Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 19.4.2024, 06:19
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 4 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 30.12.2009, 20:26    Post subject: Capitolul 207 - Constelațiile celei de a șaptea perle. Decăderea culturii egiptene Reply with quote

Capitolul 207
Constelațiile celei de a șaptea perle. Decăderea culturii egiptene


1. (Rafael): „Priviți-o deja aici, dezvăluită! Ce vedeți pe ea? Voi vedeți ceva, dar nu știți ce. Pe această perlă foarte frumoasă sunt gravate toate constelațiile cu o culoare maro-roșiatică și ele au fost păstrate sub crustă astfel până în ziua de azi.

2. Altceva în plus nu mai avem de învățat din această perlă. Ne putem însă da seama că SHIVINZ al nostru era foarte priceput în știința astrelor și că el a fost cu siguranță primul care a ordonat toate constelațiile într-un sistem. Așa cum a denumit el constelațiile, la fel sunt numite ele și azi!

3. Înainte de domnia lui, cultura egipteană era destul de săracă în ceea ce privește semnele și scrierea care ia naștere din ele, la fel și în adevărata cunoaștere a sinelui, și chiar mai săracă în cunoașterea lui Dumnezeu. Însă SHIVINZ al nostru a ordonat totul cu foarte mare osteneală și înțelepciune și a făcut dintr-un popor nomad sălbatic unul dintre cele mai înțelepte popoare de pe întreg pământul. Aceasta a dat naștere, cu timpul, la multă pizmă. Străinilor le-a plăcut mult această țară minunată și cultura ei nemaipomenită. Tot ceea ce vedeau li se părea o adevărată minune cerească și, de aceea, odată ajunși acolo, nu mai voiau să plece.

4. Cu cât veneau mai mulți să vadă această țară, cu atât mai mulți rămâneau cu timpul acolo și astfel a apărut prima asuprire a populației străvechi și a regenților ei, în cea mai mare parte pe cale pașnică.

5. Urmașii lui SHIVTNZ erau oameni tot mai firavi și mai slabi, trăiau în huzur, se lăudau cu faima strămoșilor lor și au lăsat conducerea țării pe mâinile altor oameni. Străinii veniți în țară, care știau cum să lingușească și să se bage pe sub pielea cuiva, au ajuns astfel să fie chiar aleși de băștinași drept conducători și toate acestea fără să fie nevoie de sabie.

6. Într-o anumită privință, toate acestea nu ar fi fost atât de catastrofale dacă populația străveche ar fi avut vreun câștig din această schimbare. Însă conducătorii străini (VARION, rămas ca FARAON) au organizat în curând o putere armată și au devenit adevărați tirani și asupritori ai poporului. Școlile nu mai erau accesibile decât pentru foarte puțini, iar ce se învăța în ele era cu totul diferit de vechea învățătură și, de aceea, din străvechile adevăruri curate s-a dezvoltat cea mai absurdă adulare a zeilor, bazată pe cele mai întunecate superstiții. În spatele acestora, vechea cultură a acestei țări era greu de regăsit, chiar și de cei mai mari înțelepți.

7. Aceste șapte perle sunt de o valoare inestimabilă, pentru că vin din acea vreme când Egiptul era în plină înflorire și de aceea ele pot fi doar cu greu îndeajuns de bine păzite!”

8. Unul dintre negrii a întrebat cum de au ajuns aceste perle în nisipul Nilului și s-au pierdut acolo.

9. Rafael a spus: „Eu v-am arătat cum apele Nilului cresc din vreme în vreme și dau naștere unui adevărat potop! Cam la 567 de ani după domnia lui SHIVINZ, apele Nilului s-au umflat peste măsură. La strâmtori el s-a ridicat cu mai mult de o sută șaizeci de coți peste nivelul lui obișnuit. Toate așezările care se găseau în adâncimea văii au fost inundate timp de mai mult de cinci săptămâni și atunci au fost măturate de apele învolburate aceste perle, împreună cu casele în care se aflau și au fost apoi acoperite de nisipul și mâlul Nilului.

10. În cei aproape trei mii de ani cât timp au stat îngropate, s-a format această crustă în care le-ați găsit voi și pe care eu am dat-o jos, la început într-un fel obișnuit vouă, iar mai târziu în felul miraculos care îmi este mie cu putință.

11. Acum știți și aceasta și aveți aceste șapte perle, șapte cărți, din care puteți afla acum pentru toate vremurile o mulțime de lucruri despre țara pe care, în parte, o locuiți și voi. Păstrați-le de aceea cu mare grijă, căci fiecare dintre aceste perle este mai de preț decât o împărăție întreagă!

12. Deocamdată să i le dați lui Oubratouvishar spre păstrare, căci el este cel mai înțelept dintre voi. Iar după ce el va părăsi acest pământ, să hotărască el cine este demn ca să ia în păstrare această comoară neprețuită. Vai însă de acela care, împins de lăcomie, va vrea să pună mâna pe aceste perle!

13. Eu, ca sol al voinței Aceluia care șade acolo, cred că am făcut până acum destule minuni pentru trezirea credinței în voi. Dacă însă acestea nu v-au ajuns, nici mai multe nu vă vor putea fi de vreun folos! Credeți acum că Acela care sade acolo este Cel pentru care marele SHIVINZ și cei doi strămoși ai lui au ridicat marele templu din stâncă de la JABUSIMBIL?”

14. Cu toții au spus: „Da, da, da! Îți aducem aici mărturie ție, mesager al Domnului, din adâncul vieții noastre!”

15. Cu aceasta, îngerul i-a părăsit, iar Cyrenius M-a întrebat dacă această reprezentare pur istorică a Egiptului are vreo importanță în Evanghelia Mea.

16. Eu i-am spus: „Una dintre cele mai mari! Căci, după multe secole, vor veni cercetători de toate felurile și vor străbate țara aceasta în lung și-n lat și vor găsi încă multe dintre semnele care au fost amintite acum prin gura lui Rafael. Acestea le vor da multă bătaie de cap, așa cum vă dau și vouă acum și le vor da și urmașilor voștri. Dar această dezvăluire vă va lumina în acest labirint. În vremurile care vor veni însă, Eu voi trezi bărbați care le vor dezvălui din nou oamenilor, căutătorilor și cercetătorilor această străveche enigmă. Acum însă să mergem la nubieni și să le dăm adevărata Evanghelie din ceruri.”

17. Ne-am ridicat apoi și am mers la oaspeții noștri, care ne așteptau.
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !