Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 18.4.2024, 21:31
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 4 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 30.12.2009, 18:56    Post subject: Capitolul 188 - Despre umilința exagerată Reply with quote

Capitolul 188
Despre umilința exagerată


1. După ce conducătorul a ținut această cuvântare în fața tovarășilor lui, Eu l-am chemat și l-am întrebat dacă lui și tovarășilor lui nu le era sete și foame, și atunci să ne spună ce vor să bea și să mănânce. Călătoria pe mare slăbește puterile și desigur că erau flămânzi și însetați. Să se facă auziți și li se va da imediat ajutor!

2. Oubratouvishar a spus: „O, ce grație! Tu, Atotputernicule, întrebi un biet vierme dacă are nevoie de ceva, Tu, preasflnte, veșnice Spirit! Dar viermele care se târăște în praf înaintea Ta nu îndrăznește, de prea multă evlavie, să zică nimic în fața Ta, ca nu cumva un cuvânt nelalocul lui să Te supere și să îl privești apoi cu ochi mânioși. Noi am luat cu noi din Egipt câțiva saci cu smochine și curmale uscate și niște pâine coaptă de două ori și acestea ne vor ajunge pentru scurta noastră ședere! De aceea, îți aduc, în inima mea umilă și plină de recunoștință, mulțumirea mea neînsemnată pentru marea Ta grație cu care vrei să ne copleșești!”

3. Eu am spus: „Da, prietene, dacă vrei să rămâi în această evlavie care nu ajută nimănui, îmi va fi chiar și Mie greu să-ți dau o lumină pe care să o iei cu tine în țara ta! De altfel, punând atât de puțin preț pe tine, ca operă și creatură a lui Dumnezeu, nu Îl onorezi pe Creatorul tău, punându-te în rând cu viermii care se târăsc în praf! Coborându-te astfel în fața Creatorul tău, Îl cobori și pe Acela care te-a creat din înalta Lui iubire și înțelepciune!

4. Uite, un om îți arată opera mâinilor lui, pe care tu o vei cumpăra pentru că ți-a plăcut. Ce să creadă însă acest artist, pe care tu îl lauzi peste măsură și îi lauzi și celelalte opere, dacă tu vei ponegri și vei găsi tot felul de greșeli la opera pe care ai cumpărat-o, doar pentru că acum este a ta?!

5. Uite, o astfel de umilință nu este deloc înțeleaptă, ci naivă și proastă! Considerându-te pe tine rău și fără valoare, Tu îmi spui astfel Mie, în față, că sunt un cârpaci nenorocit și la fel ponegrești și întreaga Mea creație.

6. Ah, dacă vei recunoaște însă, în tine, adevărata Mea valoare și nu te vei mai crede neînsemnat și prost, și te vei sfătui despre una și alta cu Mine, astfel tu Mă vei slăvi pe Mine în tine însuți și îmi vei recunoaște dibăcia divină în tine, și astfel vei putea trage adevărate foloase din prezența Mea, căci pentru asta ai venit până aici! Această umilință peste măsură nu este totuși un păcat față de Mine, căci așa ai fost crescut încă de mic.

7. Dar acum ai primit și în aceasta o lumină adevărată, căci, așa cum te-ai purtat până acum, nu ne-am fi putut înțelege nicidecum. Tu ai fi păstrat tot timpul o nesfârșită teamă evlavioasă, care, devenind de nesuportat, te-ar fi silit să părăsești în curând acest loc sfânt; ajuns apoi în Memfis și acasă la tine, ai fi povestit o grămadă despre sfințenia Mea de nesuportat pentru tine! Și acesta ar fi fost tot folosul de care ai fi avut parte tu, poporul tău și urmașii tăi de pe urma acestei lungi călătorii! Ai fi fost mulțumit cu aceasta?

8. Sigur că nu! Căci, în clipele iluminate din viața ta, ar fi trebuit singur să-ți strigi: «Da, ce-a fost oare asta?! Am făcut o călătorie atât de lungă numai ca să sufăr de povara evlaviei? Nu, am trăit o bucurie și o sfințenie zdrobitoare, de care nu îmi mai doresc să am parte niciodată!» Vezi, asta ar fi fost tot ce ți-ar fi adus călătoria ta!

9. De aceea trebuie să fii mai chibzuit, trebuie să vezi ce este mai drept și mai bine în fiecare situație de viață, și vei reuși atunci în toate și vei putea trage adevărate foloase mereu, peste tot! La o parte cu nemăsurata ta evlavie pentru Mine! Iubește-Mă cu toată puterea ca pe Creatorul tău, ca pe Tatăl, învățătorul și Stăpânul tău și iubește-ți și frații ca pe tine însuți, și așa vei face mai mult decât îndeajuns! Iar când vorbești cu Mine, spune-Mi simplu «Doamne» sau «Învățătorule», ceea ce și sunt - toate celelalte nu își au însă locul aici!”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !