Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 24.4.2024, 14:57
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 4 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 30.12.2009, 18:38    Post subject: Capitolul 184 - Cultura primitivă a oamenilor simpli Reply with quote

Capitolul 184
Cultura primitivă a oamenilor simpli


1. (Oubratouvishar): „Comandantul a continuat: «Rămâneți voi la curățenia voastră naturală și nu mai tânjiți niciodată după o asemenea cultură jalnică! Să nu vă construiți orașe! Rămâneți în colibele voastre simple și veți fi astfel cel mai fericit popor de pe pământ, în toate vremurile, mai ales dacă veți rămâne în adevărata cunoaștere și credință în unicul și veșnicul Dumnezeu, și Îl veți iubi și slăvi doar pe El! Chiar dacă voi nu Îl puteți vedea, El vă vede pe voi, și El vă va da întotdeauna puterea de care aveți nevoie pentru stăpânirea oricărui element dușman omului. După legile naturii, omul este stăpân peste tot ceea ce trăiește și răsuflă pe acest pământ, sub pământ și peste pământ.

2. Voi sunteți încă ceea ce omul trebuie să fie! De voi fug leii cei fioroși, tigrii, panterele, hienele, lupii, urșii, șerpii și viperele! Turmele blânde însă vă urmează la fiecare pas! Cu asemenea daruri omul stă pe acea treaptă superioară a existenței, unde l-a pus Creatorul la începuturi. Așezați-vă numai pe o pajiște pe care colcăie șerpi și vipere, și ele vor fugi din acel loc sfânt, unde omul, ca stăpân al naturii, și-a ales așezământul! Furnicile rele, blestemul unor păduri și stepe, dispar atunci când omul, care are încă puterea lui Dumnezeu, intră în acea pădure și își alege casa. Leul, pantera, tigrul cel sângeros se țin deoparte de turma păzită de oameni adevărați, iar crocodilul, dragonul Nilului, nu se mai arată niciodată prin părțile locuite de asemenea oameni. Cocorul, berzele și ICZ NE MA ON-ul (înseamnă 'otravă el nu are' - ihneumon, mangustă) îi slujesc cu credință omului și curăță locurile de creaturile târâtoare, iar acvilele cu ochiul lor pătrunzător găsesc toate leșurile și le înghit, astfel că în aer nu se împrăștie niciodată mirosurile aducătoare de boli.

3. Oh, ce binecuvântare este prezenta unui om adevărat în orice loc de pe pământ și ce viață jalnică duc oamenii în orașe, care sunt pline de aroganță și de cea mai puturoasă trufie! În ele a dispărut toată puterea adevărată de viață. Ele sunt corpuri străine în marea împărăție a naturii înconjurătoare, care au pierdut orice legătură cu Dumnezeu și, prin aceasta, cu toate celelalte creaturi. Ele trebuie să-și ridice ziduri înalte și palate ca să se apere de natura care i-a devenit dușman!

4. Dacă aș pune astăzi o sută de oameni să petreacă noaptea pe pășunea pe care v-am arătat-o vouă, nici unul dintre ei nu va vedea viu lumina zilei care vine. Pentru că aceștia nu mai sunt oameni, ci doar slabe umbre ale oamenilor adevărați, iar trupurile lor strâmbe sunt adevărate adăposturi pentru tot felul de spirite rele ale naturii și ale nenaturii. Centrul ființei lor nu mai este Eu-l (Sinele) divin, ci un eu animal, și de aceea în ei nu mai este nici o putere și cu atât mai puțin în jurul lor. Natura nu mai reprezintă, prin ei, punctul culminant al creației, ci doar totala distrugere a acelei trepte a creației pe care fiecare creatură ar fi trebuit să-și vadă țelul. De aceea toate creaturile au devenit dușmanii acestei omeniri și caută să o distrugă prin toate mijloacele, pentru că de la ea nu mai este de așteptat nimic bun.

5. De aceea, nobilul meu prieten negru, fii fericit împreună cu poporul tău că sunteți negri și că trăiți o adevărată viață în colibele voastre nevinovate. Căci tocmai prin aceasta sunteți ceea ce trebuie să fie oamenii adevărați, după ordinea Spiritului Divin! Rămâneți de aceea mereu ceea ce sunteți acum și nu vă veți plânge niciodată de nevoile și suferințele vieții omenești!»“
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !