Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 24.4.2024, 20:46
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 4 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 19.12.2009, 02:29    Post subject: Capitolul 19 - Părerea lui Zinca despre învățătura lui Iisus Reply with quote

Capitolul 19
Părerea lui Zinca despre învățătura lui Iisus


1. Zinca a cugetat puțin și, după o vreme, a spus: „Iubite prietene, împotriva unei asemenea învățături, deși cam îndrăzneață, nu se poate spune nimic. Ea este cu adevărat de natură divină, în cazul în care cu adevărat există un Dumnezeu, căruia să-I pese cât de cât de muritori. Au mai fost mari înțelepți care au spus că preacurata iubire este sămânța din care s-a făcut viața de la începuturi și au îndemnat oamenii să pună preț mai ales pe iubire, căci numai din ea îi înflorește omului orice binefacere. Dar nici unul dintre ei nu a explicat esența iubirii, căci iubirea are și părți bune și părți rele, și până la urmă nu știi care față a iubirii s-o cultivi pentru ca să-ți aducă binefacere.

2. Din ceea ce mi-ai spus tu însă, este clar ca lumina zilei ce fel de iubire trebuie să cultive oamenii. De aceea o asemenea învățătură nu poate veni de la un om, ci numai de la Dumnezeu și stă mărturie că Dumnezeu există. Acum, înalte prietene, să fii chiar și păgân, eu îți sunt din toată inima recunoscător căci ne-ai făcut mie și prietenilor mei un mare serviciu! Noi eram cu toții mai mult sau mai puțin necredincioși și fără Dumnezeu. Acum cel puțin îmi pare că L-am găsit pe Dumnezeu, ceea ce îmi umple inima de o mare bucurie.

3. Și Ioan s-a străduit din răsputeri să mă convingă de existența lui Dumnezeu, dar nu i-a fost dat să reușească.

4. L-am urmărit întotdeauna cu toată atenția, dar nu mi-a putut spulbera toate îndoielile și astfel am rămas împotmolit în vechile mele îndoieli, până în această clipă. Dar acum s-au spulberat toate îndoielile!

5. Ciudat! Da, da, așa este: cine nu găsește adevărata poartă într-un labirint, acela nu ajunge la palatul regelui care își are așezământul departe, în mijlocul marelui labirint. Tu însă mi-ai arătat poarta cea bună, mi-ai deschis-o, iar acum îmi este ușor să ajung în cel mai scurt timp la marele și veșnicul palat!


6. Te rog, fii bun și spune-mi acum unde ai avut tu marele noroc de a-L întâlni pe Marele Om! Cu siguranță că El nu este un magician, ci un om înzestrat cu cele mai mari puteri divine. Despre aceasta stă mărturie adevărata Lui învățătură divină! Spune-mi, te rog, unde L-ai întâlnit, căci vreau eu însumi să merg într-acolo și să primesc din gura Lui asemenea cuvinte vii, aducătoare de binefacere.”

7. Eu am spus: „Rămâi aici și Îl vei găsi mai târziu tu singur! A trecut acum un ceas bun peste amiază. Buna noastră gazdă, Marcu, este deja gata cu prânzul, care va fi adus imediat. După prânz vom mai găsi destul timp pentru a vorbi despre tot felul de lucruri împreună. Tu rămâi la masa noastră, iar cei douăzeci și nouă de tovarăși ai tăi să se așeze la masa de lângă noi.”

8. Marcu a adus apoi bucatele. Zinca însă a observat cu mirare că în câteva clipe toate mesele au fost acoperite cu bucate doar de câțiva servitori.

9. El, Zinca, l-a întrebat pe Ebahl, care ședea lângă el: „Prietene, spune-mi, te rog, cum oare dintr-o dată atât de puțini servitori au acoperit atâtea mese cu bucate? Adevărat, mă tot minunez de aceasta! Aș spune că aici nu merg toate numai cu lucruri naturale! Are poate gazda cea bătrână spirite ce tainic îi stau la poruncă?”

10. Ebahl i-a răspuns: „Tu n-ai fost tot timpul atent, căci ai fost adâncit în discuție și n-ai băgat de seamă că între timp s-au umplut mesele cu bucate și vin. Eu însumi n-am fost atent la aceasta, dar nu cred că a fost ceva împotriva firii lucrurilor.”

11. Zinca: „Prietene, crede-mă, eu pot fi foarte adâncit într-o discuție și totuși în jurul meu nu se poate petrece ceva fără ca eu să nu observ. Iar eu știu foarte bine că până acum câteva clipe nici măcar o firimitură de pâine nu era pe vreuna dintre mese, iar acum mesele se apleacă de atâtea bucate! Dă-mi voie, te rog, căci unui om cu inimă și înțelegere îi este permisă o întrebare, mai ales că este și străin! Acum este totuna dacă cineva îmi dă o lămurire sau nu, dar rămân la părerea mea că aici nu s-au petrecut lucruri normale! Uită-te la cei douăzeci și nouă de tovarăși ai mei care discută între ei pe aceeași temă. Numai voi toți, care ați luat probabil de multe ori masa aici, sunteți indiferenți la aceste minuni, pentru că voi știți ce se petrece aici! Dar nu face nimic, mai târziu tot voi dezlega această taină!”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !