Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 00:57
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 4 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 19.12.2009, 02:12    Post subject: Capitolul 13 - Complotul templierilor împotriva lui Ioan Botezătorul Reply with quote

Capitolul 13
Complotul templierilor împotriva lui Ioan Botezătorul


1. Zinca: „Ioan însă i-a spus: «Nu-ți fă de lucru cu Irodiada și cu mama ei. Căci bătrâna e un șarpe, iar tânăra o viperă! Tu cunoști voința atotputernicului Dumnezeu al lui Avraam, Isaac și Iacov, și cunoști rânduiala Lui în care, de la facerea lumii, fiecărui bărbat i-a fost dată doar o singură femeie. Odată ce bărbatul s-a legat pe viață de o femeie, că aceasta e stearpă sau roditoare nu este un motiv de a-și lua o altă femeie. Dacă însă vei aștepta cu răbdare, lui Dumnezeu îi este ușor cu putință să trezească un rod viu în pântecele femeii, chiar la o vârstă înaintată! Citește istoria patriarhilor și vei afla că răbdarea și dăruirea le-a adus, chiar și la o vârstă înaintată, bogată binecuvântare!

2. Nu-ți fă deci de lucru cu Irodiada și nu cumpăra încuviințarea Templului. Căci Dumnezeu nu a pomenit niciodată de asemenea înlesniri! Aceasta a făptuit Moise prin ei însuși, ca om, din cauza inimilor împietrite ale oamenilor! Dar el nu a făcut bine ceea ce a făcut, iar Dumnezeu n-a văzut cu ochi buni această hotărâre, fii sigur de aceasta! De aceea, rămâi tu la femeia ta și nu o lăsa pe Irodiada să vină la tine! Dă-i lui Zinca» - mie adică -«împuternicirea, iar el va ști ce trebuie să facă pentru ca vipera să nu-ți mai intre în casă! Dacă vei urma acest sfat, atunci vei păstra prietenia cu Iehova, dacă nu, vei păcătui și vei deveni dușmanul Lui!»

3. Irod a pus la inimă toate acestea și a hotărât să-și ia gândul de la Irodiada. Dar bătrâna șerpoaică, împreună cu tânăra viperă, nu au precupețit nimic ca să-i ia ochii lui Irod. Ele știau când și unde pleacă Irod, iar Irodiada știa să-I întâmpine de fiecare dată cât mai fermecător îmbrăcată și împodobită. El însă nu s-a apropiat de ea, dar în inima lui jăraticul s-a aprins tot mai mult, așa încât la urmă era el însuși mereu în căutare de prilejuri de a o întâlni cât mai des pe frumoasa Irodiada.

4. Când în sfârșit s-a apropiat ziua lui de naștere, Irodiada s-a folosit de toate mijloacele ca să vină la petrecere. Intre timp s-au interesat și preoții din Templu la Irodiada cât de tare i-a prins pe Irod în mreaja farmecelor ei. Iar ea n-a putut să le spună altceva decât că, cu toate șiretlicurile și farmecele pe care le-a folosit, nu s-a putut încă apropia de el; care este cauza, ea nu știe, deși vede clar că Irod se uită cu plăcere la ea și că tot mai mult o urmărește pe furiș.

5. Când au aflat preoții din Templu acestea, le-au spus celor două deschis, în față: «De aceasta nu e de vină decât acel profet al apei și botezului, pentru care și-a pierdut mințile Irod! El însuși a poruncit să fie prins la Iordan, pentru a-l feri de noi. Dar nu îi va fi de nici un folos aceasta! Dacă nu se poate mai devreme, atunci se va potrivi de ziua lui Irod! Căutați cu orice preț să-l dați pierzaniei pe profet și îl veți avea pe Irod la degetul mic!»

6. Acum cele două femei și-au dat mai mult decât bine seama cine le zădărnicea lor planul. Cele două s-au sfătuit cum să-l piardă pe Ioan, iar cea tânără mi-a destăinuit urzeala lor și mi-a promis mult aur și argint dacă, într-un fel sau altul, îi voi lua viața lui Ioan. Eu bineînțeles că nu m-am lăsat prins de aceasta, dar m-am prefăcut că iau parte tot mai mult la planurile lor. Aceasta am făcut-o însă numai pentru a afla de toate planurile satanice pe care cele două femei și preoții din Templu le teșeau împotriva bietului Ioan.

7. Când a aflat acestea, Irod s-a scărpinat după ureche și mi-a zis: „Lucrurile stau așa cum am întrezărit de mai multe zile. Dar ce s-ar putea face? Cel mai bine ar fi să-l închidem și mai bine pe Ioan și să nu mai lăsăm la el pe nimeni în afară de cei mai devotați ucenici ai lui, iar pe oricare străin să-l dăm afară. Căci prea ușor se poate întâmpla ca un ucigaș mișel, cumpărat de femei sau de preoți, să-i împlânte un pumnal în inimă lui Ioan al nostru, iar răutatea Templului și-ar atinge astfel ținta. Căci, crede-mă, și femeile au fost prelucrate de preoții Templului! Eu vreau însă, pentru a-l salva pe Ioan, să le dau voie în palat femeilor, și mergi tu de aceea și spune-i Irodiadei că de acum mă poate vizita când dorește!”

8. Eu, ca servitor, a trebuit să ascult, deși mi-am dat prea bine seama că acest ajutor mai mult i-ar putea dăuna lui Ioan. După aceasta, Irodiada venea aproape în fiecare zi în casa lui Irod și se pricepea mai bine decât oricare alta să-i ațâțe poftele. Despre aceasta au aflat în curând și negrii preoți din Templu și le-au promis femeilor mult aur dacă vor reuși să-l facă pe Irod să stingă lumina vieții lui Ioan, care întorsese atâta popor de la Templu. Pentru a împlini aceasta, bătrâna ajurat în Templu că nu va avea pace până ce profetul botezului nu va cădea! Cea tânără se pricepea mereu cum să facă să-l împiedice pe Irod să meargă la Ioan ca să-i ceară sfatul. Eu, ca servitor, nu am îndrăznit să-i amintesc de cuvintele lui Ioan, căci îl cunoșteam prea bine pe Irod, cât poate fi de crud atunci când firea îi era cuprinsă de vreo patimă. 9. Și așa au mers treburile rele înainte, până la ziua lui Irod. Numai cu câteva zile înainte cred că s-a petrecut ceva între el și Irodiada, căci altfel nu ar fi lipsit ea câteva zile. Dar aceste câteva zile au aprins și mai mult patima în inima lui Irod, iar triumful pe care avea ea să-l sărbătorească de ziua lui era cu atât mai sigur.”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !