pe nimeni de acum înainte".
       Atunci trupul bolnav a fost parca apucat de malarie si a început sa se forteze, ca si cum ar fi vrut sa vomite si nu putea si a început sa respire gâfâind, de parca rasuflarea lui era pierduta. Si a lesinat în poala lui Iisus.
       "Acum Satana îi paraseste trupul. Priviti-l!" Si Iisus a aratat spre gura deschisa a omului bolnav.
      Si toti au vazut cu uimire si cu groaza cum Satana iesea din gura lui sub forma unui vierme lung si îngrozitor, care se îndrepta direct spre laptele aburind. Atunci Iisus a luat doua pietre ascutite si a zdrobit capul Satanei si a scos afara din bolnav tot corpul monstrului care era aproape la fel de lung ca si omul. Când îngrozitorul vierme a iesit afara din gâtul omului bolnav, el si-a recapatat dintr-o data respiratia si atunci toate durerile au încetat. Si ceilalti s-au uitat îngroziti la înspaimântatorul corp al Satanei.
      "Vezi ce creatura îngrozitoare ai purtat si ai hranit în trupul tau, de atâtia ani? L-am scos afara din tine si l-am omorât ca sa nu te mai chinuie niciodata. Multumeste-i lui Dumnezeu ca îngerii Sai te-au eliberat si cauta sa nu mai pacatuiesti, pentru ca Satana sa nu se întoarca la tine din nou. Fa din trupul tau, de acum înainte, un templu daruit Dumnezeului Tau".
      Si toti erau uimiti de cuvintele Sale si de puterea Sa. Si ei au spus:   "Învatatorule, Tu esti cu adevarat trimisul lui Dumnezeu si cunosti toate tainele".
      "Si voi - a raspuns Iisus - trebuie sa fiti adevaratii Fii ai lui Dumnezeu, pentru ca si voi sa puteti avea parte de puterea Sa si de cunoasterea tuturor tainelor. Pentru ca întelepciunea si puterea divina pot veni numai din dragostea de Dumnezeu. Iubiti, de aceea, pe Tatal divin Ceresc si pe Mama divina a Naturii, din toata inima voastra si din toate puterile voastre. Slujiti-i cu abnegatie, pentru ca îngerii Lor sa va slujeasca mereu. Daruiti toate faptele voastre lui Dumnezeu si nu hraniti niciodata prin faptele voastre rele pe Satana, pentru ca plata pacatului este boala si moartea prematura. În Dumnezeu se afla rasplata binelui, fericirea, dragostea Sa, care de fapt este cunoasterea deplina si puterea vietii vesnice".
      Si toti au îngenunchiat pentru a aduce multumiri lui Dumnezeu, pentru dragostea Sa.
      Si Iisus a plecat spunând: "Ma voi întoarce la toti cei care staruiesc în rugaciune si post pâna într-a saptea zi. Pacea lui Dumnezeu sa fie cu voi!"
      Si omul bolnav din care Iisus alungase pe Satana s-a ridicat, pentru ca acum puterea vietii îi revenise. A rasuflat adânc si ochii sai au devenit limpezi, pentru ca orice durere îi pierise. Si s-a aruncat pe pamântul unde statuse Iisus, a sarutat urma picioarelor Lui si a plâns.[...]
      Si în lunca unui râu, multi bolnavi au postit si s-au rugat îngerilor lui Dumnezeu timp de sapte zile si sapte nopti si mare a fost rasplata lor, pentru ca au urmat întru totul cuvintele lui Iisus. Si la sfârsitul celei de- a saptea zi, pe foarte multi, toate durerile i-au parasit. Si când soarele a rasarit peste marginea pamântului, L-au vazut pe Iisus venind la ei dinspre munte, cu stralucirea soarelui care rasare deasupra capului Sau.
      "Pacea lui Dumnezeu sa fie cu voi!"
      Si unii dintre cei care erau prezenti acolo nu au spus nici un cuvânt, ci doar s-au aruncat în fata Lui si au atins, plini de veneratie, cusatura hainelor Lui, în semn de respect si recunostinta pentru vindecarea lor.
      "Nu-mi aduceti multumiri mie, ci Mamei voastre divine, care v-a trimis îngerii Sai vindecatori. Mergeti acum si nu mai pacatuiti, ca sa nu mai vedeti niciodata boala. Si lasati de acum înainte ca îngerii vindecatori sa devina pazitorii vostri".
      Ei L-au întrebat: "Încotro sa ne ducem, Învatatorule, pentru ca cu Tine sunt cuvintele vietii vesnice? Spune-ne, care sunt pacatele pe care trebuie sa le ocolim, ca sa nu mai vedem niciodata boala?"
      Isus a raspuns: "Faca-se totul dupa credinta voastra!" Si El s-a asezat între ei, spunând: "A fost spus din timpuri vechi: “Cinsteste-ti Tatal divin Ceresc si Mama divina a Naturii si respecta-Le poruncile, pentru ca zilele tale sa fie multe si fericite pe acest pamânt”. Si, imediat dupa aceasta, a fost data porunca: “Sa nu ucizi”, pentru ca viata este data tuturor de Dumnezeu, si ceea ce Dumnezeu a dat, omul nu trebuie sa ia. Pentru ca va spun cu adevarat, de la o singura Mama divina vine tot ceea ce traieste pe pamânt. De aceea, cel care omoara, îsi omoara fratele. Si de la el, Mama divina a Naturii îsi întoarce fata si va smulge de la el Sânii Sai datatori de viata. Si dupa aceea el va fi ocolit de îngerii Sai si doar Satana va locui în trupul sau. Si carnea animalelor ucise cu care se va hrani si va ajunge în corpul sau va deveni pâna la urma propriul sau mormânt, pentru ca cel care omoara, pâna la urma se omoara pe sine si cine manânca carnea animalelor ucise, de fapt manânca din trupul mortii. În sângele sau, fiecare picatura din sângele lor se preface în otrava; în rasuflarea sa, rasuflarea lor se preface în sudoare; în carnea sa, carnea lor se preface în bube; în oasele sale, oasele lor se prefac în piatra; în maruntaiele lui, maruntaiele lor se prefac în putreziciune; în ochii lui, ochii lor se prefac în solzi, în urechile lui, urechile lor se prefac în scurgeri de ceara. Si moartea lor va deveni pâna la urma boala, suferinta si moartea lui. La dispozitia Tatalui vostru divin Ceresc se afla pacatele voastre acumulate în cei sapte ani, care pot fi iertate în sapte zile de post.
      Rezistati, mai ales prin fapte si gânduri bune, zi si noapte, ispitelor lui Satana. Nu stati treji noaptea, nici nu dormiti ziua, ca sa nu plece de la voi îngerii lui Dumnezeu.
      Si nu va luati nici o placere, nici în bautura (alcool), nici în vreun fum al Satanei (tutun), pentru ca toate bauturile si fumurile Satanei sunt mari spurcaciuni în ochii Dumnezeului vostru.
      Nu fiti desfrânati nici noaptea, nici ziua. Desfrânatul este întocmai ca un copac a carui seva iese prematur si grabnic din trunchiul sau. Si datorita vlaguirii, acest copac va fi uscat înainte de timpul sau si nici nu va da vreodata fructe (roade). De aceea, nu fiti niciodata desfrânati, ca sa nu va usuce Satana trupul, datorita vlaguirii si ca sa nu va faca Domnul samânta stearpa, prin împutinare.
      Evitati tot ceea ce este prea fierbinte sau prea rece, pentru ca este voia Mamei voastre divine a Naturii, ca nici fierbinteala si nici frigul sa nu va faca rau trupului. Si nu va lasati trupurile sa devina nici mai fierbinti, nici mai reci decât asa cum le încalzesc sau le racesc îngerii lui Dumnezeu. Si daca ascultati de poruncile Mamei divine, atunci, ori de câte ori trupul vostru devine prea fierbinte, Ea va trimite pe îngerul frigului la voi si, ori de câte ori trupul devine prea rece, Ea va trimite îngerul caldurii sa va încalzeasca din nou.
      Urmati pilda tuturor îngerilor Tatalui si Mamei, care lucreaza zi si noapte, fara încetare, în Împaratiile tainice ale Cerurilor si Pamântului. Veti primi astfel, în voi însiva, pe cei mai puternici îngeri ai lui Dumnezeu, îngerii actiunii binefacatoare, si împreuna cu ei veti lucra cu totii în Împaratia lui Dumnezeu. Urmati pilda apei curgatoare, a vântului care bate, a rasaritului si a apusului soarelui, a plantelor si copacilor care cresc, a animalelor care alearga si zburda, urmariti descresterea si cresterea lunii, stelele care periodic pleaca si se întorc iarasi; remarcati cum toate acestea se misca si îsi fac muncile lor. Pentru ca tot ceea ce are viata, misca si numai ceea ce este mort, este nemiscat. Dumnezeu este Dumnezeul celor vii, iar Satana este stapânul celor morti. Serviti si slaviti-l pe Dumnezeul cel viu, pentru ca miscarea vesnica si binefacatoare a vietii sa va poata regenera si sustine si ca astfel sa puteti scapa de nemiscarea îngrozitoare a mortii. Lucrati, de aceea, fara încetare, pentru a cladi si sustine Împaratia lui Dumnezeu, ca nu cumva sa fiti aruncati, prin lenea sau stagnarea voastra, în împaratia Satanei. Bucuria eterna si viata vesnica se afla doar în Împaratia vie a lui Dumnezeu, iar suferinta cea nemiscata si întunecata exista numai în împaratia mortii a lui Satana. Fiti, de aceea, Fii adevarati ai Mamei divine si ai Tatalui divin, ca sa nu cadeti niciodata în sclavia Satanei. Fiind mereu plini de bunatate, Mama divina a Naturii si Tatal divin Ceresc va vor trimite adeseori îngerii Lor ca sa va învete, si sa va slujeasca. Atunci îngerii Lor vor scrie poruncile lui Dumnezeu în capul vostru, în inima voastra si în mâinile voastre, ca sa puteti sti, simti si împlini poruncile Domnului.
       Rugati-va în fiecare zi, în special Tatalui divin Ceresc si Mamei divine a Naturii, ca sufletul vostru sa devina desavârsit, asa cum si Sufletul sfânt al Tatalui Ceresc este desavârsit si ca trupul vostru sa devina desavârsit, asa cum si trupul divin al Naturii este desavârsit. Caci daca întelegeti, simtiti si împliniti poruncile divine, atunci tot ce va veti ruga Tatalui divin Ceresc si Mamei divine a Naturii va va fi dat. Pentru ca întelepciunea, dragostea, si puterea lui Dumnezeu sunt mai presus de orice.
      De aceea, rugati-va Tatalui divin Ceresc în acest fel: “Tatal nostru, care esti în ceruri, sfinteasca-se numele Tau. Vie Împaratia Ta, faca-se voia Ta, precum în cer, asa si pe pamânt. Pâinea noastra cea de toate zilele, da- ne-o noua astazi. Si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri. Si nu ne duce pe noi în ispita, ci ne izbaveste de cel rau si viclean. Caci a Ta este Împaratia, puterea si marirea, acum si pururea si- n vecii vecilor. Amin”.
      Si rugati-va Mamei Naturi în acest fel: “Mama noastra divina, care esti pretutindeni, sfinteasca-se numele Tau. Vie Împaratia Ta, faca-se voia Ta în noi, asa cum se face si în Tine. Si în toate zilele, trimite-ne spre ajutor îngerii Tai, asa cum îi trimiti în tine. Si ne iarta noua pacatele noastre, dupa cum si noi respectam legile Tale. Si nu ne duce pe noi catre boala, ci ne izbaveste de tot raul, pentru ca al Tau este pamântul, trupul si sanatatea. Amin”.
      Si toti s-au rugat apoi împreuna cu Iisus Tatalui divin Ceresc si Mamei divine a Naturii.
      Dupa aceea, Iisus le-a vorbit astfel: "Tot asa cum trupurile voastre au renascut prin îngerii Mamei divine a Naturii, fie ca sufletele voastre sa renasca la fel prin îngerii Tatalui Ceresc. Astfel, veti deveni cu totii adevaratii Fii ai Tatalui divin si ai Mamei divine si adevarati Frati ai Fiilor Oamenilor. Pâna acum ati fost în razboi cu Tatal cu Mama si Fratii vostri divini si l-ati servit pe Satana. Începând de astazi, traiti în pace deplina cu Tatal divin Ceresc, cu Mama divina a Naturii si cu Fratii vostri divini, Fiii Oamenilor.  Luptati neîncetat numai împotriva Satanei, ca sa nu va jefuiasca de pacea voastra. Astfel vi se va da pacea Mamei divine a Naturii - trupului vostru si pacea Tatalui vostru divin Ceresc - sufletului vostru. Fie ca pacea amândurora sa domneasca printre Fiii Oamenilor.
      Veniti catre Dumnezeu, voi toti, care sunteti obositi de viata si care suferiti în dezbinare si chin, pentru ca pacea lui Dumnezeu va va întari si va va mângâia! Pentru ca Pacea lui Dumnezeu este întotdeauna coplesitor de plina de fericire. De aceea, va întâmpin întotdeauna în acest fel: "Pacea lui Dumnezeu sa fie cu voi!", si voi sa va întâmpinati întotdeauna la fel unul pe celalalt, pentru ca asupra trupului vostru sa poata coborâ pacea Mamei divine a Naturii si asupra sufletului vostru sa coboare pacea Tatalui divin Ceresc. Atunci veti gasi pacea divina si printre voi, pentru ca Împaratia lui Dumnezeu este totodata si în voi. Acum, întoarceti-va la Fratii vostri cu care pâna acum ati fost în cearta si oferiti-le pacea voastra. Fericiti sunt cei care se straduiesc pentru pace, pentru ca ei vor gasi cel mai repede pacea lui Dumnezeu. Mergeti si nu mai pacatuiti. Dati fiecaruia pacea voastra, tot asa cum Eu v-am daruit acum pacea Mea. Pacea Mea este a lui Dumnezeu. Pacea lui Dumnezeu sa fie cu voi!"
      Si dupa ce a rostit aceste cuvinte, El pleca dintre ei.
      Atunci pacea Lui a coborât asupra lor si cu îngerul dragostei în inima lor, cu întelepciunea legii în capul lor si cu puterea de a renaste în mâinile lor, s-au dus, cuprinsi de o mare fericire, printre Fiii Oamenilor, pentru a aduce lumina pacii divine celor care se luptau cu raul si cu suferintele în întuneric.
      Si ei se desparteau acum spunându-si plini de dragoste unul altuia:

      "PACEA LUI DUMNEZEU SA FIE CU TINE!"
_________________
Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !