Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 11:04
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 4 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 30.12.2009, 19:44    Post subject: Capitolul 200 - Rafael îi convinge pe negrii de sfințenia Domnului Reply with quote

Capitolul 200
Rafael îi convinge pe negrii de sfințenia Domnului


1. Imediat după aceasta, Eu l-am chemat pe înger și i-am spus cu voce tare, ca să audă și vecinii Mei de la masă: „Rafael, Oubratouvishar și tovarășii lui au ajuns cu cearta lor la un anumit punct în care tu poți să-i ajuți ușor! Ei înclină acum să-i accepte părerea lui Oubratouvishar despre Mine, dacă le va putea dovedi că într-adevăr piatra a fost adusă de tine din Nubia până aici într-o clipă. Du-te la ei și adu aici fiecăruia care îți va cere ceva din coliba lui, și întreaga dispută va fi astfel încheiată!

2. Acești oameni cu voința de neclintit, însă grei și înceți în a pricepe, trebuie convinși printr-o minune, căci pentru ei cuvântul are o putere prea mică de convingere. Acestor oameni nu le poate strica o minune atât de mult cât v-ar putea strica vouă și mai ales unora dintre evrei, căci ei înșiși, ca oameni ai naturii, sunt în stare să facă minuni doar prin credința lor neclintită și prin voința lor puternică. Ei consideră aceasta drept o treabă cât se poate de normală. De aceasta vă veți convinge mai târziu. O mare minune valorează la ei doar pe jumătate și de aceea ei pot fi foarte bine ajutați prin minuni. Du-te acum la ei! Ce ai de făcut se află deja în tine!”

3. Acum, știind cu toții despre ce va fi vorba, îngerul s-a dus la masa unde negrii, însuflețiți de vin, discutau cu voce cam tare. Ajuns acolo, el a spus cu o voce puternică: „De ce îl învinuiți pe cel mai mare prieten și binefăcător al vostru? Ar trebui să-i fiți pentru atâtea recunoscători, dar, în loc de aceasta, vă purtați cu el ca și când ar vrea să vă înșele și să vă împingă pe o cale greșită! De ce mă bănuiți pentru minunea pe care am făcut-o, la voința Domnului, că aș fi un scamator care aș vrea să-L ajut ca să vă poată înșela?! Ce dovezi vreți voi ca să vi se risipească bănuielile și să călcați pe calea cea dreaptă? Să vă aduc aici ceva din colibele voastre? Cereți și eu vă voi aduce!”

4. La aceste cuvinte energice, au amuțit cu toții și nu mai știau ce să facă de frică.

5. Conducătorul însă le-a zis: „Acesta este un ajutor divin! El mă va apăra de învinovățirile voastre atât de crude! Cereți și convingeți-vă singuri, căci nimic altceva decât această minune nu vă poate alunga nebunia și nu vă poate deschide ochii!”

6. Unul dintre ei, care avea cele mai mari îndoieli, s-a ridicat și a zis: „În coliba mea am ascuns o comoară. În afară de mine și de femeia mea, care este aici, nu știe nimeni de ea. Adu-mi-o aici și voi crede!”

7. Îngerul a întrebat: „Cât de repede vrei să-ți aduc aici comoara pe care ai învelit-o într-un ștergar și pe care ai ascuns-o în colțul dinspre apus al curții tale, într-un loc în care, în dreptul colibei, se află un palmier mare, unde ai îngropat în nisip comoara, la două lățimi de palmă adâncime?! Ea este grea cam de treizeci de ocale și este un bulgăre de aur curat. Să ți-l aduc aici? Spune-mi dacă vrei!”

8. Auzind acestea, cel care se îndoia a făcut ochii, mari și a spus: „Dar, pentru numele lui Dumnezeu, cum este cu putință, tinere minunat, să știi toate astea? Deja de acum mi-ai risipit îndoielile, căci acum tot ce ne-a spus conducătorul nostru despre acel bărbat tânăr îmi este limpede precum lumina zilei! Cu toate acestea, lucrurile devin tot mai ciudate! Dacă în acel om locuiește fără îndoială Spiritul cel veșnic al lui Dumnezeu, cum vom putea sta noi în fața Lui? Oare îndoielile noastre nu L-au jignit peste măsură? Oh, oh, suntem pierduți cu toții!”

9. Îngerul: „Nicidecum! Acum sunteți cu toții salvați! Dar spune-mi cât de repede vrei să-ți aduc aici comoara!”

10. Cel care se îndoia a spus: „O, minunatule, acum nu mai e nevoie deloc de aceasta pentru ca să mă convingi. Dar dacă vrei tu să o aduci aici, atunci fă-o! Dacă ea va fi aici cuiva de folos, să o răscumpere prin niște unelte folositoare, căci mie oricum nu-mi este de nici un folos! Ea e frumoasă și în unele locuri strălucește foarte tare la soare. Pentru asta mi-a plăcut mie acest bulgăre destul de mare și greu. Dacă tu vrei, tinere minunat, să mi-l aduci aici, nu este nevoie să te grăbești!”

11. Îngerul: „Uită-te la mine! În această clipă mă duc să-ți aduc comoara. Numără clipele de care voi avea nevoie ca să mă duc și să mă întorc!”

12. Cel care se îndoia și tovarășii lui priveau atenți la înger, ca să vadă când va pleca și când se va întoarce.

13. Dar îngerul nu s-a clintit din loc, ci l-a întrebat pe cel care se îndoia mai înainte: „Mi-ai simțit lipsa?”

14. Acela a spus: „Nu, pentru că ai stat tot timpul neclintit în același loc!”

15. Îngerul: „Oh, nicidecum, căci uită-te, comoara se află deja la picioarele tale!”

16. Cel care se îndoia s-a uitat sub masă și a văzut comoara la picioarele lui. Când a dat cu ochii de ea, cel care mai înainte se îndoia s-a speriat atât de tare, încât buzele lui, care până atunci erau cărămizii, au pălit, iar el a început să tremure.

17. Toți ceilalți erau foarte uimiți de această apariție și au strigat: „Dar, pentru numele lui Dumnezeu, ce este aceasta? Ce poate să fie? Tu, minunatule, nu te-ai mișcat de la locul tău, nici măcar pentru o clipă! Cum este aceasta cu putință?”

18. Îngerul a spus: „Lui Dumnezeu totul îi este cu putință! Vă puteți da seama din aceasta cum poate Dumnezeu, deși aici pare a fi doar un simplu om, să conducă și să mențină prin puterea infinită a voinței Sale întreaga nemărginire și cum nimic nu rămâne ascuns ochilor Lui!

19. Din marea Lui iubire pentru oamenii de pe acest pământ, și prin aceasta și pentru oamenii din toate celelalte lumi, din nemărginire, Spiritul veșnic al lui Dumnezeu S-a întrupat și a venit El însuși aici, ca om printre oameni, ca să vă fie pentru totdeauna Dumnezeu și Tată pe care să-L puteți simți, vedea și căruia să-I puteți vorbi! Căci El, ca Dumnezeu, este cea mai curată și puternică iubire; de aceea nici un om și nici un înger nu se poate apropia de El decât prin iubire.

20. Dacă vreți să veniți la El, atunci trebuie să-L iubiți mai presus de toate și trebuie de asemenea să vă iubiți între voi ca adevărați frați și surori. Fără o astfel de iubire este cu neputință să vă apropiați cu adevărat de El! Iar acum tu, iepure speriat, ridică-ți comoara, pune-o aici, pe masă, și vezi dacă este într-adevăr comoara ta!”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !