Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 14:05
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 4 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 30.12.2009, 20:15    Post subject: Capitolul 204 - Rafael explică constelațiile de pe cea de a patra perlă Reply with quote

Capitolul 204
Rafael explică constelațiile de pe cea de a patra perlă


1. Îngerul a luat perla în mână și i-a dat jos, cu multă grijă, crusta.

2. Conducătorul l-a întrebat pe înger: „Tânărul e minunat, tu, servitor al Atotputernicului, nu te supăra dacă te deranjez cu o întrebare! Pe mine mă nedumirește minunata putere a ciocanului tău! Ai tu într-adevăr nevoie de el sau te folosești de el numai ca să ne pară nouă totul cât se poate de firesc și să te putem privi și asculta fără teamă?”

3. Îngerul a spus: „Nici una, nici alta; aceasta o fac pentru ca să vă arăt vouă cum trebuie să vă purtați cu astfel de pietre în condiții asemănătoare și cum trebuie să le dați jos crusta dacă veți mai găsi și alte astfel de pietre! Mai ales în Egiptul de Sus și de Mijloc se găsesc multe astfel de pietre încrustate, mai ales în deșert. Bineînțeles că numai câteva dintre ele ascund astfel de perle, dar și celelalte pietre sunt încrustate cu tot felul de semne și desene, căci vechii egipteni nu aveau hârtie pentru a scrie pe ea. De aceea, ei foloseau pietrele pentru inscripții.

4. Primele desene, cele mai vechi, nu erau bineînțeles altceva decât reprezentări simple ale turmelor lor. Dar, mai târziu, ele au început să conțină, la fel ca perla aceasta, informații foarte importante, nu numai pentru această mare țară și popor, ci pentru întregul pământ. Domnul a vrut ca această țară să fie o școală bună, care să pregătească sosirea Lui, și de aceea El a trimis poporul cel mai drag Lui, pe hebremiți, pentru multă vreme la această școală a Egiptului. Și Moise, marele profet al Domnului, a fost la școlile din Cornul lui KAHI (Cairo), în Teba (THEBAI sau THEBSAI = casa nebunilor, mai târziu un oraș mare), în KARNAK din KORAK și în vechile orașe Memfis, Diathira (DIA DAIRA = loc de oficiere și slujire dezinteresată) și în Elephantine (EL EI FANTI = urmașii copiilor lui Dumnezeu) și a fost ridicat de Spiritul Divin de-abia la vârsta de 57 de ani la rangul de supremă călăuză, salvându-și poporul pe calea tăiată în mare, la SUEZ, atunci când erau prigoniți de un VARION (FARAON) crud, istorie despre care s-a scris mai târziu în Cartea Sfântă.

5. Pe scurt, Egiptul a fost ales de Dumnezeu spre a fi o școală pregătitoare. Locuitorii acestei țări, una dintre cele mai vechi de pe pământ, erau dăruiți din vremurile străvechi cu înțelepciune, făceau negoț și aveau legături cu aproape toate popoarele mai răsărite de pe pământ. Veți înțelege acum de ce aproape tot ce se găsește în această țară are de cele mai multe ori o adâncă semnificație.

6. Și acum să ne întoarcem la cea de-a patra perlă a noastră!

7. Aici vedem mai mulți vânători cu arcuri și săgeți și o mare turmă care este înconjurată de lei. Aceasta ne arată o mare luptă a egiptenilor cu leii, care atacau pe atunci în număr mare turmele bogate ale egiptenilor.

8. Și vedeți, în dreapta acestei scene țarcurile sunt împrejmuite deja cu ziduri pe care sunt capete de taur cu coarnele în sus, în jos sau în lateral, ceea ce arăta că turmele erau mereu în pericol și fără apărare, în colțul zidurilor vedeți câte un câine mare, gata de luptă, în picioare sau culcat, căruia egiptenii i-au dat numele de PAS sau PASTSHIER (păzitorul turmei).

9. Aici și mai la dreapta, îl vedeți din nou pe regele păstorilor, SHIVINZ (SFINX), lângă el este un câine uriaș și în fața câinelui sunt rămășițele unui leu. Și mai la dreapta, ceva mai sus, vedeți același câine, iar sub el se află imaginea soarelui și cea a lunii. Ce vă spune aceasta?

10. Ascultați! SHIVINZ al nostru, ca rege al păstorilor, avea într-adevăr un câine uriaș, care nu se temea de nici un leu și de nici o panteră. Acest câine a păzit multă vreme turmele lui SHIVINZ. Când însă i-a venit ceasul și acest câine a murit de bătrânețe, SHIVINZ a hotărât, în amintirea acestui câine credincios, ca stelele de pe cerul dinspre miazăzi să-i poarte numele. Aceasta ne-o arată faptul că sub burta câinelui sunt reprezentate soarele și luna. Tot ceea ce este reprezentat sub soare și lună simbolizează o constelație în amintirea a ceva de mare importantă.

11. În ziua de azi, un asemenea câine mare și credincios, mai ales aici, unde aproape că nu mai trăiesc animale feroce, nu mai are cine știe ce importanță. Dar în vechiul Egipt, unde trăiesc până și în ziua de azi haite numeroase de bestii sângeroase, un câine mare, puternic și curajos era foarte important pentru om, căci el era cel mai credincios paznic al turmelor, îngrijirea lui era foarte ușoară și nepretențioasă, căci rasa aceasta mare de câini se hrănea cu șoareci de care nu se ducea lipsă și cu lăcuste uriașe, câteva mii pe zi. Numai odată pe zi li se dădea puțin lapte, și pentru aceasta ei erau credincioși turmei.

12. Pe lângă acești câini mari, vechii egipteni mai țineau și niște câini mai mici. Numele lor era MAL PAS (câine mic). Ei făceau gălăgie (PAROSIT înseamnă, în limba cea veche a egiptenilor, «cel care dă semn» sau «cel care face gălăgie»). Când se apropia ceva străin de casă sau de turmă, acești câini mici începeau să latre și astfel îi făceau atenți pe cei mari, iar aceștia începeau, cu lătrăturile lor mult mai puternice, să sperie bestiile sălbatice, iar acestea se retrăgeau.

13. Câinii cei mici erau și paznicii găinilor și puilor. Găinile au fost descoperirea lui SHIVINZ, care pentru prima oară a domesticit aceste păsări, făcându-le folositoare pentru oameni și le-a arătat egiptenilor cât de bune sunt carnea și ouăle lor, prăjite sau fierte. Astfel, el a arătat poporului, care între timp devenise foarte numeros, noi surse de hrană foarte bune la gust, altfel nu ar fi izbucnit mai târziu un adevărat război al găinilor, despre care a pomenit într-un fel mistic chiar și istoricul grec Herodot.

14. Marele SHIVINZ, care a pus numele marelui său câine unei constelații, i-a făcut și câinelui mic un loc între stele și i-a dat unei alte constelații numele de PORISHION (PROZION). În apropierea lui se află bătrâna KOKLA (găina clocitoare sau cloșca). Mai târziu această constelație a primit și numele de PELEADA sau PELEADZA și, într-o legendă a grecilor, a fost numită greșit de aceștia PLEIADE.

15. Aici sus, pe perlă, puteți vedea foarte bine desenată această constelație și puteți recunoaște ce cap luminat a fost SHIVINZ. Pentru el nu era atât de important ca discipolii săi să recunoască constelațiile câinilor și ale găinilor, ci el vroia să îi învețe să recunoască - din mersul stelelor - trecerea timpului.

16. SHIVINZ a fost și acela care a alcătuit primul ZODIACUS (SA DIAZC = pentru muncitori) la DIADAIRA (DIATHIRA). El l-a descoperit primul pe firmament și a dat nume stelelor și constelațiilor, așa cum vom vedea în curând pe cea de-a cincea perlă!”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !