Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 18.4.2024, 08:32
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 4 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 30.12.2009, 10:05    Post subject: Capitolul 175 - Gândurile lui Simon despre alcătuirea sexuală a Domnului, ca om Reply with quote

Capitolul 175
Gândurile lui Simon despre alcătuirea sexuală a Domnului, ca om


1. Eu am spus: „Acum ești curat și nu mai ai nimic în tine care te-ar putea vreodată rătăci în credința ta în Mine. Acum însă vreau să-ți arăt ție și celorlalți ce mărăciniș des de îndoieli ar fi crescut în tine dacă nu te-ai fi scăpat acum de această sămânță de îndoială. Pur și simplu ea ar fi început din vreme în vreme să filosofeze în acest fel:

2. Ce s-ar întâmpla dacă Eu M-aș da la o fată și astfel ar lua naștere un rod în pântecele fetei? Dacă ar fi de parte bărbătească, ar fi și el un zeu? Și dacă ar fi de parte femeiască, atunci cum ar fi? Ar slăbi aceasta legea mozaică, dacă Eu aș zămisli în acest fel? Nu ar deveni astfel Dumnezeul din Mine nevrednic să păstreze Spiritul Divin? Ori aș fi Eu în stare, pentru Persoana Mea, de această faptă sau nu? Cum însă aș fi putut Eu însufleți oamenii pentru această faptă, dacă Eu însumi aș fi incapabil să o fac?

3. Dacă această faptă este un păcat al cărnii și slăbește sufletul și spiritul de putere, de ce le am sădit Eu oamenilor, spre înmulțire, această faptă în carne și în suflet? Nu aș fi putut găsi o cale mai curată pentru înmulțire?! Dacă însă acest act de zămislire este singurul drept și cu putință în Ordinea divină, atunci el trebuie să-i fie cu putință lui Dumnezeu, la fel de bine ca și omului! De ce este acest act pentru om un păcat și pentru Dumnezeu - nu; ori poate Dumnezeu, în anumite condiții, să păcătuiască împotriva propriei Sale Ordini? Cum ar mai putea însă Dumnezeu să fie cea mai curată iubire, dacă ar avea și El slăbiciuni omenești?!

4. Dumnezeu, ca Dumnezeu, nu poate să păcătuiască împotriva Ordinii Lui Divine! Dacă însă a luat înfățișare omenească, este oare trupul Lui capabil de păcat sau nu? Trebuie oare și El să lupte împotriva ispitelor trupești? Dacă este supus și El ispitelor, cine le trimite asupra Lui? Mai există și un alt Dumnezeu, mai sus și mai bătrân decât acesta tânăr, supus acum la tot felul de probe grele și renăscător în spirit? Dacă acest zeu tânăr păcătuiește ca un om, mai poate El atunci să-i reproșeze omului aceasta?

5. Nu ar putea oare și vechii egipteni să aibă dreptate cu genealogia lor de zei? Uranus l-a zămislit cu Gea pe Cronos (timpul), care își distruge mereu creațiile. Zeus, ca voință a lui Cronos, este salvat prin iubire, crește mare, în taină, ascuns, și devine preaputernic. Puterea lui Zeus îi înlătură pe veșnicie pe Cronos și Uranus, el domnește singur și creează oamenii pe pământ; pentru aceasta însă, după hotărârea lui Fatum, cea mai veche zeitate, el este stăpânit de nenumărate slăbiciuni omenești. Fatum pare să fie marele zeu necunoscut, numai că, într-o anumită măsură, obosit de domnie, el a pus în taină, nevăzut, o scânteie divină într-o prostituată și s-a reînnoit în acest fiu, pe care l-a destinat a fi urmaș la domnie, iar acum el stă în fața noastră și face primele încercări de domnie!

6. Ți-aș putea descrie o mulțime de astfel de buruieni și mărăcini din care este alcătuită o astfel de pădure de îndoieli. Dar acum, că sămânța îndoielii a fost îndepărtată din tine, tu ești curat și nici nu mai poate fi vorba să crească sau să înflorească așa ceva. Și acum, că stai aici pe de-a-ntregul curățat, ești potrivit să fii unul dintre cei dintâi ucenici ai Mei.

7. Acum ar trebui să cunoști cum și de ce această fetiță se leagă de Mine cu toată iubirea ei. Căci, atât de mult cât Mă iubește această fetiță, nu Mă iubește nici unul dintre voi; pentru că iubirea voastră este mai degrabă o uimire la înțelepciunea Mea și la faptele Mele de neînțeles pentru voi. Această fetiță Mă iubește însă curat, doar pentru Mine însumi, pentru că ea știe cine este în Mine. Și această iubire îmi este Mie mai dragă și mai prețioasă decât să fiu admirat de voi ca zeu, căci fiecăruia ar trebui să-i fie clar că lui Dumnezeu Îi este totul cu putință. Și această admirație este bună, dar cealaltă este mult mai bună.

8. Ce ți-ar place ție mai mult: să fii iubit pentru că ești om ori numai pentru că, fiind un om, ești înțelept și cunoscător în tot felul de arte? Prima iubire izvorăște din viață și îmbrățișează iarăși viața; a doua însă vine din simțul artistic și îmbrățișează doar opera și știința aceluia care le stăpânește. Spune-Mi, pe care iubire o apreciezi mai mult?”

9. Simon a spus: „Bineînțeles că pe prima! Căci cine mă iubește ca om, acela mă va iubi ca artist și înțelept cu atât mai mult; acela însă care mă iubește pentru că mă consideră un artist și un înțelept va ajunge repede la capătul iubirii lui dacă va afla că nu sunt nici artist și nici înțelept! De aceea iubirea preacurată a acestei fetițe pentru Tine, Doamne, este o iubire exemplară și ne depășește cu mult pe noi toți!

10. Bineînțeles că o fată poate iubi mult mai ușor un bărbat pentru el însuși decât un bărbat alt bărbat; dacă însă un bărbat, cu înțelepciunea și simțămintele lui, cercetează mai adânc valoarea unui om, a unui frate, atunci, simțind și cunoscându-și propria valoare, îl va iubi și îl va respecta și pe aproapele lui fără să țină seama de însușirile lui. Iar dacă va descoperi la aproapele lui însușiri ascunse, deosebit de prețioase, iubirea lui va fi cu atât mai mare! O Doamne, fiecare cuvânt al Tău și fiecare învățătură este mare și sublimă și în vecii vecilor adevărată!”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !