Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 00:49
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 3 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 20.10.2009, 01:41    Post subject: Capitolul 2 - Despre aparițiile unor ființe superioare Reply with quote

Capitolul 2
Despre aparițiile unor ființe superioare


1. Iulius: “Tot așa avem și noi, romanii, destule cunoștințe istorice. De pildă, Socrate, Platon, Aristide, precum și o serie de alți înțelepți, aveau întotdeauna în preajma lor un spirit protector, care îi povățuia și le dădea, după puterea inimilor lor, sfaturi înțelepte și la nevoie o îndrumare; și care dintre ei nu urma sfatul, acela avea să suporte urmările nefaste ale neascultării sale.

2. Ei bine, dacă ținem seama de toate aceste lucruri, cunoscute în parte din istorie și, în parte, chiar din experiența noastră proprie, atunci aparițiile pe care le-am întâlnit aici nici nu ne mai apar ca fiind chiar atât de neacceptat. Pe scurt, știm din trecut precum și din zilele noastre, că nu arareori ființe superioare se pogoară către noi, ni se arată în cele mai felurite chipuri și ne oferă câte o explicație pentru una sau alta dintre frământările noastre. Iar dacă așa stau lucrurile, atunci o apariție a îngerului nostru păzitor nu mai pare atât ele neobișnuită cât ni s-ar părea la prima vedere!

3. Că un spirit atât de desăvârșit deține puteri de necuprins pentru mintea noastră și, prin urmare, poate săvârși ceea ce pentru noi înseamnă adevărate minimi, în lucrul acesta eu nu văd nimic neobișnuit.

4. Am avut odată ocazia să întâlnesc niște oameni din Egiptul superior și să stau de vorbă cu ei cu ajutorul unui traducător. Erau complet goi și nu-și acopereau nici măcar rușinea. Ei vedeau în noi, romanii, niște ființe superioare, divine, și se mirau în cel mai înalt grad de clădirile imense și fastuoase ale Romei, de hainele frumoase și de podoabele noastre sclipitoare; vedeau în toate cele făcute de mâna omului o operă a lui Dumnezeu, pe care Îl vedeau chiar în noi, și mă întrebau dacă noi guvernăm după bunul nostru plac și asupra soarelui și stelelor, asupra lumii și a tuturor celorlalte lucruri, sau mai sunt și alți zei pentru diferite îndeletniciri.

5. Firește că le-am explicat cum stau lucrurile și, după nici un an, ei înțeleseseră deja că nici noi nu suntem altceva decât oameni și au învățat multe lucruri de la noi. Până la urmă s-au și înveșmântat și a fost o mare bucurie pentru ei când au învățat să facă ei înșiși stofe pentru haine și să facă după aceea din ele tot felul de veșminte, bărbătești și femeiești. După câțiva ani s-au întors în patria lor, înzestrați cu tot felul de învățături, au înființat acolo școli și au adus în felul acesta o rază de lumină în sălbăticia aceea naturală.

6. Ei bine, la fel și noi: atunci când, datorită lipsei noastre încă foarte mare de cultură spirituală, vedem un spirit desăvârșit în acțiune, ne surprinde fără îndoială peste măsură cum de este cu putință așa ceva; atunci însă când spiritul nostru va deveni el însuși tot atât de desăvârșit, atunci vom fi și noi în stare să facem lucruri deosebite și firește că nu ne vom mai mira la fel ca acum văzând un astfel de spirit descompunând cu forța sa binecunoscută o piatră în elementele ei primare.

7. Cât despre faptul că noi putem ajunge, din punct de vedere spiritual, la desăvârșire, acest lucru ne este dovedit prin o mie de exemple; iată, la masa aceasta stau oameni care sunt deja destul de aproape de înger, iar unul dintre ei l-ar putea întrece chiar cu mult, așa cum ați auzit mai înainte de la medicul din Nazaret.

8. De aceea, de acum înainte urmăriți să vă elevați cât mai mult spiritual și veți putea descompune apoi nu numai o asemenea piatră, ci chiar și un munte întreg în elementele lui primare!”

9. După care Iulius s-a întors și i-a spus: “Iar tu, Rafael. spune dacă în discursul meu - e drept, cam prea lung – am rostit chiar și numai un singur cuvânt neadevărat?!”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !