Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 1.5.2024, 04:46
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Shambala este reală" 
Author Message
Hoper
Initiator
Initiator


PostPosted: 26.6.2009, 10:07    Post subject: Shambala este reală (XV) Reply with quote

Shambala este reală (XV)
Cum putem atrage grația ființelor din Shambala


de Monica Dascălu


Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
Dacă dorim în mod sincer să atragem asupra noastră grația lumii Shambalei, ne vor ajuta foarte mult:
- puritatea sufletească și aspirația arzătoare către Dumnezeu;
- practica spirituală perseverentă, mai ales atunci când ea NU este realizată într-un mod mecanic, egotic sau încrâncenat, ci atunci când suntem animați de iubire pentru Dumnezeu și de aspirația sinceră de a-L cunoaște pe Dumnezeu;
- aspirația sinceră, izvorâtă din iubire, de a cunoaște direct lumea Shambalei sau anumite ființe care trăiesc acolo, inclusiv pe Regele Shambalei;
- abandonarea voinței individuale egotice în fața voinței lui Dumnezeu Tatăl și, deopotrivă, abandonarea oricăror scopuri și interese personale, egotice, pentru a ne putea împlini menirea spirituală;
- altruismul, compasiunea, orientarea noastră către acțiuni prin care vom face cât mai mult bine celorlalte ființe umane din imediata noastră apropiere sau întregii umanități;
- apelarea ajutorului lumii Shambalei în tot ceea ce facem benefic și altruist orientat, precum și în practica noastră spirituală.

Descoperă sacrul în tot ce te înconjoară

Planeta Pământ este pentru ființele umane precum o școală spirituală, iar înțelepții din lumea Shambalei sunt pentru noi pedagogi, profesori, protectori, chiar dacă de multe ori acțiunea lor, subtilă fiind, rămâne ascunsă percepției noastre. În procesul laborios și lung de creștere spirituală a noastră, de transformare lăuntrică, primim de multe ori ajutorul unor entități elevate, a căror menire în complexa ierarhie a Creației Divine implică, printre altele, intermedierea relației noastre cu Dumnezeu, acordarea Grației Divine (ajutorului divin), în diferite forme, ființelor umane.

Pentru a atrage grația ființelor din Shambala, este bine să ne obișnuim să avem o viziune transfiguratoare asupra realității și asupra ființelor umane, căutând permanent să descoperim sacrul în tot ceea ce ne înconjoară. Trebuie, altfel spus, să învățăm să ne deschidem lăuntric față de planurile și aspectele benefice „nevăzute”, subtile, ale manifestării și față de entitățile subtile elevate. În timp, putem ajunge ca aproape permanent, grație atenției noastre distributive, să putem percepe în simultaneitate atât lumea fizică,cât și influența tainică, subtilă a Shambalei, care ne ghidează din invizibil.

Participă conștient la jocul creșterii tale spirituale

Este, prin urmare, necesar să devenim conștienți de faptul că nenumărate entități elevate, inclusiv ființele din Shambala ne veghează permanent și sunt foarte dornice să ne vină în ajutor, dacă noi reușim lăuntric să ne creăm un spațiu sacru propice manifestării lor. Toate aceste ființe sunt atât de pure și generoase, încât noi aproape că nu ne putem imagina cum gândesc ele și cât de mare este bunătatea lor și dorința de a ne ajuta. Ele nu cunosc niciun fel de supărare, neîncredere sau ranchiună, având ceea ce am putea numi un „spirit de fairplay” de neînțeles uneori pentru oameni. Astfel, deseori ele ne iartă greșelile, suspiciunile și neîncrederea, chiar și o anumită închidere afectivă și mentală pe care noi o menținem față de ele. Ceea ce însă le poate îndepărta definitiv de noi este lipsa noastră de recunoștință, deoarece aceasta ne face să nu mai putem beneficia efectiv de ajutorul lor. Aceste minunate entități elevate acționează într-un mod armonios concertat, astfel încât uneori este foarte dificil pentru noi să înțelegem sau să percepem modul în care acțiunile diferitelor entități subtile divine se împletesc, se completează, decurg una din alta etc. Mai ales atunci când noi participăm conștient, cu sufletul deschis și plin de recunoștință, la acest inefabil joc divin al creșterii spirituale, vom remarca faptul că toate aceste interferențe și influențe benefice subtile acționează în mod armonios, întotdeauna la unison, într-o impresionantă stare de unitate. În acest joc divin, Ghidul nostru spiritual ocupă de multe ori un rol central.

Ia nota maximă la examenul vieții tale

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.Să ne gândim deci că aici, pe Pământ, noi suntem la „școală”, și că, printre altele, rostul existenței noastre implică să ne dezvoltăm calitățile spirituale latente ale ființei noastre, pentru a atinge cât mai curând starea de desăvârșire spirituală și a ne apropia cât mai mult de realitatea cea tainică a lui Dumnezeu Tatăl. Aceia dintre noi care nu vor reuși să învețe anumite „lecții” și să treacă anumite „examene” spirituale, vor „repeta clasa” din nou și din nou, adică se vor naște în condiții KARMA-ice similare, se vor confrunta în mod repetat cu același gen de dificultăți, suferințe, tentații. De multe ori, încercările cu care ne confruntăm și ființele din jurul nostru sunt pentru noi veritabili „profesori”, care ne ajută să asimilăm diferite lecții spirituale. În acest veritabil proces educativ, ne va ajuta foarte mult să înțelegem faptul că totuși noi nu suntem singuri și că cea mai mare grație de care putem beneficia din această perspectivă este aceea de a întâlni un ghid spiritual autentic. Dar există și alte ființe care ne însoțesc și ne ajută permanent, cum ar fi, de exemplu, îngerul păzitor al fiecăruia dintre noi.

Fii atent la semnele divine

Printre nenumăratele entități subtile divine care ne veghează și ne inspiră, înțelepții din lumea Shambalei ocupă un loc aparte. Ca niște excelenți pedagogi, ei ne pot ajuta să ne dăm seama cât mai curând care sunt înzestrările noastre native, ce ne pot ajuta cel mai mult în procesul creșterii noastre spirituale și care sunt calitățile pe care trebuie să ni le dezvoltăm, tot așa cum un foarte bun profesor își încurajează elevii să se orienteze către domeniile de studiu cu care ei au cea mai mare afinitate și îi ajută deopotrivă să își compenseze carențele sau lipsurile pe care le au în alte direcții. De multe ori, atunci când suntem foarte preocupați de anumite aspecte, primim, prin intermediul unor sincronicități, exact informațiile de care noi avem atunci nevoie. Aceste sincronicități, care exprimă în mod tainic omniprezența lui Dumnezeu Tatăl, se petrec de multe ori prin intermedierea entităților divine din lumile invizibile. Altfel spus, așa cum un profesor îi dă unui elev care se preocupă cu seriozitate de studiul unei anumite discipline o carte ce depășește programa școlară, tot astfel și „profesorii” noștri din lumile invizibile fac să ne parvină, în diferite ocazii, informații sau cărți de care avem mare nevoie, alteori oferindu-ne și un sprijin material mult mai concret. Aparent, toate acestea ne vin prin intermediul unor conjuncturi și ființe din planul fizic, dar și evenimentele din planul fizic se înscriu, la rândul lor, în perspectiva mai vastă a tainicului joc divin.

Observă impactul acțiunilor tale asupra celorlalți

Prin urmare, fiind cu toții înscriși la școala spirituală a vieții și înțelegând semnificația acestui proces „educativ” și rolul pe care îl joacă în cadrul acestui proces lumea Shambalei, este relativ ușor să ne dăm seama că există diferite atitudini, acțiuni, gânduri, modalități de a fi și de a acționa, care atrag în mod spontan grația ființelor din Shambala, tot astfel cum, la școală, anumiți copii atrag mai mult decât alții atenția, bunăvoința și sprijinul profesorilor lor. Cu foarte rare excepții, și anume în cazul ființelor umane orientate în totalitate malefic, toți oamenii sunt ghidați spiritual de Shambala, dar ghidarea și ajutorul Shambalei se pot manifesta în  moduri și măsuri foarte variate.

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.- Cei fascinați de știință sau de cunoaștere trebuie să știe că și aici ajutorul Shambalei se va manifesta copleșitor, dacă studiul și cercetările lor sunt orientate într-un sens complet benefic și altruist (ceea ce nu este cazul, din păcate, pentru foarte multe domenii ale științei contemporane, care sunt fie orientate într-un sens negativ, fie complet inutile).
- Dintre domeniile predilecte a căror dezvoltare este susținută de Shambala menționăm: științele vindecării; cercetările științifice din diverse domenii (fizică, chimie, biologie etc.), care pot evidenția anumite realități tainice divine și astfel să îi ajute pe oameni să se deschidă la nivel intelectual pentru a înțelege corect, de exemplu, existența diferitelor forme de energie, a diferitelor planuri ale manifestării etc.; domeniile de „graniță”, precum parapsihologia, transcomunicația, radionica, alchimia, istoria reală a planetei noastre, contactarea ființelor extraterestre benefice și multe, multe altele, cu condiția să existe la modul fundamental o orientare benefică.
- Și cei fascinați de artă, mai ales dacă urmăresc prin ceea ce fac să contribuie la depășirea bizarei orientări a artei contemporane și revenirea la adevărata artă încărcată de frumusețe, vor beneficia din plin de ajutorul Shambalei.
- Atunci când ne angrenăm în acțiuni benefice, generoase, inspirați de un ideal nobil, mai ales dacă realizăm aceste acțiuni în spiritul sistemului KARMA-YOGA, consacrând cu anticipație lui Dumnezeu toate fructele acțiunilor noastre, atragem în mod spontan susținerea lumii Shambalei.
- Dacă, de asemenea, aproape permanent vom urmări ca în tot ceea ce facem frumos și bun să ne dezvoltăm totodată și capacitatea de a percepe modul în care această acțiune a noastră are un impact benefic asupra ambianței sau asupra ființelor umane care se află atunci în preajma noastră sau se află în stare de rezonanță cu noi, de asemenea vom fi susținuți de Shambala. De exemplu, atunci când facem o meditație yoghină, atunci când practicăm arta binecuvântării, atunci când facem dragoste cu continență sau atunci când suntem foarte fericiți sau foarte veseli, noi deopotrivă influențăm foarte mult în bine ambianța subtilă planetară. Acesta este un alt mod de a face bine. În acest sens, este bine să nu lăsăm să treacă nici măcar o singură zi fără ca noi să facem ceva bun, ceva complet dezinteresat pentru cei din jur.
În lumina legii oculte a rezonanței, pentru a intra cu ușurință în starea de comuniune cu lumea Shambalei, pentru a atrage grația ființelor înțelepte ce trăiesc în această lume subtilă și mai ales a Regelui Shambalei, orice acțiune, stare, atitudine spirituală inspirată de modelul acestor ființe nobile, reprezintă o modalitate eficientă de a ne amplifica rezonanța cu Shambala. Pentru că în acest mod și noi, în măsura în care suntem deocamdată capabili, aspirăm să fim asemenea lor și, în timp, putem să devenim veritabile „canale” de manifestare a lumii Shambalei. Astfel, puritatea, iubirea, generozitatea, abnegația, spiritul de sacrificiu, dăruirea, aspirația plină de dragoste către Dumnezeu Tatăl, pacea profundă, studiul textelor spirituale și, în special, acțiunile dezinteresate prin care urmărim să îi ajutăm pe ceilalți oameni din punct de vedere material, sufletesc, intelectual sau spiritual, sunt tot atâtea modalități de a ne amplifica starea de rezonanță cu Shambala și de a atrage grația ființelor din Shambala. De asemenea, orice demers sincer de autocunoaștere și transformare spirituală, prin care noi urmărim pe de o parte să ne dezvoltăm calitățile spirituale și pe de altă parte să eliminăm din ființa noastră inerția, egoismul, orgoliul, obiceiurile negative și toate rezonanțele inferioare care ne împiedică să ne apropiem de Dumnezeu și să ne împlinim menirea noastră proprie în această existență, vor atrage cu certitudine sprijinul și  ghidarea Shambalei. Mai ales dacă ne vom raporta cât mai des, cu aspirație și dăruire, la Shambala și la Regele Lumii din Shambala, implorând cu umilință ajutorul lor subtil, acest ajutor va fi foarte mult amplificat.

(va urma)

Articol preluat din Revista YOGA MAGAZIN nr. 49

sursa: yogaesoteric
aprilie 2009
_________________
Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !