Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 25.4.2024, 00:38
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 4 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 19.12.2009, 02:25    Post subject: Capitolul 17 - Politica de stat a preoților din Templu Reply with quote

Capitolul 17
Politica de stat a preoților din Templu


1. Zinca a spus: „Nobile prieten, înalte domn, noi înțelegem toate acestea foarte bine! Dar noi mai știm încă ceva, ce se pare că tu nu știi.”

2. Cyrenius: „Ce anume?”

3. Zinca: „Este iubita politică de stat. Prin ea, aproape din totdeauna și în toate țările de pe acest pământ, preoțimea are un anumit privilegiu, în virtutea căruia își poate permite să facă multe lucruri care pentru ceilalți oameni ar fi considerate trădare. Preoții sunt destul de îndrăzneți să se impună celorlalți oameni ca zei întrupați și să se folosească de cuvântul Domnului după bunul lor plac. Și nici un om nu se ridică împotriva lor, și chiar împăratul trebuie uneori să privească cu zâmbetul pe buze la intrigile lor perfide. Aceasta datorită vechilor superstiții înrădăcinate în popor, prin care oamenii sunt ținuți umili și ascultători pentru ca să nu se răscoale împotriva regelui țării când acesta dă legi pe care poporul cu greu le poate respecta și pune pe umerii lui tribut greu.

4. Dacă însă li se dă voie preoților să taie și să spânzure în locul lui Dumnezeu, împăratul nu se va lăsa deranjat de aceasta, chiar dacă acești adormitori ai poporului la caz de nevoie, uneori pe ascuns, dar alteori pe față, intră în pielea monarhului, vorbesc în numele lui și chiar dau legi, dacă ei consideră că aceasta este folositor pentru popor, pentru statul lui și, bineînțeles, și pentru ei, ceea ce într-o provincie ca această țară a evreilor, care este atât de departe de capitala imperiului, pare mult mai ușor de trecut cu vederea.

5. Dacă împăratul îi va trage acum la răspundere pentru falsa împuternicire, ei nu vor ascunde nicidecum că au făcut aceasta, chiar și fără nici o presiune din afară. Dar vor fi în stare să-i spună împăratului și cu ce scop au făcut aceasta, și anume numai spre binele împăratului și al statului! Și îi vor demonstra împăratului până în cel mai mic detaliu și clar ca lumina zilei de ce o asemenea faptă a fost necesară și ce folos trage statul și monarhul din aceasta. Iar împăratul va trebui până la urmă să-i și răsplătească și să-i laude pentru aceasta.

6. Ia-i tu azi la întrebări, iar după interogatoriu vei avea în mână tot atât de puțin împotriva lor ca și împăratul însuși, iar la sfârșit va trebui chiar să-i autentifici lui Irod această împuternicire, după ce ei îți vor demonstra că acest act este necesar pentru a îngrădi prin el lăcomia de putere a lui Irod, îngrădire fără de care el și-ar face în ascuns o mare putere cu ajutorul nemăsuratelor lui bogății și avuturi, și prin care Irod ar sta foarte categoric cu voi, romanii, la discuții! Ei ar fi descoperit această secretă uneltire și au fost iluminați «de sus» ce mijloace să folosească: să-i dea lui Irod o împuternicire împărătească pro forma, pe care el altfel și-ar fi luat-o prin forță. Dacă preoții din Templu te vor întâmpina cu asemenea explicații, ce vei putea face tu, decât să-i lauzi și să-i răsplătești?”

7. Cyrenius: „Eu așa ceva nu pot să accept și nu-ți pot da dreptate. Dacă Irod uneltea un asemenea plan perfid și voia să-l ducă la împlinire, de ce nu am fost eu în secret înștiințat de preoții Templului, când ei au aflat aceasta? Aș fi putut lua eu măsurile care se cuveneau împotriva acestuia! De la Ierusalim până la Sidon sau Tir distanța nu este așa de mare! Și, în sfârșit, cum vor răspunde preoții Templului de avuțiile și de cele treizeci de cămile furate împăratului? Sunt de părere că le va fi totuși destul de greu!”

8. Zinca: „Înalte prieten, înalte domn, ai multă înțelepciune ca om de stat, dar în această problemă se pare că nu ești prea versat - la fel ca cineva care n-a avut sceptrul în mâna sa! Ca să-ți demaște ție acest plan i-a reținut un dublu motiv! Primul: pericolul în caz de întârziere, iar al doilea: evitarea oricărei vâlve care în această situație ar fi fost periculoasă! Căci dacă ai fi fost înștiințat prea devreme, ai fi ocupat imediat întregul Ierusalim și l-ai fi supravegheat foarte de aproape. Aceasta ar fi agitat întreg poporul și l-ar fi umplut cu o ură amarnică împotriva voastră. Irod însă ar fi știut prea bine cum să folosească o asemenea situație împotriva voastră și din aceasta s-ar fi putut isca un rău de necontrolat!

9. Ținând seama de toate acestea și prevăzând ce s-ar fi putut întâmpla, Templul a dispus din înțelepciunea lui «dumnezeiască» de această cale prin care fără multă gălăgie a prevenit această dezvoltare anarhică. La timpul potrivit însă, te-ar fi înștiințat pe tine și pe împărat despre tot ce s-a petrecut aici, însoțind aceasta de sfaturi despre ce trebuie făcut în continuare. Avuțiile care erau pentru împărat ți le-ar fi putut returna oricum de-abia atunci când ar fi sosit momentul potrivit de a te fi înștiințat de toate acestea.

10. Când tu, înalte prietene și domn, vei primi asemenea răspunsuri la întrebările tale, spune-mi dacă, urmărind o politică înțeleaptă, vei putea face altceva decât să-i lauzi pe preoții Templului și, după lege, să-i răsplătești, cum fiecare negustor cinstit este răsplătit cu zece la o sută!”

11. Cyrenius: „Cum, când eu însumi sunt convins de marea răutate a preoților din Templu, să-i laud și să-i mai și răsplătesc pe deasupra?! Nu există nici un mijloc și nici o cale ca să-i dăm în vileag pe acești frați ai Satanei?”

12. Zinca: „Am o întrebare importantă: cine crezi că îi cunoaște mai bine pe acești cavaleri perfizi, Zinca sau tu?! Dacă aș putea cu o singură răsuflare să le distrug Templul și toate sinagogile, crede-mă, nu aș sta pe gânduri nici măcar o clipă! Lucrurile însă stau astfel încât nici măcar un zeu nu-ți poate da alt sfat decât să privești cu zâmbetul pe buze la intrigile lor viclene. La timpul potrivit vei primi o povață înțeleaptă.

13. După calculul meu și după cel al lui Ioan, de acum în patruzeci de ani li se va împlini soarta și vor cădea, iar voi va trebui să cuceriți din nou întreaga Iudee și întregul Ierusalim și să le distrugeți cuiburile din temelii, înainte însă de acest răstimp nu se va putea face nimic sau aproape nimic împotriva lor, în afară de ceea ce ți-am spus eu mai devreme. Dacă vrei însă să ai rezolvarea imediat, atunci fă așa precum ți-am spus, altfel lucrurile vor lua o întorsătură proastă!”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !