Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 16.4.2024, 16:51
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 4 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 30.12.2009, 19:40    Post subject: Capitolul 199 - Despre înțelegerea rapidă sau înceată a adevăratei învățături Reply with quote

Capitolul 199
Despre înțelegerea rapidă sau înceată a adevăratei învățături


1. (Domnul): „Este deja de mult cunoscut faptul că oamenii care au priceput repede ceva și, mai înainte de a înțelege, nu s-au preocupat îndelung cu acea temă, vor uita repede ceea ce au înțeles atât de ușor. Pe când oamenii care și-au însușit cu greu o învățătură, trecând prin multe probe, greutăți și încercări, nu vor uita ușor acea învățătură.

2. Oh, sunt mulți cei care au talente și alte calități! Ei înțeleg totul ușor, dar, cu timpul, când apar încercările, se gândesc la avantajele lor lumești și se tem să jertfească prea mult, gândindu-se la posibilitatea de a uita sau de a se dezice de acea învățătură spirituală, care, chiar dacă este înțeleasă de ei, nu le servește intereselor lor lumești. Astfel de oameni seamănă cu musculițele de oțet, care toată ziua zboară și se joacă în lumina de care sunt încălzite și pătrunse, însă atunci când vine peste ele noaptea încercărilor, atunci s-a terminat cu lumina care le anima și astfel și cu viața lor!

3. De aceea sunt mai potriviți pentru a intra în împărăția cerească cei care înțeleg mai greu un adevăr înalt decât cei care îl înțeleg ușor. Pentru că cei cărora le trebuie mai multă vreme până își însușesc o învățătură, o păstrează apoi vie, cu credință, pe când ceilalți se joacă cu lumina din cer la fel cum musculițele se joacă cu lumina soarelui și, prin urmare, nu au foloase mai mari din această lumină cerească decât au musculițele din lumina soarelui.

4. Printre aceștia însă mai sunt și oameni care înțeleg repede un adevăr și îl păstrează pentru ca apoi, la vremea nopții, să lumineze mai departe precum stelele strălucitoare, având astfel, atât ei, cât și alții, foloase din aceasta. Dar astfel de oameni sunt foarte puțini și, de aceea, rari.

5. Toți acești negrii înțeleg și prind greu o învățătură nouă, dar ceea ce au prins o dată le va rămâne și vor străluci în această învățătură, pentru urmașii lor, precum stelele din Orion și SIRJEZ (Sirius).

6. Înțelegerea dreaptă și adevărată a învățăturii Mele este precum câștigarea unei averi. Cine a făcut ușor avere, acela o va și risipi ușor, căci acela nu este obișnuit cu lipsurile și nici cu cumpătarea. Cine a ajuns la avere prin moștenire ori printr-un câștig ușor, nu va prețui acea avere, căci el gândește și crede că o astfel de avere se obține ușor. Cine însă și-a câștigat averea prin truda mâinilor lui, acela cunoaște munca cea grea, știe câtă sudoare l-a costat fiecare ban și va prețui averea atât de greu strânsă și desigur că nici nu o va risipi vreodată într-un mod ușuratic.

7. La fel stau lucrurile și cu comorile spirituale. Cine le câștigă ușor, acela nu le prețuiește pentru că se gândește că nu le poate pierde niciodată sau, chiar dacă le-ar pierde, le-ar putea din nou câștiga la fel de ușor. Dar nu este așa, căci cine pierde o șansă spirituală, acela nu va mai câștiga ușor a doua oară ceea ce a pierdut.

8. Căci locul învățăturii spirituale este luat imediat de ispitele lumești, și aceasta este o osândă, căci aceste deprinderi lumești nu se mai lasă așa ușor îndepărtate ca la început. La fel cum toate deprinderile spirituale devin mereu tot mai spirituale și mai libere, la fel și cele lumești devin tot mai materiale, aducătoare de tot mai multe osânde și de moarte. Cine este odată prins în osânde și este înlănțuit de dorințe, acela doar cu greu se va mai lăsa eliberat sau poate niciodată.

9. Cine a primit odată Cuvântul Meu, trebuie să-l păstreze neschimbat și să făptuiască după el, nu numai în gând, ci mai ales prin fapte și cuvinte. Toată cunoașterea și credința nu sunt nimic și nu au nici o valoare pentru viață dacă nu sunt urmate de fapte pe măsură!

10. La ce-i folosește cuiva să vrea să facă o călătorie spre o țară anume, al cărei nume îl cunoaște, dacă nu știe drumul într-acolo? Iar dacă cineva care cunoaște drumul îi va spune cum poate ajunge acolo, la ce îi va folosi lui această informație dacă nu va străbate el însuși acel drum, ci se va întoarce și va merge în cu totul altă direcție?! Va ajunge el vreodată în acea țară? Eu vă zic vouă: el poate merge oriunde altundeva va vrea, dar în locul predestinat lui nu va ajunge niciodată. Când vrei să ajungi într-un loc, trebuie tu însuți să străbați acel drum până acolo!

11. Acești negrii sunt, în ceea ce privește drumurile acestui pământ, cei mai neștiutori oameni de pe lume! Fără comandantul Justus Platonicus, ei n-ar fi găsit niciodată drumul până aici. După ce însă comandantul le-a descris în amănunt drumul, ei s-au luat după această descriere și prezența lor aici dovedește îndeajuns că au urmat cu credință îndrumările comandantului, și pentru aceasta a fost nevoie de o voință de nezdruncinat, care este proprie acestor negrii. Cine vrea cu adevărat ceva, acela va obține fără îndoială aceasta.

12. Cine a primit Cuvântul și învățătura Mea și făptuiește după ea, acela își va atinge țelul și nimic nu îl va opri. Cine însă făptuiește doar din când în când după Cuvântul Meu, dar, pe lângă aceasta, face și ce este pe placul lumii, acela se aseamănă cu un om care merge spre un anume loc dar se întoarce la jumătatea drumului și face același drum înapoi.

13. El seamănă și cu un servitor care vrea să slujească la doi stăpâni care se dușmănesc. Va putea el să se descurce cu munca la doi stăpâni potrivnici? Va putea el oare să-i iubească pe amândoi, sau chiar și numai să pară că îi iubește? Ce față vor face însă cei doi stăpâni când vor afla că servitorul le servește amândurora? Nu îi va spune și unul, și celălalt: «Slugă vicleană, cum îmi poți iubi și sluji dușmanul?! Slujește-mi doar mie ori părăsește-mi casa!» Căci nimeni nu poate sluji cu adevărat la doi stăpâni, ci pe unul îl suportă, iar pe celălalt îl disprețuiește. Un astfel de servitor va fi dat afară de amândoi stăpânii și cu greu își va mai găsi vreo slujbă la un alt stăpân și atunci el va ședea între două scaune, direct pe pământ.

14. Că acești negrii nu vor să slujească la doi stăpâni, ci numai la unul, vei putea recunoaște din lupta crâncenă pe care trebuie să o dea conducătorul lor împotriva convingerilor tovarășilor săi, în inima cărora cuvintele comandantului din Memfis sunt prea adânc păstrate și nu se lasă atât de ușor scoase de acolo!

15. Singurul punct de sprijin este ceea ce i-a învățat comandantul despre Ființa Divină din cartea lui Moise; acesta este un punct de plecare și o cale pe care ei pot fi aduși la Mine. Și tocmai la această cale muncește acum conducătorul lor ca să-i convingă. Dacă nu i-aș trimite îngerul în ajutor, nici într-un an nu și-ar termina treaba. Eu îi voi trimite însă acum îngerul și munca lui va fi împlinită!”

16. Cyrenius a spus: „O Doamne, aș vrea să mă duc mai aproape ca să pot auzi mai bine ce se petrece!”

17. Eu am spus: „Nu este nevoie, căci vântul va aduce toate vorbele până la urechile noastre!”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !