Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 18.4.2024, 18:44
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 4 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 30.12.2009, 18:25    Post subject: Capitolul 181 - Domnul îi vorbește conducătorului caravanei nubiene Reply with quote

Capitolul 181
Domnul îi vorbește conducătorului caravanei nubiene


1. Paznicul nostru a adus întreaga caravană la noi, care ședeam bine dispuși la mese.

2. Când Iara Mea a văzut fețele negre ca păcura, cu buzele roșii ca sângele, s-a speriat tare și a zis: „O Doamne, ființele acestea nu ne vor face nimic? Sunt îngrozitor de negre! Am mai văzut până acum negri, dar încă niciodată unul atât de negru ca aceștia! Ce dinți puternici au! Adevărat, Doamne, dacă nu aș fi lângă Tine, m-ar cuprinde frica! Să iubești un asemenea negru, aceasta ar fi o încercare grea pentru o inimă simțitoare de fată!”

3. Eu am spus: „Dar bine, preaiubita Mea fiică, fii înțeleaptă, copila Mea! Cine se teme de culoare? Acum ai fost cam copilăroasă - dar nu face nimic! Fii de acum foarte atentă la toate, căci se vor petrece lucruri de o mare însemnătate!”

4. Iara a spus: „Dar cu siguranță că nu voi pricepe prea mult din toate acestea, căci eu nu vorbesc limba egipteană veche, iar acești negrii nu cunosc altă limbă!”

5. Eu: „Totul va fi lămurit! Acum fii liniștită, nu mai vorbi, ci ascultă!”

6. La acestea, Iara s-a liniștit, iar Eu l-am chemat pe conducător și profet la Mine și l-am întrebat ce l-a determinat pe el și pe tovarășii lui să întreprindă o călătorie atât de lungă. Eu știam totul, dar a trebuit să-l întreb ca să îi dau posibilitatea să se dezvăluie și să-și spună dorința.

7. La întrebarea Mea, pe care Eu i-am pus-o în limba evreiască, el, conducătorul, Mi-a răspuns în limba noastră: „Iartă-mi mie, om slab și amărât, că îndrăznesc să spun, plin de teamă, că recunosc în Tine Ființa pe care am văzut-o de fiecare dată într-o lumină de nedescris în cele șapte viziuni ale mele și pe care am pornit să o caut până aproape de capătul lumii! Acum, adânc mișcat în inima mea, L-am găsit într-adevăr pe Cel mult căutat! Vrei tu, Preaînalte, să îmi vestești dacă într-adevăr am dreptate în toate acestea?”

8. Eu am spus: „Nu-ți folosește la nimic dacă îți voi spune da ori nu. Trebuie tu însuți să fii convins de aceasta! Cercetează și totul va fi limpede! Dacă ai ajuns atât de departe, vei fi în stare să mergi și mai departe. Dar trebuie să vrei aceasta tu însuti, cu putere și stăruință! Orice învățătură este fără de folos dacă nu vine din adâncul tău. Uite, tu vorbești acum bine limba evreilor! Poți să-ți amintești să o fi învățat vreodată? Întreabă-ți tovarășii, care pot și ei acum înțelege această limbă, dacă au învățat-o vreodată! Du-te și convinge-te tu însuți!”

9. Conducătorul și-a îndreptat imediat cămila spre tovarășii săi și le-a vorbit în limba evreilor. Toți l-au înțeles și i-au dat chiar și răspunsuri în această limbă. Acestea l-au umplut pe conducător de uimire, încât nu mai știa ce să creadă: cum de au ajuns, el și tovarășii lui, la asemenea cunoștințe?! Căci el nu știa că Eu am făcut cu putință aceasta.

10. El, conducătorul, s-a întors spre Mine și, stând încă pe cămila lui, a spus: „Preaînalte om al acestui pământ! Nu mă mai recunosc în pielea mea neagră! Căci aceasta este prima mea călătorie pe care am făcut-o vreodată! N-am cunoscut încă niciodată limbi sau obiceiuri străine, sunt sărac în tot felul de experiențe și, la mine acasă, în țara mea, totul este foarte simplu. Țara este bună și frumoasă, dar nouă nu ne mai oferă nimic nou. Poate că este cu putință ca în această țară, când un străin intră în ea, să preia în el și spiritul limbii acestui popor și astfel să poată vorbi cu oamenii ei, fără a fi totuși unul dintre ei. Dacă așa ceva este cu putință sau nu, eu nu-mi pot da seama. De aceea, te rog, lămurește-mă tu! În țara mea nu am auzit niciodată de așa ceva, din cauză că nici un străin nu a călcat pe la noi vreodată!”

11. Eu am spus: „Dați drumul mai întâi cămilelor voastre, duceți-le pe pajiștea de lângă mare, ca să se poată odihni și ca să vă poată duce mai târziu înapoi în țara voastră. Căci calea de întoarcere nu este cu nimic mai scurtă decât cea de la venire! Faceți ce v-am zis și întoarceți-vă! Și veți afla apoi câtă lumină sunteți în stare să suportați voi toți!”

12. Conducătorul a făcut o plecăciune și a spus: „Preaînalte om al oamenilor, tu ai dreptate, dar nu știu dacă noi avem voie să călcăm cu picioarele noastre profane acest pământ sfânt. Căci, după viziunile mele, acest pământ este unul dintre cele mai sfinte!”

13. Eu am spus: „Dacă nu este prea sfânt pentru picioarele unei cămile, nu va fi prea sfânt nici pentru picioarele voastre!”

14. Conducătorul: „Da, adevărat, adevărat, adevărat! Preaînalte om al oamenilor acestui pământ, tu ești prea bun și îngăduitor!”

15. Zicând acestea, el și-a îndreptat din nou cămila spre tovarășii lui și le-a vestit dorința Mea. Imediat cămilele au îngenuncheat și călătorii au coborât. După aceasta, animalele s-au ridicat și au fost conduse pe pajiștea de lângă mare, unde au început să pască și să se odihnească. Zece negri au fost lăsați de pază la cămile, ceilalți însă s-au întors împreună cu conducătorul lor la Mine.

16. Când au ajuns la mine, Eu l-am întrebat mai întâi pe conducător cum îl cheamă, și el a spus: „Numele meu înseamnă ceea ce eu sunt. Pe limba noastră el sună OU BRATOU VISHAR. La noi nu are nimeni un nume, ci este numit după ceea ce face. Astfel ne numim cu toții SLOUVL”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !