Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 18:57
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 4 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 30.12.2009, 19:37    Post subject: Capitolul 198 - Diversitatea climei și a raselor de pe pământ Reply with quote

Capitolul 198
Diversitatea climei și a raselor de pe pământ


1. (Domnul): „Vedeți, acești oameni vor călători de acum prin țări cu popoare foarte treze și cu o cultură avansată și vor vedea cum se lucrează pământul, cum se crește vița-de-vie și vor vedea orașe mari cu palate frumoase! Dar, chiar dacă vor vedea toate acestea, ei vor locui și peste o mie de ani și peste două mii de ani tot în colibele lor și nici atunci nu vor fi în stare să-și facă o casă ca lumea din lemn și cu atât mai puțin din piatră.

2. Prin aceasta să nu înțelegeți că le lipsește îndemânarea, căci ei pot învăța foarte bine arta de a construi. Le lipsește însă spiritul de a întreprinde, care îi este necesar unui om pentru a realiza așa ceva!

3. De aceea, călătoria lor până aici a fost una dintre întreprinderile cele mai mari de când se știu ei. Pentru voi însă, ea ar fi doar o glumă! Până acolo este un drum lung și arșița îngreunează mult călătoria; dar acești oameni îndură foarte bine căldura. Sângele lor este mult mai leneș și conține foarte puțin fier, astfel că este mult mai gros, și conține mai multă fiere decât sângele albilor și de aceea este nevoie de o căldură mult mai mare până când devine îndeajuns de fluid.

4. În iernile aspre, ca cele din țara nordică a lui Uran al nostru, oamenii aceștia ar suferi foarte tare. În prima iarnă pielea li s-ar coji, pentru că sângele, fiind prea gros, nu ar ajunge până la periferie și de aceea pielea s-ar coji și vasele de sânge, suferind o presiune prea mare, s-ar sparge, ceea ce ar avea drept urmare sângerări și dureri mari. Dar o arșiță, care ar putea înroși până și pietrele, lor nu le face mai nimic. Pe când, dacă un scit adevărat din nord ar veni în Nubia în mijlocul verii, s-ar usca în câteva zile și ar muri din aceasta.

5. Desigur că tu gândești și îți zici în sinea ta: «Este oare nevoie ca pe pământ să fie atât de mari diferențe de temperatură? Nu se poate să fie peste tot la fel de cald sau de rece?» Dacă însă ți-ar fi fost binecunoscută forma de glob a pământului - așa cum îți este acum, pentru că ai aflat de la Mine încă de pe vremea când eram doar un copil fraged - atunci nu te-ai mai gândi acum la această întrebare!

6. Diferențele temperaturii sunt urmarea formei de glob a pământului. Această formă de glob este necesară pentru că, dacă pământul ar avea orice altă formă, lumina soarelui nu s-ar putea răspândi atât de bine. Altfel, ar trebui ca pământul să fie luminat de trei sori, câte unul deasupra fiecărui pol și unul peste Ecuator! Cum însă ar putea fi suportată această arșiță pe pământ, cum s-ar descurca creaturile de pe el fără noaptea cea întăritoare și ce fel de mișcare ar avea pământul dacă el ar fi atras în același timp la fel de puternic de puterea de atracție a trei sori la fel de puternici?

7. Eu ți-am explicat ție și mai multora dintre voi cât de mare este și trebuie să fie Soarele și cât de mic este și trebuie să fie Pământul pe lângă el! Pământul trebuie să se rotească în jurul Soarelui la o anumită depărtare și cu o anumită viteză, altfel el ori ar cădea pe Soare, ori s-ar depărta de el în nemărginire. În primul caz, Pământul ar fi descompus într-o clipită de lumina arzătoare a atmosferei soarelui sau de spiritele naturii ținute prizoniere în materia acestuia. În cel de-al doilea caz, din cauza lipsei de căldură, Pământul ar deveni un glob de gheață rigid! În amândouă cazurile, viața în trup pe pământ nu ar mai fi nicidecum cu putință.

8. Tu vezi acum felul în care, în Ordinea divină, o necesitate atrage altă necesitate și că pe acest pământ este cu neputință să fie o singură temperatură de la un pol la celălalt pol, iar pe de altă parte este necesar ca întreg pământul să fie populat, pentru ca sufletele creaturilor devenite libere să se poată întrupa într-un trup corespunzător naturii lor. Ce rămâne altceva de făcut decât ca, în regiunile fierbinți ale pământului să se întrupeze oameni care să suporte bine o astfel de climă, iar în regiunile reci să se întrupeze astfel de oameni care să reziste, prin însușirile lor naturale, la această climă.

9. Dacă ai reușit acum să înțelegi doar întrucâtva acestea, îți vei putea da seama de ce Africa arzătoare poate fi populată doar de astfel de oameni negrii, cu însușirile pe care ți le-am descris. Spune-Mi dacă ai înțeles toate acestea!”

10. Cyrenius a spus: „O Doamne, am înțeles acum și Îți mulțumesc pentru această minunată învățătură. Acum mi-am dat seama că totul pe acest pământ este ordonat cu multă înțelepciune și totul trebuie să fie până în cel mai mic detaliu așa, și nu altfel! De aceea, Ție, Dumnezeule și Stăpâne, Ți se cuvin toată dragostea, slava și mărirea, căci tot pământul și toate cerurile sunt pline de iubirea și de înțelepciunea Ta!

11. Ce mai ai de gând, oh, Doamne, cu acești negrii? Căci nu îmi par pe deplin lămuriți, ci observ la ei o ezitare.

12. Conducătorul lor le-a arătat divinitatea Ta într-un mod cu adevărat foarte nimerit și minunea cu diamantul se pare că la început i-a uluit peste măsură. Dar acum se pare că au tot felul de întrebări, iar unul dintre ei, care s-a uitat de mai multe ori spre noi, l-a întrebat chiar acum pe conducător dacă n-a adus chiar el în ascuns de acasă acea piatră, împreună cu coaja de dovleac. Ce le trece la negrii ăștia prin cap! Trebuie aduși pe calea cea dreaptă printr-o minune mare! Conducătorul cel bun se pare că are de furcă cu ei, așa văd eu de aici!”

13. Eu am spus: „Încă puțină răbdare, până când o să înceapă să mustească de-a binelea! Abia atunci îi vom veni în ajutor conducătorului! Căci acești oameni sunt mai înceți la gândire decât voi! În plus, au primit acum pentru prima dată hrană necunoscută lor și vin, și de aceea sunt acum și mai înceți în gândire decât înainte. Dar este bine așa cum stau lucrurile, căci altfel nu ar fi fost ușor de convins de ceva ce se deosebește atât de mult de noțiunile pe care și le-au însușit în Memfis despre Dumnezeu.

14. Ei nu pot să aducă la același numitor nemărginirea lui Dumnezeu și persoana Mea. Dar, după ce vor fermenta bine, va fi mult mai ușor! Între timp, conducătorul îi ceartă din cauza bănuielii că i-ar fi înșelat în ceea ce privește minunea, ceea ce este și drept. Căci, cine se îndoiește de o minune adevărată, acela trebuie să fie îndreptat, chiar și cu bățul! Cu cât acești negrii vor fi mai mult pedepsiți și umiliți prin cuvinte, cu atât mai puternic și mai ușor vor îmbrățișa pentru totdeauna învățătura Mea!”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !