Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 16.4.2024, 19:39
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 4 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 31.12.2009, 00:38    Post subject: Capitolul 209 - Educarea minții și a simțurilor Reply with quote

Capitolul 209
Educarea minții și a simțurilor


1. (Oubratouvishar): „La noi o educație adevărată se face mai întâi prin stăpânirea, pe cât este cu putință, a simțurilor copiilor noștri; odată ce simțurile lor sunt bine stăpânite, atunci și mintea lor va fi bine educată, după cum am fost și noi educați. Dar albii încep să educe mintea copiilor lor imediat după ce aceștia încep să gângurească și ei cred că, odată ce mintea copiilor lor este pe deplin educată, aceasta va avea mai apoi grijă și de simțuri!

2. O, Doamne, cât de proști sunt albii în această privință, pentru că nu își dau seama că o minte educată înaintea simțămintelor devine întotdeauna un ucigaș al acestora! Mintea singură face ca un copil să devină încrezut și arogant, iar unde aroganța, trufia și egoismul pun stăpânire pe simțăminte, să mai încerce cineva să le modeleze și se va convinge foarte repede că un copac care a crescut strâmb nu mai poate fi îndreptat.

3. Noi nu avem judecători, nici tribunale și nici închisori și nici un fel de legi în afara acelora pe care simțămintele bine stăpânite le cer. De aceea noi nu cunoaștem păcatul și nu avem nici măcar un nume pentru fărădelegi și, prin urmare, nu avem nici pedepse, căci așa cum gândește fiecare pentru el însuși, la fel și chiar mai bine gândește el pentru aproapele lui.

4. La oamenii albi, la care mintea este pusă la loc de cinste, am aflat însă tocmai contrariul a ceea ce cunoaștem noi. Mai toți țin totul numai pentru ei, iar aproapelui îi dau numai atât cât să tragă foloase din aceasta. Uitați-vă la unii oameni egoiști care, dacă unul dintre cei apropiați lui nu îi este de folos, atunci oricare animal îi este mai drag decât acel aproape!

5. La noi însă omul este mai întâi de toate prețuit ca om. Dacă unul dintre frații mei nu îmi poate ajuta, atunci poate că pot eu să îi fiu lui de ajutor. Eu am un servitor, dar eu nu îl am ca să trag foloase de pe urma lui, ci este libera lui voință să mă servească. Noi ne slujim unul pe celălalt cu siguranță mai mult decât își slujesc albii unii altora pentru răsplată. Însă voința nici unui om nu a fost făcută sclava nimănui, prin nici un mijloc, ci, ceea ce face fiecare face din propria lui voință, neobligat de nimeni!

6. De aceea, noi nu avem palate și nici case mari cu ziduri puternice, ci trăim în colibe foarte simple, care arată toate la fel. Acela dintre noi care nu are o colibă, și nici nu are loc să fie adăpostit într-una din celelalte colibe, nu trebuie să-și construiască singur, cu propriile puteri, o nouă colibă și nici nu este nevoit să meargă în alt sat să cerșească, ci aceluia îi vom construi noi o colibă, de bunăvoie, din dragoste și considerație pentru el ca om, care este asemenea nouă, și o vom face ca și când am face-o pentru noi înșine. Și astfel între noi domnește mereu pacea și înțelegerea.

7. Această ordine a noastră le este străină albilor, din ceea ce am putut vedea până acum, și unii ne-au spus verde-n față că o consideră o nebunie care se împotrivește oricărei culturi. Dar, dacă ar fi așa, cum oare de toate animalele și chiar elementele ascultă de voința noastră, pe când albii, cu toată cultura minții lor, nu se pot apropia de o haită de lei?! Vai și amar de cel mai curajos luptător! Numai să vrea să încerce și deja un singur leu îi va arăta că el este stăpânul situației, și nu luptătorul!

8. Noi însă ne putem plimba printre lei și pantere la fel ca și printre cămilele, vitele și oile noastre, și n-am auzit de nici un caz în care vreunul dintre oameni să fi fost atacat de vreuna dintre aceste fiare - și nici turmele noastre. Căci ele vor primi carnea acestora din urmă de-abia când animalele din cirezile noastre îmbătrânesc și mor de moarte bună. Pentru aceasta, fiecare sat are un loc anume, la distanță, unde aduc aproape în fiecare zi câte unul sau mai multe animale moarte de bătrânețe și acolo vin imediat și musafirii cu colții ascuțiți, care înfulecă animalele moarte cu piele, blană și cu oase cu tot. Căci la noi nimeni nu mănâncă nici o carne, în afară de cea a peștilor și a păsărilor tinere și fragede; cele bătrâne sunt date, de asemenea, spre hrană animalelor sălbatice.

9. Ce poate face un alb când cade în apă, cu toată mintea lui educată? Se duce la fund și se îneacă! Noi însă putem, când și unde vrem, să mergem pe apă la fel ca și pe pământ. Numai dacă vrem, putem să ne și scufundăm, dar asta cere osteneală.

10. Toți șerpii veninoși fug din calea noastră, șoareci și lăcuste am văzut pentru prima oară de-abia în Egipt, furnicile agresive fug din calea noastră, iar vulturii și acvilele se hrănesc cu carnea leilor, panterelor și vulpilor moarte.

11. Și astfel se pare că la noi, negrii, mai domnește încă o astfel de ordine care cu siguranță că a domnit la începuturi între oameni, indiferent de culoarea pielii lor, după voința Creatorului, și încă ar mai fi trebuit să domnească. Pentru că, dacă prima pereche de oameni ar fi trăit după ordinea proastă a oamenilor albi din ziua de azi, aș vrea să știu cum ar fi putut reuși să se apere de atacul atâtor animale sălbatice!

12. Căci, înainte ca prima pereche de oameni să fi călcat pe acest pământ, mișunau o puzderie de animale feroce, așa cum ne-a arătat foarte clar înțeleptul comandant din Memfis. Dacă prima pereche de oameni ar fi fost atât de slabă în toate domeniile de viață, cum sunt acum oamenii albi, de câte ori n-ar fi fost ei sfâșiați de haitele de fiare sălbatice?! Ar fi supraviețuit poate numai dacă ar fi fost îmbrăcați în zale din cap până în picioare și ar fi avut arme tăioase și doar dacă ar fi fost mari de statură precum uriașii care s-au prăbușit în Egipt pe vremea lui SHTVINZ, dacă ar fi trebuit să-și măsoare puterile cu aceste fiare - și chiar și atunci ar fi avut destul de furcă pentru ca să-i învingă în luptă pe monștrii uriași!

13. Dar dacă străbunii acestui pământ se asemănau nouă în elementele vieții lor interioare, atunci bineînțeles că nu aveau nevoie de nici o armă, ci, prin puterea firii lor, erau stăpâni peste întreaga lume a animalelor, mineralelor și a plantelor!

14. Eu cred că, pentru că suntem cu toții astfel, multe dintre cuvintele Tale vii vor prinde rădăcini adânci în viața noastră! Iar dacă Tu, Doamne, ne vei da unele legi și reguli de viață, le vom urma cu sfințenie! Căci, odată ce am recunoscut o ordine ca fiind adevărată și bună, noi o vom urma întotdeauna cu strictețe și o vom păstra întreagă, cum foarte puțini albi ar fi în stare.

15. Cum noi avem acum norocul nemaipomenit - care și pentru cei mai mari dintre îngerii Tăi trebuie să fie o minune a minunilor - să fim cu Tine, o, Doamne, Creatorul tuturor spiritelor și al lumilor, Te rugăm acum, prin gura mea, dar cu toții fiind o inimă și o simțire, să mai adaugi o minune la grămada la care am fost martori în scurta vreme de când suntem aici și să ne spui și nouă câteva cuvinte!”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !