Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 18.4.2024, 11:24
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Emanuel Swedenborg - Despre iubirea în cuplu" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 6.4.2008, 02:25    Post subject: Emanuel Swedenborg - Despre iubirea în cuplu (3) Reply with quote

Emanuel Swedenborg - Despre iubirea în cuplu (3)


Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
Mă gândeam odată la desfătările iubirii în cuplu, când unul dintre îngerii celui de-al treilea Cer a venit la mine și mi-a spus:

- Îți ghicesc gândul care te frământă și, ca să-ți lămurești mai bine aceste aspecte, vino cu mine și voi face ca înaintea ta să se coboare unul dintre cuplurile pline de noroc și fericire, care își poartă printre noi extazul și bucuria datorate legăturilor iubirii cerești.

În aceeași clipă, am văzut cum înaintează spre mine un car strălucind în lumină, tras de doi tineri bidivii albi ca neaua, care despicau văzduhurile cu iuțeala vântului. Cei care îi mânau țineau fiecare într-o mână câte o turturică, iar în cealaltă frâiele slobode ale superbilor bidivii. Zărindu-mă, unul dintre cei care conduceau carul de lumină mi-a strigat:

- Ai dori să ne apropiem mai mult de tine. Gândește-te însă că noi coborâm dintr-un cer a cărui atmosferă este alcătuită în întregime din foc și că o singură scânteie din focul care ne înconjoară ar fi de ajuns ca să te cuprindă și să te mistuie în întregime.

- Voi rămâne departe de voi, am răspuns, dar aveți bunăvoință și mai apropiați-vă puțin, pentru ca privirile mele să vă poată contempla mai îndeaproape.

Îngerii au înaintat puțin și mi-au spus:

- Te afli în fața unui cuplu din vârsta de aur, care de atunci și până astăzi și-a păstrat neatinsă floarea primei tinereți și flacăra nestinsă a iubirii lor de la început.

Într-adevăr, unul dintre ei mi se părea că se află în starea vârstei fericite când adolescența se arată ca o împlinire a desăvârșirii naturii. Însoțitoarea lui mi s-a părut și ea, prin splendoare și strălucire, o rază desprinsă din făclia cerească. Privirile celor doi exprimau fericire și puritate,  iubirea curată fiind cea care îi hrănea.

- Să știi, mi-a spus un înger care îi însoțea, să știi că în toate lumile nu există decât un singur Bine, iar acest Bine Suprem se află în uniunea a două inimi puternic înlănțuite, care își unesc toate senzațiile, toate mișcările și toate simțămintele și care sunt cuprinse deopotrivă de aceeași flacără, îngăduind sufletului să strângă voluptatea și plăcerile în legăturile înțelepciunii. Să mai știi, fiul meu, că doar în Noul Ierusalim simțurile își vor pierde în întregime puterea de a subjuga sufletul.


http://angelinspir.ro/
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !