Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 10:26
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 4 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 19.12.2009, 02:15    Post subject: Capitolul 14 - Irod dă poruncă să fie prins Iisus Reply with quote

Capitolul 14
Irod dă poruncă să fie prins Iisus


1. Zinca: „Acum, că l-a sărbătorit și cum l-a sărbătorit Irodiada pe Irod, vă este cunoscut. Dar nu vă este cunoscut faptul că printre ucenicii lui Ioan umblă vorba că Ioan a înviat, că s-a retras în Galileea, că pe acolo își poartă pașii, de unde își are originea. Despre aceasta au aflat și Irod și Irodiada lui, care, de la moartea lui Ioan, a căzut împreună cu bătrâna zmeoaică la pat. Aceasta le-a umplut de o mare teamă inimile și Irod m-a trimis, ca prieten al celui ucis, spre a-l aduce pe acesta din nou la Irod, astfel ca Irod să-și poată răscumpăra marea nedreptate pe care i-a făcut-o. Și Irodiada plânge acum acea clipă în care a ascultat-o pe haina de maică-sa și ar dori să se împace cu Ioan cel nedreptățit!

2. Eu însă mi-am dat seama că Ioan nu a înviat.

3. Auzisem însă din gura lui Ioan însuși că în Galileea s-a ridicat un mare profet, căruia el nu e vrednic să-i lege nici măcar curelele de la sandale. I-am povestit de aceasta lui Irod, iar el a spus: «Du-te totuși acolo și adu-mi-l pe acela despre care Ioan a vorbit cu atâta evlavie. Căci poate și el ne poate ajuta!» I-am spus însă și ce aflasem eu despre profet, și anume că pentru întărirea învățăturii sale el face semne nemaipomenite; i-am zis că trezește morții și mută munții din loc și are putere asupra furtunii și multe alte asemenea lucruri nemaiauzite. I-am spus mai departe lui Irod că eu nu pot face ceva sau chiar nimic împotriva puterii unui asemenea profet, căci el poate omorî mii numai cu gândul. Dar, cu toate acestea, Irod n-a vrut să renunțe la dorința lui și a Irodiadei și a zis numai: «Trei sute de arginți grei celui care mi-l aduce!» cu întregirea: dacă nu se poate viu, atunci el vroia să-l vadă totuși și mort!

4. Eu însă i-am spus: «Dacă el nu vrea să vină din proprie voință, noi îl vom căuta fără teamă! Căci până când să-l omoram noi, nu mai suntem noi de mult în viață. Căci el poate să cunoască gândurile oamenilor și ne poate omorî înainte de a-l vedea noi! Iar dacă lucrurile stau așa, nu pricep ce rost are să mergem să-l căutăm!» La acestea Irod a spus: «Eu vreau asta, iar intenția mea e bună! Dacă el este un profet bun, va cunoaște buna mea intenție și va veni la mine! Căci nu voi face cu el ceea ce, orbit fiind în nebunia mea, am făcut cu Ioan. Pentru asta stau mărturie lacrimile mele vărsate pentru bunul Ioan. Duceți-vă și împliniți voința mea!»

5. După toate acestea, noi am plecat și de aceea suntem acum aici, fără a putea până acum îndeplini porunca, deși cutreierăm deja de nouă săptămâni Galileea! Am trimis de știre la Irod despre căutarea noastră fără nici un folos, dar numai aceasta nu ajută la nimic! El știe de la alții că ori Ioan cel înviat, ori marele profet se află în Galileea și face semne mari. De aceea, ne-a spus ca noi să facem tot ce ne stă în putință să-i împlinim porunca. Orice împotrivire din partea noastră va fi pedepsită foarte aspru!

6. Astfel că, în căutările noastre, am ajuns aici, căci am auzit că la Cezareea lui Filip vor fi făcute semne mari! N-am găsit însă nimic în afara ruinelor fumegânde ale orașului pustiit de groaznica furtună de ieri și pe voi, prea severii romani!

7. Milostiviți-vă de noi și eliberați-ne de nebunul de la care, în furia lui, nu știi la ce să te aștepți! Noi vă vom fi recunoscători, de aceasta puteți fi siguri! Ce v-am spus eu până acum este întregul adevăr. Acum ați aflat cum stau lucrurile. Judecați cu dreptate și îngăduință! Odată ce voi, romanii, sunteți stăpâni asupra noastră, nu mai avem de-a face cu Irod! Noi suntem gata să vă slujim cu o credință de o mie de ori mai mare decât i-am servit bătrânului despot! Căci voi lăsați să se vadă și omenia, pe când Irod este un tiran atunci când se lasă stăpânit de oarba lui furie!”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !