Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 18.4.2024, 07:56
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 4 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 30.12.2009, 19:01    Post subject: Capitolul 190 - Comoara lui Oubratouvishar Reply with quote

Capitolul 190
Comoara lui Oubratouvishar


1. Aici Oubratouvishar al nostru și-a descoperit mica comoară învelită în fâșii de bumbac și a pus-o înaintea Mea, zicând: „Aici este, așa cum am găsit-o între bolovanii unei coaste muntoase. N-am putut să nu o iau și să o păstrez! Ea nu poate fi opera mâinilor omenești! Pare a fi un produs natural, un așa-zis joc al naturii. Ce este și ce valoare are? Căci nu vreau să-i fac vreodată unui om un dar fără valoare.”

2. Eu am spus: „Este o piatră foarte prețioasă, și anume, un diamant șlefuit. El a fost totuși șlefuit de mâini omenești și a fost pierdut de un comandant persan pe când se lupta cu o haită de lei și pantere flămânde. Era pe vremea războaielor dintre perși și egipteni, pe când perșii au pătruns până în pustiul Nubiei. Îi vei face comandantului din Memfis o mare bucurie, căci pentru lumea, pământească un asemenea dar este nemaipomenit de prețios pentru raritatea lui.

3. Uite, această piatră a fost șlefuită vreme de o sută șaptezeci de ani, a împodobit coroana mai multor regi persani, până când un rege a răsplătit cu ea pe unul dintre marii lui comandanți de oști, iar acesta a pierdut-o în pustiul de la marginea țării voastre, pe vremea când pe acolo mișunau leii și panterele. Aceste animale au fost puse acolo de Dumnezeu Tatăl pentru ocrotirea voastră, căci altfel perșii cei războinici v-ar fi găsit și v-ar fi decimat cirezile.

4. Așa precum tu ai fost ales să găsești o comoară pământească foarte prețioasă, pierdută de sute de ani sub pietre și bolovani, tot tu ești, de asemenea, ales să găsești cea mai mare și mai prețioasă comoară pentru spiritul și sufletul vostru. Tu ai căutat plin de evlavie și ai găsit ceea ce ai căutat! Pielea ta neagră să nu te apese, căci pentru Mine va fi una dintre culorile cele mai plăcute.

5. Această Evanghelie pe care vă voi predica-o Eu acum va fi păstrată foarte curată de voi. Tu vei fi apostolul Meu pentru frații și surorile tale! În scurt timp însă, Eu vă voi trimite un ajutor, care vă va conduce într-o țară foarte fericită și vă va învăța să lucrați pământul precum și alte meșteșuguri folositoare, care vă vor fi de mare ajutor pentru această viață pământească.

6. În această țară cu totul străină vouă, voi veți fi un popor foarte mulțumit și fericit și veți păstra puritatea Cuvântului Meu și a învățăturii Mele. Vai însă de aceia care vă vor căuta mai târziu spre a vă necăji și stăpâni. Împotriva lor voi ridica Eu însumi sabia necruțătoare a mâniei și îi voi lovi până la ultimul om! Și în acea țară mare veți rămâne voi, negrii, mereu un popor liber, până la sfârșitul timpurilor.

7. Dar dacă nu vă veți mai înțelege vreodată între voi - iar aceasta trebuie să rămână ca posibilitate, pentru deplina voastră libertate - atunci asupra voastră se vor năpusti cei mai puternici regi și vă vor stăpâni prin legi aspre, iar libertatea voastră va lua sfârșit pentru multă vreme sau chiar pentru totdeauna! Atunci copiii voștri vor suferi mari nevoi și vor tânji după libertate. Dar ea se va lăsa multă vreme așteptată. De aceea aveți grijă ca dintre voi să nu apară altfel de regi decât așa cum ești tu! Căci tu nu ești un asupritor, ci o adevărată binecuvântare pentru poporul tău, și aceasta este în adevărata Ordine a lui Dumnezeu Tatăl și așa trebuie să rămână mereu!”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !