Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 04:54
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 4 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 30.12.2009, 10:20    Post subject: Capitolul 177 - Despre rostul senzualității Reply with quote

Capitolul 177
Despre rostul senzualității


1. Eu am spus: „Prietene și frate, de ce te frămânți din cauza cărnii și a ceea ce se petrece în ea?! Dacă nu ar fi pus însuși Tatăl în carne această sămânță, și-ar mai fi luat vreodată vreun bărbat vreo femeie, ca să trezească în ea rod viu omenesc?!

2. Dacă nu ar fi pus El în stomac pofta de mâncare, s-ar mai atinge cineva vreodată de bucate? Pe care altă cale însă ar putea pătrunde spiritele naturii în sânge și în celelalte umori ale trupului și de acolo în eterul din nervi, și, astfel înnobilate, să treacă în substanța sufletească? Prin puterea voinței divine, dar numai în ordinea primitivă. Cum ar rămâne însă cu capacitatea veșnică de menținere? Aceasta n-ar putea fi nicicum altfel păstrată decât printr-o lege severă și nemiloasă. Cum ar rămâne însă atunci cu independența și viața spirituală liberă?!

3. Uite, dacă numai un singur punct din Ordinea divină este mutat de la locul lui, atunci s-a terminat pentru totdeauna cu viața în independență și libertate. Nu i-a dat oare Tatăl ceresc ochiului - puterea să vadă, urechii - puterea să audă, limbii - puterea să vorbească și să guste, și nasului - mirosul?!

4. Ești tu oare un păcătos pentru că, din vreme în vreme, ți-e foame și ți-e sete? Păcătuiești oare pentru că privești, asculți, guști și miroși? Toate aceste simțuri îți sunt date ca să cunoști forma lucrurilor, să înțelegi sensul înțelept al vorbirii și să îți dai seama de prezența spiritelor bune și rele sau dăunătoare din materia nedigerată și crudă!

5. Firește, tu poți foarte bine să păcătuiești cu ochii, urechile, nasul, gura și limba atunci când nu te folosești de aceste simțuri în Ordinea divină, când îți îndrepți cu obrăznicie privirea numai acolo unde te trage carnea, când asculți cu plăcere doar vorbe obscene, de defăimare, injurii sau insulte, când miroși - doar pentru a te amuza - lucruri urât mirositoare, care viciază carnea și o îmbolnăvesc și îi răpesc puterea de muncă. Tu păcătuiești și cu gura atunci când nu-ți poți potoli pofta după cele mai scumpe delicatese, căci de ce să fie gâdilat gustul cu tot felul de lucruri scumpe când, lângă tine, săracii mor de foame și de sete?! Dacă ți-e foame și ți-e sete, satură-te cu bucate simple și proaspete; dar dacă te ghiftuiești fără măsură, bineînțeles că păcătuiești împotriva Ordinii lui Dumnezeu.

6. Acum, privește, toate acestea nu se întâlnesc la tine. Dimpotrivă, tu te-ai luptat cu slăbiciunile tale și ai obținut și unele victorii glorioase! De asemenea ai fost cumpătat în toate lucrurile și lucid în ceea ce privește dorințele tale. Ce era la tine mai mult sau mai puțin rău era neîncrederea ta în scrierile sfinte, pe care înainte nu le puteai înțelege; neîncrederea ta însă era justificată, pe când neîncrederea lui Gabi era una cu adevărat fariseică și necinstită. Tu nu ai renegat din cauza aceasta scrierile; tu voiai doar lumină și de aceea ai studiat și înțelepții greci și egipteni. Dar nici acolo nu ai găsit lumina pe care o căutai; pentru ceilalți erai încă un fariseu, dar în sinea ta erai un căutător neobosit al adevărului. Și pentru că Eu știam aceasta, de aceea te-am și trezit acum și ți-am deschis ție, ca și tuturor celorlalți, porțile spre cel mai luminos adevăr.

7. Acum nu vei mai rătăci niciodată în întuneric și vei deveni de aceea un neobosit lucrător în împărăția Mea, a Spiritului, pe acest pământ! Prin tine, păgânii din Persia vor primi multă lumină! Acum mănâncă și bea, căci îți mai este încă foame și sete pentru că n-ai mâncat nici măcar jumătate din peștele tău și nici nu ți-ai golit paharul! De aceea, pune-te acum și mănâncă, fratele Meu Simon!”

8. Simon, fiind încă mișcat până la lacrimi, s-a așezat și a început să mănânce.
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !