Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 18.4.2024, 13:49
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: ""Oarba de la Iasi" - clarvazatoarea Valentina Garlea" 
Author Message
Duhul
Initiat
Initiat


PostPosted: 3.11.2008, 06:32    Post subject: Articol cu si despre Valentina - ziarul Cotidianul Reply with quote

Articol preluat din: http://www.cotidianul.ro/anterioare/2000/cultura/cult28aug03sep.htm

TV Romania 1 a programat, sambata, la pranz, o capodopera a filmului asa-zicand documentar. Microcosm este titlul filmului. Realizat de o echipa franceza, acest documentar a fost filmat cu camere speciale, capabile sa surprinda viata acolo unde ochiul uman nu se poate concentra prea multa vreme, iar daca priveste acolo, nu vede detaliile cele mai importante. Cum isi face viermele coconul din care va iesi, apoi, un fluture! Misterul trecerii de la conditia de taratoare la cea de zburatoare. Alte imagini cu viata insectelor: furnici, buburuze etc. Formele insectelor dau prima uimire a celui care vede acest Star Trek al microsmosului din lumea organismelor mici. Ce am putea vedea, oare, daca am avea camere de luat vederi si mai mici, adaptate, de pilda, microuniversului dintr-un ou de furnica? Dar mai departe? Daca am putea vedea si mai adanc, in interiorul celulelor din oul de furnica? Apoi, mai departe, in formele interne ale materiei anorganice, in structura unei molecule de apa ori in interiorul atomului de hidrogen. Peste tot exista ceea ce numim forme de materie organizata.
De necrezut pentru mintea organizata rationalist ar fi sa fie posibila vederea in aceste adancimi a microcosmosului si fara camere de luat vederi. Ei, bine, acest „miracol" este contemporan cu noi. La Iasi traieste o femeie, oarba, cu nu mai mult de patru clase, pe nume Valentina Girneata, despre care s-a scris o carte, Fenomenul Valentina, tiparita cu un an in urma. Valentina este oarba, dar are o vedere despre care mintea cea rationala nu stie nimic. Nu se stie cum, Valentina poate sa vada interiorul unui fir de nisip, formele launtrice ale unui cristal de zahar, „filmul" dintr-o celula canceroasa ori sanatoasa etc. Poate sa vada si interiorul unui nucleu de hidrogen. Orice microcosm organic ori anorganic. Acest miracol se petrece in Romania, in indiferenta oarba a mintilor noastre rationaliste. Ce e orbirea, asadar? (I.B.)

sursa: http://www.valentina.as.ro/articol%20cotidianul.htm
_________________
“Pe când rostea Petru cuvintele acestea, S-a pogorât Duhul Sfânt peste toți cei ce ascultau Cuvântul.”
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !