Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 18.4.2024, 07:43
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 4 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 30.12.2009, 20:00    Post subject: Capitolul 201 - Negrul și Oubratouvishar îi înmânează lui Cyrenius comorile lor Reply with quote

Capitolul 201
Negrul și Oubratouvishar îi înmânează lui Cyrenius comorile lor


1. După ce și-a revenit puțin din sperietură, negrul a făcut o plecăciune și a ridicat de sub masă legătura cea grea, a desfăcut ștergarul și în curând a apărut la vedere bulgărele de aur pe care l-a pus pe masă. Mulți s-au dus acolo ca să cerceteze această comoară. Nici Iuda Iscarioteanul al nostru nu și-a putut stăpâni curiozitatea și s-a dus să vadă comoara, iar în sinea lui îi părea tare rău că nu este proprietarul ei.

2. După ce comoara a fost îndeajuns cercetată și admirată, negrul l-a întrebat pe înger cine ar fi cel mai potrivit pentru a-i dărui această comoară, căci nu vroia să mai care bulgărele tot drumul până acasă.

3. Iar îngerul i l-a arătat pe Cyrenius și i-a spus: „Uite acolo, la dreapta Domnului, șade comandantul Romei! El este comandant peste Asia și peste o mare parte a Africii. Tot Egiptul este sub comanda lui și deci și comandantul din Memfis! Dă-i lui comoara! Și tu, Oubratouvishar, ai face mai bine să-i dai piatra acestui comandant decât celui din Memfis, care oricum nu pune preț pe astfel de comori! Dar acesta este doar sfatul meu, voi puteți face după cum vă este voia!”

4. Conducătorul a spus: „Sfatul tău înțelept este pentru mine poruncă și îl voi îndeplini chiar și cu prețul vieții mele, pentru că tu m-ai sfătuit până acum numai de bine!”

5. Cei doi s-au ridicat - cel care se îndoia, cu bulgărele lui de aur, și conducătorul, cu diamantul lui cel mare – și s-au dus cu ele la Cyrenius.

6. Când au ajuns acolo, conducătorul nubienlor a zis: „Nu știam mai devreme cine ești. Nu m-am interesat de nimeni altcineva decât de Domnul, pentru că mă gândeam în sinea mea: «Numai unul poate fi Domnul și Stăpânul, și toți ceilalți sunt servitorii Lui!» Dar acum, un băiat minunat, strălucitor de alb, mi-a spus că, după ordinea lumească, și tu ești un mare domn și stăpân, și de aceea ne-am hotărât, împreună cu tovarășii mei, la sfatul înțelept al acestui tânăr minunat, să-ți dăruim ție comorile care ne-au fost aduse aici într-un mod atât de miraculos. Poate s-ar putea însă să ne dai în schimbul lor niște unelte bune, ca să ne putem face și noi acasă o astfel de pâine bună.

7. Uneltele noastre de acasă sunt proaste și se tocesc foarte repede, deși sunt făcute cu multă trudă din lemn și din os. În Memfis am văzut însă tot felul de unelte, pe care chiar și piatra nu le poate toci ușor, și astfel de unelte ne-ar fi nouă mai folositoare decât acel bulgăre galben strălucitor, care este moale și nu ne este de folosință! Primește de aceea aceste două daruri!”

8. Cyrenius a spus: „Bine, prietene, primesc cu drag de la voi aceste două daruri deosebit de prețioase, dar nu spre folosul meu, ci spre folosul acestui popor sărăcit din Galileea, care a întârziat cu plata impozitelor față de Roma! Cu aceste două daruri această țară își va plăti impozitele pe următorii zece ani, și, în acest răstimp, țara se va putea reface.

9. Când vă veți întoarce din nou acasă, voi avea grijă să primiți destule unelte de care aveți nevoie și, dacă veți vrea să vă puneți din proprie voință sub pază romană, atunci veți primi în fiecare an unelte noi! Altfel veți fi nevoiți să mergeți tot la câțiva ani în Memfis și să vă faceți rost de aceste unelte în schimbul unor bunuri ale voastre!”

10. Conducătorul a spus: „Ca să putem hotărî așa ceva trebuie mai întâi să fie chemat sfatul poporului, ceea ce la noi este o treabă grea, căci țara noastră este foarte întinsă și unii dintre noi locuiesc în colțuri foarte greu de pătruns. De aceea, este dificil să se întrunească sfatul poporului. Este mai bine și mai ușor să ne luăm din când în când din Memfis cele de care avem nevoie.

11. Legile voastre romane sunt poate foarte bune, dar țării și poporului nostru nu le sunt de folos. Comandantul din Memfis ne-a făcut și el o astfel de propunere, pe care însă am primit-o la fel ca și pe aceasta. Dacă ați pătrunde în țara noastră nu ați putea trage prea multe foloase! Ați rătăci prin pustiul fierbinte și tot nu ați da de nici un om, doar de lei, pantere și tigrii, care vă vor sfârteca. Nici de lupta cu șerpii și cu viperele nu veți fi cruțați!”

12. Cyrenius: „Cum puteți voi trăi între asemenea bestii feroce? Chiar nu vă fac nimic?”

13. Conducătorul: „Ai auzit doar mai înainte din gura acestui tânăr și chiar din sfânta gură a Domnului însuși despre noi - cum suntem noi făcuți! De ce mă mai întrebi și pe mine despre asta? Așa este cum a spus Domnul! Cum și de ce - asta noi nu știm! Te rog de aceea să mă cruți cu astfel de întrebări, căci răspunsul nu ți-ar folosi la nimic!”

14. Zicând acestea, amândoi au făcut o plecăciune adâncă în fața noastră, s-au întors apoi la tovarășii lor și le-au povestit tot ce s-a petrecut cât timp au fost la Mine.”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !