Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 24.4.2024, 20:59
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 3 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 20.10.2009, 02:07    Post subject: Capitolul 12 - Indrumari misionare Reply with quote

Capitolul 12
Îndrumări misionare


1. Domnul: “Țineți minte ce vă spun! Când ajungeți într-un loc și vedeți acolo oameni, bărbați și femei trupeși și împodobiți în fel și chip, preocupați doar de plăcerile trupului și fără nici un strop de iubire într-înșii, vedeți-vă de drumul vostru, căci acolo nu este nimic de făcut pentru împărăția lui Dumnezeu, ci s-a adunat deja cel puțin jumătate din Sodoma și Gomora! Iar de acel loc nu este departe nici judecata lui Dumnezeu; fiindcă asemenea suflete întrupate, care în marea lor majoritate și-au înmormântat aproape toată conștiința propriei lor existențe în mormântul cărnii lor, sunt întru totul încătușațe. Iar dacă de trupurile lor frumoase se apropie pe furiș duhurile rele, crude și încă foarte grosiere ale aerului, atunci asemenea suflete încătușațe nu au nici o posibilitate de apărare și sunt primele răpuse, cu carnea lor cu tot, care, fiind atât de legată de suflet, este mult mai vulnerabilă decât carnea trupului unui suflet liber.

2. Duceți-vă numai și apucați zdravăn de mână o asemenea femeie firavă de la oraș, și ea va țipa de durere; duceți-vă în schimb la țară, la un țăran muncitor care, pe lângă munca sa, se mai îngrijește și de sunetul său și de cel al copiilor lui, și veți putea strânge mâinile țăranului și ale copiilor lui cât veți vrea de tare, iar ei un vor scoate nici un țipăt de durere sau de teamă!

3. Credeți cumva că o asemenea robustețe ar veni de la munca cea grea și de la călirea datorată ei?! Ei bine, nu. Adevăr vă spun vouă: robustețea este doar urmarea eliberării sufletului din trupul lui printr-o dăruire manifestată în diferite feluri, și la fel se înfăptuiește apoi și călirea trupului.

4. Atunci însă când toată grijă este acordată doar frăgezirii cărnii (și există chiar școli în care trupul este modelat prin tot felul de gimnastici, iar apoi frăgezit pe cât posibil prin tot felul de alifii și uleiuri), fără a se avea deloc grijă și de suflet, acolo nu mai există suflete libere și puternice: și dacă se abate apoi chiar și numai o boare otrăvită asupra unor asemenea trupuri penibil de nevolnice, atunci prea ușor moartea poale sărbători o recoltă bogată.

5. Atunci încep însă vaietele și plânsetele, și așa-zișii credincioși cască gura și spun: «Vai! Ce plăcere o fi găsind Dumnezeu în a abate un necaz după altul asupra omenirii?!», după care trag concluzia fie că nici nu există Dumnezeu, fie că Dumnezeu este prea măreț și nu se sinchisește nicidecum de creaturile de pe acest pământ, sau chiar că Dumnezeu ar fi ajuns să fie însetat de jertfe și tămâie, și acum ar trebui din nou îmbunat prin jertfe bogate, prin formule magice și prin tămâie! Ori că Dumnezeu s-ar fi înfuriat și s-ar răzbuna acum pe bieții oameni neputincioși și că ar fi nevoie deci să ne pocăim, punându-ne cenușă în cap și aruncând cel puțin doisprezece țapi ispășitori în Iordan!

6. Dar la un lucru nu se gândește nimeni, și anume că toate suferințele, toate bolile, țoale războaiele, sărăcia, foametea și ciuma - toate au drept cauză faptul că oamenii, în loc să se îngrijească de sufletele și spiritul lor, urmând rânduiala lui Dumnezeu, se îngrijesc numai de trupurile lor!

7. Predicile despre teamă de Dumnezeu sunt rostite astăzi unor suflete deja moarte, iar predicatorul, al cărui suflet este de asemenea mort, nu mai crede demult în ele, ci numai în răsplata primită pentru predica să și în onoarea și faima pe care i le aduce talentul său de bun orator. Și astfel, un orb îl conduce pe un alt orb, iar un mort vrea să învie un alt mort. Primul predică în folosul trupului său, iar celălalt ascultă predica tot în folosul trupului său. Dar oare ce folos poate trage din aceasta un suflet cu adevărat bolnav?

8. Eu sunt un Mântuitor. Dar cum pot Eu să fac asemenea lucruri, se întreabă oamenii cu sufletul mort, și deci complet orbi? Adevăr vă spun vouă: Eu nu vindec trupul bolnavilor, dar acolo unde un suflet nu s-a amestecat încă prea mult cu carnea sa, Eu îi redau sufletului libertatea prin trezirea sa în spirit, în măsura în care se mai poate. Spiritul, care înainte era întemnițai în suflet, este astfel descătușat și revelat și întărește apoi de îndată sufletul, după care nimic nu este mai ușor pentru el decât să vindece într-o clipă toate bolile cărnii, restabilind astfel ordinea firească.

9. Această tămăduire este privită apoi drept un miracol, deși în realitate ea este cea mai firească și mai naturală vindecare a trupului! Căci ceea ce are cineva, aceea poale să și dea; ceea ce nu are însă, aceea nici nu poate da!

10. Cel care are un suflet viu, după rânduiala lui Dumnezeu, și un spirit liber în el, acela poate elibera la rândul lui și sufletul fratelui său, dacă acesta nu este încă prea legal de trupul său, iar sufletul vine apoi foarte repede în ajutorul trupului de carne. Dacă însă tămăduitorul de suflete are el însuși un suflet foarte bolnav, mai mult mort decât viu, cum i-ar putea el oferi unui alt suflet ceea ce îi lipsește lui însuși?! Chibzuii de aceea la ce veți face!

11. V-am descris așadar condițiile în care puteți fi primiți în rândul ucenicilor Mei, precum și răul de pe acest pământ, până în cele mai mari profunzimi. În continuare, faceți cum veți dori! Eu nici nu vă silesc să deveniți ucenicii Mei, nici nu vă împiedic să o faceți. Dacă vă hotărâți însă să fiți ucenicii Mei, trebuie să vă eliberați mai întâi sufletele și să le faceți puternice, căci altminteri ucenicia întru învățătura Mea nu v-ar folosi la nimic!”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !