Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 00:17
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 3 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 20.10.2009, 01:53    Post subject: Capitolul 8 - Condițiile pe care le pune Domnul la primirea ucenicilor Reply with quote

Capitolul 8
Condițiile pe care le pune Domnul la primirea ucenicilor


1. După aceste cuvinte, tânărul fariseu s-a ridicat, a venit spre Mine și Mi-a spus: “Doamne, Învățătorule și Mântuitorule fără egal! Tu știi fără îndoială prea bine cine sunt eu și cei 29 de frați ai mei, iar cine ești cu adevărat tu am înțeles într-un sfârșit și noi de la înaltul stăpân Iulius; deci n-ar mai fi nevoie de multe întrebări și răspunsuri, întrucât am aflat însă că acum primești ucenici, am vrea și noi - pentru un scurt răstimp măcar, dacă nu se poate mai mult - să fim ucenicii tăi!”

2. Eu am răspuns: “Toate bune și frumoase; dar ascultați ce vă spun: păsările își au cuiburile lor, iar vulpile vizuinile lor; Eu însă nu am unde să-Mi pun capul!

3. Iar acela care vrea să fie sau să ajungă ucenicul Meu, acela se va încărca cu o grea povară, căci va trebui să Mă urmeze! De foloase lumești nici nu poate fi vorba pentru ucenicii Mei; dimpotrivă, de dragul numelui Meu și al iubirii Mele, ei vor trebui să renunțe nu doar pentru o vreme, ci chiar pentru totdeauna până și la foloasele lumești și la bunurile pe care deja le au; nici măcar femeile sau copiii lor nu trebuie să-i poată împiedica, dacă doresc sa ajungă ucenici ai împărăției lui Dumnezeu.

4. Bani sau alte comori lumești n-au voie să aibă asupra lor, nici măcar două rânduri de haine, și încălțăminte doar pentru că este neapărat nevoie; ei vor avea doar un sac și un toiag sau o bâtă oarecare pentru a se apăra de dușmanii care s-ar putea ivi.

5. Lor nu le este îngăduit să aibă nici o altă avere pe pământ decât marea taină a împărăției lui Dumnezeu. Dacă vă puteți învoi la aceasta, atunci puteți fi ucenicii Mei!

6. De asemenea, oricare dintre ucenicii Mei trebuie să Fie asemenea Mie, plin de iubire, blândețe și răbdare față de oricine. El trebuie să binecuvânteze în aceeași măsură, oricând i s-ar ivi ocazia, pe cel mai mare dușman al său la fel ca și pe cel mai bun prieten, să facă bine celui care mai înainte l-a păgubit și să se roage pentru cel care îl prigonește.

7. Mânia și răzbunarea trebuie să fie departe de sufletul aceluia care vrea să fie ucenicul Meu; lui nu-i este îngăduit să se plângă de vitregiile de pe acest pământ și nici să înceapă să le critice cu năduf.

8. El trebuie să fugă ca de ciumă de toate bucuriile cărnii, dar trebuie să facă în schimb totul pentru ca, prin cuvântul Meu cel nepieritor, să-și reveleze spiritul și, în cele din urmă, desăvârșit fiind pentru vecie, să continue apoi sa trăiască în acest spirit pe deplin revelat și înflorit.

9. Gândiți-vă deci la condițiile acestea și spuneți-Mi apoi dacă sunteți ele acord cu ele și dacă sunteți dispuși să vă supuneți lor!”

10. Auzindu-le, fariseii s-au fâstâcit oarecum și nici unul nu prea știa ce lucru ar fi fost potrivit să răspundă. În cele din urmă, fariseul cel tânăr, cel care vorbise mai înainte cu Iulius și care acum se afla lângă Mine, a spus totuși, pe jumătate în glumă: “Bunule învățător fără egal! Condițiile acestea pot fi, în sine, foarte bune pentru a atinge chiar și doar una dintre calitățile tale divine nemaipomenite; însă doar foarte puțini le vor recunoaște și primi! Dar asemenea pretenții nu vor putea avea niciodată vreo valoare, căci, dacă până la urmă toți oamenii ar primi condițiile pe care tu le impui ucenicilor, lumea ar ajunge să arate cât de curând așa cum arăta - potrivit lui Moise - în cea de a doua și a treia zi a Facerii, și anume, pustie și goală! Și să știi, adepți vei reuși să aduni foarte puțini pe calea acesta a ta! Poate doar câțiva, care vor primi să trăiască într-o lume contemplativă și care vor dori să realizeze într-un fel încă de aici, de pe pământ, ceea ce ar urma să capele abia pe lumea cealaltă; aceia vor primi condițiile. Dar ceilalți oameni? O, Doamne, încotro ar lua-o lumea?!

11. Înseamnă că tot vechea învățătură a lui Moise rămâne pentru omul de rând cea mai cuprinzătoare și cea mai de folos, în toate privințele, pentru toate creaturile. Căci atunci poți rămâne în fața lui Dumnezeu și a lumii întregi asemenea lui David, un om cu vază, lucru absolut necesar pentru menținerea ordinii pe pământ. Pune tu toți oamenii pe picior de egalitate și te vei convinge foarte curând unde va ajunge omenirea în cel mai scurt timp! Un număr mic de oameni da, e bine să dețină tainele împărăției lui Dumnezeu pe pământ; dar pentru toți oamenii acest lucru s-ar potrivi la fel de bine ca și cum într-o armată s-ar regăsi fie numai conducători de oști de același rang, fie doar simpli soldați fără nici un fel ele cunoștințe despre cum trebuie dus un război, adică fără un comandant. Și, trebuie să recunoaștem, cu o asemenea armată și-ar putea măsura forțele și ar învinge-o până și o ceată de babe, dacă ar fi conduse cât de cât bine!

12. În ceea ce mă privește, eu chiar doresc să devin ucenicul tău, chiar dacă mi-ai fi impus condiții încă și mai grele. Cât îi privește însă pe tovarășii mei, aceasta este o cu totul altă întrebare. Căci uite, Templul cere într-adevăr foarte multe; tu însă ceri chiar totul - și de sacrificiul acesta, prietene, puțini vor fi în stare!”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !