Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 15:02
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 4 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 19.12.2009, 02:27    Post subject: Capitolul 18 - Învățăturile profetului din Galileea Reply with quote

Capitolul 18
Învățăturile profetului din Galileea


1. Cyrenius a spus atunci: „Prietene, îți recunosc marea pricepere și istețime, iar Irod și-a educat prin tine un avocat cum un altul nu mai există în toată Iudeea! Acum însă nu mai ești al lui Irod, ci ești roman și nu mai trebuie să respecți interesele lui Irod, ci numai pe ale noastre. De aceea poți să afli mai multe despre tot ce s-a concentrat aici, în acest punct, la mare, și de ce s-a făcut aceasta! Dar, înainte de toate, spune-mi acum ce ai face dacă deodată, de undeva, ar apărea marele profet galilean?!”

2. Zinca a răspuns: „Eu?! Nimic, l-aș lăsa să-și vadă de drum! Aș dori bineînțeles să vorbesc cu el, ca să văd dacă Ioan a avut dreptate când a spus că nu e vrednic nici măcar să-i lege cureaua încălțării! Ioan a fost un profet foarte înțelept și era mai luminat decât toți ceilalți profeți la un loc. Acum, dacă Ioan a făcut o asemenea mărturie despre Iisus din Nazaret, cât de mare, cât de înțelept și cât de puternic trebuie să fie acesta!

3. Știi tu, înalte prietene, dacă aș fi vrut cu adevărat să-l prind pe Iisus, chiar dacă numai de ochii lumii, aș fi putut de mult să o fac. Pentru că eu am știut aproape întotdeauna unde se afla Iisus! Dar de fapt nu doream aceasta și, ca să fiu sincer, simt o mare sfială față de acest om! Căci, după toate câte am auzit despre el - și acestea de la martori de încredere, chiar de la samariteni - se pare că este de-a dreptul întruparea unei zeități sau un magician din vechea școală egipteană! În nici unul dintre aceste cazuri nu îmi doresc să am ceva de-a face cu el, căci mi-ar intra în ochi tot nisipul din scurmătura mea! Adevărat, eu pentru mine însumi aș dori să-l văd și să-i vorbesc, dar numai într-o situație pașnică și nici pe departe în straiele acestea de prigonitor!”

4. Atunci l-am întrebat Eu însumi pe Zinca: „Iubit prieten, și Eu sunt unul dintre aceia care Îl cunosc la fel de bine pe Iisus din Nazaret ca pe ei înșiși și îți pot spune despre El că nu e dușmanul nici unui om, ci un binefăcător pentru toți cei care vin la El ca să-I ceară ajutorul. Cu toate că este un dușman al păcatului, El nu este un dușman al păcătosului care își regretă păcatul și se întoarce cu umilință la calea cea bună. De El nu a fost nici un om judecat sau condamnat, chiar dacă păcatele lui ar fi fost mai multe decât nisipul din mare sau firele de iarbă de pe pământ.

5. Învățătura Lui este aceasta: omul să-L recunoască pe Dumnezeu și să-L iubească mai presus de toate, iar pe aproapele lui, oricare ar fi acesta, nobil sau din popor, bogat sau sărac, bărbat sau femeie, tânăr sau bătrân, să-l iubească la fel ca pe sine însuși. Cine se ține de aceasta mereu și se ferește de păcat, acela va recunoaște în el însuși că această învățătură vine într-adevăr de la Dumnezeu și nu vine din gura unui om, ci din gura Domnului, căci nici un om nu poate ști cum să ajungă la viața veșnică și ce este aceasta. Aceasta o știe doar Dumnezeu și la sfârșit doar acela care a auzit-o din gura Domnului.

6. Și El mai spune, de asemenea, că toți oamenii care vor viață veșnică trebuie să fie învățați de Dumnezeu. Aceia care primesc învățătură numai de la oameni sunt departe de împărăția Domnului. Căci ei ascultă de vorbele unei guri muritoare, iar așa cum gura care a scos vorbele este muritoare, așa este și cuvântul în omul care l-a ascultat. El nu îl respectă și nu îi dă viață prin nici o faptă, însă cuvântul care vine din gura lui Dumnezeu nu este mort, ci viu, și împinge inima omului și voința lui spre fapte, și omul devine prin aceasta viu.

7. Odată ce omul este viu prin cuvântul lui Dumnezeu, rămâne viu și liber pentru veșnicie și nu va mai gusta niciodată moartea, chiar dacă trupul lui va muri de o mie de ori!

8. Vezi, prietene, acesta este, pe scurt, sâmburele învățăturii acelui profet din Nazaret! Spune-ne cum îți place și ce crezi tu despre marele profet?!”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !