Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 17:22
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 4 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 19.12.2009, 02:05    Post subject: Capitolul 10 - Pledoaria lui Zinca și relatarea lui despre sfârșitul lui Ioan Botezătorul Reply with quote

Capitolul 10
Pledoaria lui Zinca și relatarea lui despre sfârșitul lui Ioan Botezătorul


1. Zinca a spus: „Stăpâne, aceasta nu este oare și grija noastră? Stăpânul și domnul nostru a fost până acum Irod. El a făptuit cu siguranță unele nelegiuiri grave împotriva omenirii; ne-am dat seama de aceasta foarte clar și bine, dar ce putem face altceva decât să-i ducem la trist sfârșit poruncile? Ce poate face unul dintre soldații tăi, dacă tu îi poruncești să taie capul unui osândit nevinovat? El poate fi de o mie de ori convins de nevinovăția acestuia și, cu toate acestea, va trebui să-i pună capul sub securea lui!

2. Nu știam noi acum, de curând, de deplina nedreptate a tăierii capului lui Ioan? Oh, îl cunoșteam și îl iubeam pe acest om deosebit, înțelept și plecat lui Dumnezeu, căci el ne-a dat, chiar când se afla în temniță, cele mai frumoase învățături, ne-a îndemnat la răbdare, ne-a prevenit să ne ferim de păcate împotriva lui Dumnezeu și a aproapelui nostru și ne-a vestit de asemenea că acum, în Galileea, s-a ridicat un profet al tuturor profeților și un adevărat preot al tuturor preoților, căruia el nu e vrednic nici măcar să-i lege curelele de la sandale! Ne-a vestit nouă că acesta ne va ierta de toate păcatele și ne va arăta drumul luminii, al adevărului și al vieții veșnice. Pe scurt, ne-a învățat pe noi, paznicii lui, ca pe ucenicii lui, prietenii lui cei mai buni.

3. Atunci când ne întreba Irod ce face cel întemnițat și cum se poartă, nu puteam spune decât lucruri bune despre el. Acestea i-au plăcut lui Irod așa de mult încât a început el însuși să-l caute pe Ioan în temniță și să primească învățătura de la el. Într-adevăr, nu ar fi lipsit mult ca Irod să-i fi dat drumul, dacă Ioan nu ar fi făcut greșeala de a-i interzice afemeiatului de Irod legătura cu frumoasa văduvă a fratelui lui. Da, aproape că i-a reușit lui Ioan să-l îndepărteze pe Irod de văduvă!

4. Din nefericire însă, în acest timp urma să-și sărbătorească Irod, cu mult fast, ziua de naștere. Iar Irodiada, care-i cunoștea toate slăbiciunile, și-a împodobit neobișnuit de frumos fiica în acea zi și i-a sporit de necrezut farmecele. Și așa, nemaipomenit de aranjată, a venit fata cu zmeoaica de maică-sa ca să-l felicite pe Irod. Și cum în casa lui se găseau muzicanți la harpă, vioară și instrumente de suflat, fata a început să danseze în fața lui Irod, care o privea cu ochi flămânzi și devenea tot mai bine dispus. Aceasta i-a plăcut atât de mult țapului înveselit, încât nebunul a jurat să-i împlinească orice dorință! Acum soarta bunului nostru Ioan era ca și pecetluită, căci doar el stătea în calea blestematei lăcomii a zmeoaicei. Aceasta i-a făcut tinerei un semn, ca să-i ceară capul lui Ioan, ceea ce tânăra, chiar dacă avea o ascunsă silă, a făcut-o.

5. Acum, la ce folosea iubirea noastră pentru Ioan, despre care eram convinși că este nevinovat, la ce foloseau părerile noastre de rău? La ce foloseau blestemele noastre asupra Irodiadelor? Eu însumi a trebuit să merg cu un călău în temniță să-i dau lui Ioan groaznica veste despre voința puternicului meu stăpân și a trebuit să-l leg și am fost de față când, pe acea lespede, i-au despărțit capul de trup. Am plâns ca un copil, plângeam cutremurat de marea răutate a celor două femei și plângeam soarta tristă a prietenului ce-mi devenise între timp atât de scump! Dar la ce folosesc toate acestea împotriva voinței întunecate, oarbe și împietrite a unui singur despot puternic?!

6. Am fost deci acum trimiși să-l prindem și să-l dăm pe mâna lui Irod pe acel profet care se află în Galileea și care probabil este unul și același cu cel despre care Ioan a prezis atâtea fapte mari. Trebuie să îndeplinim porunca aceasta, ca slujitori și soldați ai acestui despot, aflați sub jurământ? Sau putem să încălcăm acest jurământ când vrem noi? Nu îl așteaptă carcera și moartea pe cel care trădează și dezertează de la misiunea lui? Dacă noi suntem acum ceea ce trebuie să fim și făptuim așa după cum trebuie să făptuim, spune tu, stăpâne, dacă există vreun judecător drept care să ne osândească pentru aceasta?!

7. Lasă tu să coboare toți îngerii și Dumnezeu însuși din cer pe pământ și să ne dea sentința de condamnare; aceasta va fi la fel de dreaptă ca și decapitarea lui Ioan. Dacă ar exista un Dumnezeu drept, atunci ar trebui cu siguranță ca El să fie mai înțelept decât toți oamenii! Iar dacă El este mai înțelept și totodată atotputernic, eu nu înțeleg cu adevărat din ce motiv lasă El să vină pe pământ asemenea mizerii umane și pe deasupra îi lasă și la putere.

8. Acesta este și singurul motiv pentru care eu și cu cele douăzeci și nouă de ajutoare ale mele nu mai credem în nici un Dumnezeu. Ultima licărire de credință ne-a stins-o nedreapta tăiere a capului lui Ioan, căci eu, în locul lui Dumnezeu, aș distruge mai degrabă prin fulger o mie de Irodiade decât să las să fie decapitat un Ioan! S-ar putea să fie adevărat că Dumnezeu poate să-l răsplătească de o mie de ori pe Ioan pe lumea cealaltă, căci a îndurat cu răbdare și smerenie cruzimile la care a fost supus. Dar eu, după judecata mea, nu-i dau lui Dumnezeu jumătate din viața mea pentru o mie de preafericite vieți de apoi, despre care încă nimeni n-a aflat nimic concret!

9. Cine are puterea, acela poate dicta și face după pofta lui, însă noi, cei slabi și fără putere, trebuie să-l slujim ca animalele de povară, pe viață și pe moarte. Dacă el ucide, aceasta nu înseamnă nimic, căci el are dreptul la aceasta prin puterea lui; dacă ucidem însă noi, suntem ucigași și vom fi uciși la rândul nostru. Eu însă te întreb pe tine și pe toți înțelepții consiliului tău, ce Dumnezeu poate tolera aceasta ca fiind dreptate? Te rog, stăpâne, dă-mi un răspuns clar la aceste întrebări!”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !