Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 11:38
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 4 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 30.12.2009, 10:03    Post subject: Capitolul 174 - Ce crede Simon despre Domnul Reply with quote

Capitolul 174
Ce crede Simon despre Domnul


1. Simon a spus: „O Doamne, pot să-ți îndeplinesc imediat dorința! Tu ești Fiul din Dumnezeu, în spirit, și ești aici, pentru noi, Dumnezeu și Om în același timp. Tu ești, din Tine însuți, singurul în cer, ca și pe acest pământ. Nimeni nu e ca Tine în întreaga nemărginire! Un înger nu se supune niciodată voinței unui om; Tu însă, cum faci doar un semn, îngerii îți împlinesc dorința într-o clipită, nemijlocit. Un cuvânt rostit de Tine este un fapt împlinit!

2. Ochiul Tău cuprinde într-o clipită toată creația materială și spirituală. Gândurile cele mai tainice ale îngerilor Ție îți sunt atât de limpezi ca și când Tu însuți le-ai fi gândit; iar ceea ce noi, muritori amărâți, gândim în adâncul nostru, Tu vezi mai bine decât vedem noi la lumina acestui soare strălucitor. Tu știi tot ce ascunde marea în adâncurile ei, cunoști numărul firelor de nisip din mare, al stelelor, al firelor de iarbă de pe pământ, al florilor, copacilor și al spiritelor din tot acest spațiu nemărginit! Ție Îți sunt cunoscute toate mai bine decât îmi este mie cunoscută cifra unu! Acum, eu nu numai că și cred toate acestea, dar le știu prea bine, și nu mi-e greu să spun acum: Doamne, aceasta este judecata mea adâncă despre Tine, deși Te cunosc doar de trei zile! Altceva nu știu ce aș mai putea spune!”

3. Eu am spus: „Dar voi sunteți, dacă socotim și ziua de azi, de mai mult de trei zile cu Mine! De ce vorbești tu numai de trei?”

4. Simon a răspuns: „Doamne, ce importanță au pentru mine cele trei zile pământești?! Eu socotesc doar cele trei zile de cunoaștere spirituală. Acestea sunt: prima - adevărata cunoaștere a materiei, a doua – cunoașterea sufletului, iar a treia - cunoașterea spiritului pur. Acestea sunt cele trei zile adevărate de viață, de când suntem noi cu Tine!”

5. Eu am spus: „Ah, aceasta este bineînțeles cu totul altceva! Sunt foarte mulțumit de tine căci ești meșter bun în parabole, dar nu și în cunoașterea ta profundă! Și la fel și judecata ta despre Mine nu este cu totul din adâncul inimii tale. Te mai roade ceva în adâncul tău și este mai bine să îl scoți afară! Este doar un minuscul bob de neîncredere în Mine, dar, vezi, acest bob trebuie să-l dai afară, căci altfel, după o vreme, va încolți și va da naștere la o întreagă pădure de neîncredere întunecată, care va fi greu atunci de scos din rădăcini! Privește adânc în inima ta și vei găsi bobul de neîncredere!

6. Simon M-a privit înmărmurit pe Mine și pe toți ceilalți tovarăși de masă. El s-a gândit și, după o vreme, a spus: „Doamne, adevărat îți spun: pot să caut cât vreau, dar nu găsesc nimic! Căci toate gândurile de neîncredere care apar în inima mea le spulber într-o clipită și nu mai găsesc chiar nici unul!”

7. Eu am spus: „Caută și cugetă și îl vei găsi!”

8. Simon: „Doamne, Tu mă faci să-mi fie frică de mine! Oare sunt eu în adâncul meu un monstru? Pot să caut și să cuget cât vreau, nu pot găsi nimic care să semene măcar de departe cu ceea ce Tu, Doamne, vezi în mine. Ce fel de neîncredere ar putea fi acesta sau cel puțin care este cauza ei?”

9. Eu: „Dar, prietene Simon, uită-te la Mine! Arăt Eu chiar așa de dornic să pedepsesc și atât de însetat de răzbunare, încât tu să te temi să spui tare și să recunoști deschis ceea ce îți stă pe limbă?”

10. La aceste cuvinte ale Mele, Simon a tresărit plin de teamă și a spus: „Dar, Doamne, trebuie să spun cu voce tare și acest lucru mărunt, deși nu se prea cuvine?

11. Omului poate să-i treacă prin cap o grămadă de gânduri, iar unele dintre aceste gânduri ascunse nu le recunoaște nici măcar față de el însuși! Gândurile îmi sunt suflate de undeva în inimă și rămân de multe ori o vreme acolo, până când se ofilesc și dispar și-mi mai amintesc doar cu greu de ele. Și la fel cred că s-a petrecut și cu acest mic gând de neîncredere, care a zburat de nu știu unde în inima mea, iar eu l-am gândit, dar apoi l-am aruncat imediat, pentru că am găsit în inima și în mintea  mea mii de dovezi împotriva lui. Găsesc însă că nu se cade să rostesc acest gând cu voce tare. Dacă însă Tu, o, Doamne, vrei cu tot dinadinsul, voi face aceasta cu drag. Dragi prieteni ai Domnului, auziți-l, așa cum eu îl arunc acum din mine!

12. Acest gând sună așa: de când am venit aici, am văzut-o stând lângă Domnul pe acea fată preafrumoasă și bine făcută și mi-a venit de nu știu unde gândul prostesc, dacă și Domnul se poate îndrăgosti, cel puțin aici, pe pământ, cât timp are un trup! Și dacă aceasta este cu putință, cum rămâne atunci cu spiritul Lui preacurat? Dumnezeu poate iubi curat toate creaturile Sale, însă dacă poate iubi și o fată preafrumoasă așa cum iubește un bărbat o femeie - mintea mea încuiată nu putea găsi răspunsul la această întrebare, deși strigam în sinea mea: «La Tine, orice iubire nu poate fi decât preacurată, chiar și una pe care noi, oamenii, am considera-o necurată!»

13. Doamne, aceasta este ceea ce Tu voiai să scoți de la mine! Acum am terminat în sfârșit cu toate semințele și bobitele, iar Tu, Doamne, fă acum ce vrei din ele! Ori vede ochiul Tău atotvăzător încă ceva în mine? Dacă mai e ceva ce eu nu văd, fie-Ți milă, Doamne, și arată-mi, și eu voi scoate totul la iveală fără teamă!”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !