Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 24.4.2024, 12:48
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 4 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 31.12.2009, 00:36    Post subject: Capitolul 208 - Obiceiurile nubienilor și obiceiurile albilor Reply with quote

Capitolul 208
Obiceiurile nubienilor și obiceiurile albilor


1. Ne-am ridicat acum în sfârșit de la mesele noastre, chiar când minunatul soare al dimineții și-a reluat strălucirea naturală, și am mers la nubieni. Când Eu am ajuns, s-au ridicat toți de la masa cea lungă și au făcut o plecăciune în fața Mea, plină de venerație, cu mâinile încrucișate pe piept.

2. Conducătorul lor a spus în limba galileo-ebraică: „Doamne, Doamne, Doamne! Acum nu mai este nici un necredincios printre noi! Fiecare cuvânt din gura Ta cea sfântă va fi pentru noi o grație nemăsurată a adevăratei Tale milostenii pentru toate vremurile, da, pentru eternitate!

3. O, Tu, mereu sfânt, dacă ne crezi demni pe noi, cei cu pielea neagră, de o învățătură despre îndatoririle noastre, precum și despre ființa Ta, atunci fericește-ne acum cu câteva cuvinte din gura Ta, iar noi vom rămâne preafericiți, pentru toate vremurile și în urmașii noștri care vor veni, că Te-am văzut și Ți-am vorbit Ție, Creatorul și Stăpânul tuturor lumilor!

4. Acea lumină strălucitoare, pe care eu am văzut-o în viziunea mea ca pe o glorie a vieții în jurul ființei Tale sfinte, iese acum la iveală din marea Ta iubire, milostenie și înțelepciune, care nu are asemănare în toată nemărginirea.

5. Noi suntem acum mieii Tăi supuși, chiar dacă avem blana neagră, însă așa precum culoarea neagră absoarbe în ea mai multă lumină și căldură decât cea albă (de aceea purtăm noi haine albe, ca să ne ferim de căldura și lumina prea puternică a soarelui), la fel cred eu că noi, cei cu pielea neagră, vom absorbi mai puternic și mai adânc lumina sfântă a Spiritului Tău în sufletul nostru decât mulți albi, a căror carne este învelită într-o piele albă, dar sufletul lor respinge mai tare lumina spiritului decât resping hainele noastre albe lumina și căldura soarelui. Astfel de exemple am întâlnit destule în Memfis, pe care comandantul le numea «umbre mișcătoare ale vieții». Acestea trăiesc precum musculițele de oțet, pe care dimineața le însuflețește, iar seara le ia viața.

6. Noi nu avem însă mai nimic cu care să ne putem mândri în fața Ta, Doamne. Noi știm aceasta, că nu suntem altceva decât oameni și că suntem cu toții opera unuia și aceluiași Creator și de aceea nici nu ne va trece vreodată prin cap gândul că unul are față de altul ceva în plus, ca și când ar fi într-adevăr un semizeu, așa cum am văzut la oamenii albi, unde unul se mândrea ca stăpân, iar ceilalți trebuiau să se plece până Ia pământ în fața lui, iar cine nu se pleca era imediat pedepsit cu bâta. Doamne, acest obicei al albilor nu ne-a plăcut deloc și în astfel de pedepse nu am putut găsi nici o urmă de înțelepciune!

7. Noi nu ne batem niciodată copiii și nici animalele. Avem însă multă răbdare și stăruință și îi învățăm pe copiii noștri despre tot ceea ce noi considerăm bun, adevărat și necesar, iar când copiii noștri cresc mari, puternici și înțelegători, nu îi tratăm ca pe sclavii noștri, ci ca pe egalii noștri, cu toate drepturile de viață de la Dumnezeu. Și, cu toate acestea, copiii noștri ne iubesc foarte mult și nici un fiu sau fiică nu păcătuiește vreodată împotriva tatălui sau a mamei sale!

8. La albi am văzut cum copiii se târăsc de frică și se lingușesc precum câinii în fața părinților lor! Și s-ar putea crede că în acest fel vor ieși îngeri din ei. Atunci însă când acești copii scapă de sub ochii părinților, parcă sunt cu totul alții și ar putea fi luați drept ucenici ai necuratului, despre a cărui existență am aflat de la comandantul din Memfis. Pentru o astfel de educație a oamenilor, precum a noastră, vrem să mulțumim în veci!”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !