Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 09:34
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Conquiztador - un plan diabolic de manipulare mentala subconstienta indreptat impotriva poporului roman" 
Author Message
Unique
Gazda
Gazda


PostPosted: 22.2.2008, 20:05    Post subject: Pilda semanatorului Reply with quote

Miliardarul @ 11.1.2008, 06:28 wrote:

Pilda lui Iisus cu aruncatul margaritarelor la purcei este valabila, dar sa nu uitam ca tot El spune ca daca ai o lumina, nu o pune sub patura.  thumbs


Lu 8:4-18

4  Cînd s-a strîns o gloată mare, și a venit la El norod din felurite cetăți, Isus a spus pilda aceasta:
5  "Sămănătorul a ieșit să-și samene sămînța. Pe cînd sămăna el, o parte din sămînță a căzut lîngă drum: a fost călcată în picioare, și au mîncat-o păsările cerului.
6  O altă parte a căzut pe stîncă; și, cum a răsărit, s-a uscat, pentru că n-avea umezeală.
7  O altă parte a căzut în mijlocul spinilor: spinii au crescut împreună cu ea și au înecat-o.
8  O altă parte a căzut pe pămînt bun, și a crescut, și a făcut rod însutit." După ce a spus aceste lucruri, Isus a strigat: "Cine are urechi de auzit, să audă."
9  Ucenicii Lui L-au întrebat ce înțeles are pilda aceasta.
10  El le-a răspuns: "Vouă v-a fost dat să cunoașteți tainele Împărăției lui Dumnezeu, dar celorlalți li se vorbește în pilde, ca, măcar că văd, să nu vadă, și măcar că aud, să nu înțeleagă."
11  Iată ce înțeles are pilda aceasta: "Sămînța, este Cuvîntul lui Dumnezeu.
12  Cei închipuiți în sămînța căzută lîngă drum, sînt ceice aud; apoi vine diavolul și ia Cuvîntul din inima lor, ca nu cumva să creadă, și să fie mîntuiți.
13  Cei închipuiți în sămînța căzută pe stîncă, sînt aceia cari, cînd aud Cuvîntul, îl primesc cu bucurie; dar n-au rădăcină, ci cred pînă la o vreme, iar cînd vine ispita, cad.
14  Sămînța, care a căzut între spini, închipuiește pe aceia cari, după ce au auzit Cuvîntul, își văd de drum, și-l lasă să fie înăbușit de grijile, bogățiile și plăcerile vieții acesteia, și n-aduc rod care să ajungă la coacere.
15  Sămînța, care a căzut pe pămînt bun, sînt aceia cari, după ce au auzit Cuvîntul, îl țin într-o inimă bună și curată, și fac roadă în răbdare.
16  Nimeni, după ce a aprins o lumină, n-o acopere cu un vas, nici n-o pune supt pat, ci o pune într-un sfeșnic, pentru ca cei ce intră, să vadă lumina.
17  Fiindcă nu este nimic acoperit, care nu va fi descoperit, nimic tăinuit, care nu va fi cunoscut și nu va veni la lumină.
18  Luați seama dar la felul cum ascultați; căci celui ce are, i se va da; dar celui ce n-are, i se va lua și ce i se pare că are."
_________________
Dumnezeu este UNIC !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !