Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 00:22
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 4 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 30.12.2009, 19:18    Post subject: Capitolul 195 - Legitimele îndoieli ale nubienilor despre divinitatea Domnului Reply with quote

Capitolul 195
Legitimele îndoieli ale nubienilor despre divinitatea Domnului


1. Tovarășii de drum, buimăciți peste măsură, atunci când au mai prins grai, au spus, plini de mirare: „Este oare cu putință să gândim așa ceva? Acest om simplu să fie lăcașul celui mai înalt Spirit? Ce dovezi ai? Nu știi prea bine că trebuie să fim cu mare băgare de seamă, ca nu cumva, din nesăbuință, să cădem în cea mai întunecată idolatrie, plină de superstiții, care până la urmă ar putea fi mai rea decât o mie de chipuri învăluite ale lui ISIS?! Gândește-te numai la primejdiile și la rătăcirile de care am avea parte dacă, până la urmă, se va dovedi a nu fi așa cum crezi tu! Amintește-ți de marile dezvăluiri despre veșnicul Dumnezeu pe care le-am aflat din gura înțeleptului comandant în Memfis și la marele templu din stâncă - și toate acestea să se afle ascunse în acest om?! Lui Dumnezeu Îi sunt toate cu putință, dar noi nu găsim aici nici cea mai mică urmă că ceea ce spui tu ar fi cu putință! Ce fel de dovezi de netăgăduit ai tu pentru aceasta?

2. Da, dacă ar fi așa precum ne-ai vestit tu acum plin de sinceritate, atunci înseamnă că am găsit aici ce e mai sfânt din tot ce este sfânt și astfel viața noastră și-a atins menirea, s-a regăsit pe ea însăși și nu ne mai rămâne nimic de căutat ori de cercetat! Căci cine s-a găsit pe sine însuși și pe Dumnezeu, izvorul întregii vieți, acela a găsit totul și a atins cel mai înalt și sfânt țel, așa cum ne-a spus comandantul din Memfis!

3. Dar dacă spui că am găsit totul aici, atunci trebuie să ne arăți și să ne dovedești aceasta cât mai limpede, căci altfel e cu putință ca tu, și noi după tine, să cădem în cea mai mare greșeală, de care comandantul ne-a prevenit de atâtea ori!

4. Privește la cerul nesfârșit cu puzderia lui de stele care, după cele spuse nouă în taină de comandant, sunt toate lumi nemărginite și care numai datorită depărtării par atât de mici! Uită-te la pământul nostru, cu tot ce trăiește și se mișcă pe el! Privește marea, Nilul cel puternic, nisipul, iarba, copacii fără număr și toate viețuitoarele din apă, din aer și de pe pământ! Uită-te la norii de pe cer, cât sunt de puternici, la lună și la soare! Poți tu numai pe departe să-ți închipui că acest om, foarte înțelept de altfel, supraveghează, menține, susține și conduce întreaga veșnică nemărginire, de la mic până la mare, de pe acest petic de pământ? Da, el poate să facă minuni în fața noastră, ca un preabun cunoscător al tainelor naturii, așa cum am mai văzut și alții în Cahirou (Cairo) și Alexandria. Dar ce sunt toate acestea pe lângă eterna nemărginire și nenumăratele ei ființe și lucruri, necunoscute nouă?!

5. Gândește-te la vorbele înțelepte ale comandantului, cum ne-a prevenit de tot felul de magi și scamatori iscusiți, așa cum i-a numit el! După spusele comandantului, un om înțelept care stăpânește arta magiei poate foarte ușor să devină stăpânul lumii pământești și chiar zeu, iar acest om de aici, din ceea ce a dovedit până acum, pare să aibă aceste însușiri din plin. De aceea, trebuie să fim cu mare băgare de seamă și să cerem mărturii, ca să vedem toate acestea în adevărata lumină. Cu cât un lucru pare mai mare și mai sfânt, cu atât trebuie să fim mai vigilenți!

6. Dacă este vorba de dat la o parte o pietricică ce stă în drum, nu-i nevoie să se țină sfat pentru a afla cum trebuie dată la o parte. Primul pe care îl stingherește o ridică și o aruncă departe, unde nu va mai sta nimănui în cale. Cu totul altfel se petrec însă lucrurile dacă o stâncă a căzut de pe un munte în mijlocul unui drum îngust și desparte acum om de om, vecin de vecin, părinți de copii, frate de frate, soră de soră! Ah, atunci va ține sfat întreaga așezare ca să hotărască ce este de făcut ca să se elibereze drumul! Într-o astfel de situație ne aflăm noi acum; acest moment al vieții noastre, pentru care am întreprins o călătorie atât de lungă și de obositoare, este de mare importanță!

7. Dacă am ajuns într-adevăr la locul din visele tale, atunci am câștigat totul și vom primi semne care să ne întărească această convingere. Dacă n-am ajuns la locul unde trebuia, atunci ori trebuie să ne întoarcem fără izbândă acasă, ori trebuie să ne continuăm călătoria după ce vom plăti gazdei celei bune pentru cât am prăznuit aici. Tu însă să ne spui deschis dacă ai unele dovezi pentru ce ne-ai spus despre acest om și să ni le arăți!”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !