Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 16.4.2024, 14:19
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 4 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 30.12.2009, 18:30    Post subject: Capitolul 182 - Conducătorul povestește despre călătoria lui la Memfis Reply with quote

Capitolul 182
Conducătorul povestește despre călătoria lui la Memfis


1. Eu am întrebat mai departe: „Cum ai ajuns tu la neprețuitele tale cunoștințe?”

2. Oubratouvishar a spus: „Eu și cu servitorul meu călătoream, în urmă cu zece ani, de-a lungul Nilului, însoțiți de încă douăzeci de servitori puternici, care aveau grijă de o turmă frumoasă de vite. Căci, la noi, cine vrea să călătorească trebuie să ia cu el o cireada de vite, căci altfel poate să moară de foame pe drum. Smochinele și curmalele nu cresc peste tot, ci numai unde pământul este bogat și gras, dar de iarbă nu e lipsă niciunde de-a lungul Nilului, astfel că vacile pot să pască peste tot și pot da apoi lapte, care este o hrană îndestulătoare.

3. Acum zece ani sau, mai bine spus, acum zece anotimpuri ploioase, mergeam astfel de-a lungul Nilului. Câteva zile am putut să înaintăm ușor, fără greutăți. În a treia zi însă, am auzit din depărtare un bubuit puternic. Ne-am grăbit pașii și, în timpul în care se pot număra o mie de pietre, am ajuns la prima cascadă a Nilului. Nu prea aveam cum să mergem mai departe. Unul dintre însoțitorii noștri cei mai îndrăzneți s-a cățărat pe o stâncă înaltă, ca să iscodească împrejurimile. Când s-a întors, ne-a descris un drum care se depărta spre stânga de Nil, dar, după o bună bucată de drum, se întorcea din nou la Nil. Eu am hotărât să urmăm acest drum, căruia nu i-au lipsit prăpăstiile și alte încercări. De-abia în seara celei de-a treia zi am ajuns, chinuiți de o mare arșiță dogoritoare, la o poiană cu mulți palmieri și copaci, în mijlocul căreia susura un izvor, din care ne-am astâmpărat setea atât noi, cât și turma noastră. Aici ne-am odihnit o zi întreagă.

4. A doua zi ne-am continuat dis-de-dimineață drumul. La apusul soarelui am ajuns din nou pe malul Nilului și am dat de un drum larg, pe care nu îl cunoșteam până atunci. Urmând acest drum, am ajuns într-o jumătate de zi la acel oraș, despre care strămoșii noștri ne povestiseră atâtea. Ne-am așezat tabăra la o depărtare cam de două mii de pași de oraș. Eu și cu servitorul meu am mers în oraș ca să cerem voie să poposim împreună cu turma noastră în apropierea orașului.

5. Când am ajuns împreună cu servitorul meu în oraș, am fost înconjurați de o mulțime de oameni cu pielea brună și am fost întrebat cine sunt și de unde vin. Unii însă au știut imediat și ziceau: «THOT E NOUBIEZ!» (Acesta este un nubian!), iar eu am zis: «Da, sunt nubian și doresc să aflu și să învăț lucruri bune și frumoase de la voi, oamenii desăvârșiți!»

6. Acești curioși au adus la mine un bătrân care ne-a pus tot felul de întrebări, iar la urmă a venit chiar el în tabăra noastră. Abia atunci ne-a spus că este unul dintre înalții preoți ai acestui oraș și totodată unul dintre ocrotitorii lui numit de Roma. I-am dat atunci în dar șapte dintre cele mai frumoase vaci, doi tauri și douăzeci dintre oile noastre cu lâna cea mai frumoasă.  

7. Aceste daruri l-au bucurat pe bunul bătrân, care mi-a spus: «Înțelepciunea voastră străveche și curată vă va fi de mare folos! Dar să nu vă luați după obiceiurile noastre stricate, căci acestea sunt mai rele decât foarte rele! Acest oraș a fost odată mândria țării, ceea ce arată limpede și pe înțelesul tuturor chiar numele lui MEMAVISE (pe grecește Memfis), ceea ce înseamn㠄cel mai înalt nume”. Acum, această preaînălțime fără nume este numai o adunătură de ruine, așa cum vă veți convinge în curând voi înșivă!

8. Poporul care mai trăiește aici în parte și-a pierdut orice credință într-un Dumnezeu preaînalt și, în parte, este cufundat într-o neagră ignoranță, din care nu mai poate f! eliberat. Numai puțini dintre noi mai trăiesc în deplină cunoaștere a unui Dumnezeu unic, veșnic și adevărat. Poporul, în prostia lui oarbă, crede în câteva mii de zei. Până și animalele și resturile lor pământești sunt onorate zeiește, iar noi trebuie să lăsăm lucrurile așa cum sunt.

9. Strămoșii noștri au semănat deja sămânța stricăciunii atunci când au ridicat la rang de semizei anumite animale, ca semn de recunoștință pentru multele foloase pe care le-au adus omului și pentru a convinge poporul să iubească aceste animale și să le îngrijească pentru foloasele lor. Străbunii au vrut prin aceasta să facă cunoscută poporului primitiv diversitatea strălucirii iubirii și a înțelepciunii divine în natura lucrurilor. Dar, cu timpul, istoria poporului, cu cât s-a cufundat mai mult în trecut, cu atât mai mult a putut fi înconjurată de un așa-zis nimb al atingerii divine. Aceasta a făcut ca acelor păstori ai poporului, fără conștiință și răi la suflet, să le vină foarte ușor să îngroape poporul într-o ignoranță tot mai neagră.

10. De aceea, fiți foarte atenți, voi, nubieni credincioși, și credeți numai ceea ce vă voi spune eu. Să stați departe de tot ce veți vedea și veți auzi de la acest popor, căci este mai rău decât foarte rău! Veți vedea tot felul de sacrificii și ceremonii fără sens. Da, la sărbători mă veți vedea chiar pe mine în fruntea lor, în haine strălucitoare de sărbătoare! Nu vă lăsați păcăliți, căci la toate acestea ia parte numai pielea mea, nu și sufletul și inima mea, care rămân credincioase adevăratului Dumnezeu unic și veșnic, a cărui iubire este viața mea și a cărui lumină este adevărata mea cunoaștere.

11. Tu, împreună cu servitorul tău, veniți acum cu mine în oraș, în casa mea, ca să vă învăț cum trebuie să vă purtați în acest oraș. Am să vă arăt un loc bun pentru turmele voastre, unde puteți rămâne ca străini un an întreg, fără ca să fiți tulburați de nimeni. Tu și servitorul tău veți locui însă la mine, ca să te pot învăța multe lucruri.»

12. Eu am spus: «Bunule conducător, îmi vei da însă voie să duc în oraș darurile pe care le-ai primit de la mine?»

13. Comandantul cel bun și prietenos a răspuns: «Nu acum, ci peste trei zile, când vă veți muta pe cealaltă pășune! Dar acolo va trebui să purtați încălțăminte ca și noi, căci, pe timpul nopții, mișună tot felul de insecte și viermi pe pământul nisipos și se bagă sub unghiile de la picioare și, după un timp, dau naștere la mari dureri. În casa mea însă veți fi foarte bine îngrijiți, pentru că am mulți servitori și sclavi!»

14. Noi - eu și slujitorul meu - am mers cu conducătorul în marele oraș. După vreo patru mii de pași am ajuns într-o piață mare, care era înconjurată de niște clădiri uriașe făcute din piatră tăiată bucăți. Multe dintre aceste clădiri erau deteriorate, însă multe mai erau încă în stare bună. Una dintre clădiri era făcută numai din tot felul de coloane, iar, de-a lungul coridoarelor din coloane, erau tot felul de înscrieri, pe care conducătorul mi le-a explicat după aceea adeseori. Lângă aceste coloane se afla un palat nemaipomenit de mare, în care era multă forfotă.

15. Aici, el a zis: «Vedeți, aceasta este casa mea. Veniți acum cu mine și uitați-vă la tot ce este în ea!»“
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !