Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 16.4.2024, 14:24
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 4 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 31.12.2009, 00:50    Post subject: Capitolul 212 - Nubienii - stăpânii animalelor Reply with quote

Capitolul 212
Nubienii - stăpânii animalelor


1. Conducătorul M-a întrebat dacă să le mai arate albilor ceva neobișnuit.

2. Eu i-am spus: „Da, dragul Meu prieten! Uite acolo, spre mare, cam la cinci mii de pași spre miazăzi, se află un munte care cade abrupt în mare. Pe el mișună o mulțime de șerpi și vipere, iar voi să-Mi alungați de acolo aceste lighioane! Noi toți vă vom însoți!”

3. Conducătorul a spus: „Doamne, Tu, Atotputernicule! Dacă e vorba numai să le alungăm, nu este nevoie decât de un gând și dealul este curățat de toate târâturile pentru totdeauna! Dar pentru că aici este vorba de o pildă a puterii care stă ascunsă în adevărata omenire de la începuturi, vom face aceasta după voința Ta sfântă!”

4. Eu: „Se înțelege de la sine că am cerut aceasta de la voi numai pentru a da o pildă. De aceea, să mergem!”

5. Am pornit cu toții și ne-am mișcat destul de repede spre muntele pomenit. Când am ajuns acolo, cam după vreo jumătate de ceas, se putea vedea ușor că muntele era plin de șerpi și de vipere. Era un sâsâit și un vacarm de nesuportat, astfel încât nu ne mai puteam auzi vorbele. Toate aceste multe mii de târâtoare au început să se grăbească spre mare și s-au aruncat în valuri, înotând ca săgeata. În câteva clipe muntele era curat.

6. Conducătorul a venit la Mine și Mi-a spus: „Doamne, am alungat toți șerpii și viperele, de la cel mai mic, până la cel mai mare și toți puii abia ieșiți din ou! Dar mai sunt încă tot pe atâtea ouă. Cine să le scoată din găuri și din cuiburi? Căci, dacă rămân acolo, într-o jumătate de an muntele va fi din nou plin de târâtoare ca și până acum! Cine va mai curăța dealul atunci?”

7. Eu am spus: „Nu cunoașteți nici un mijloc ca să le îndepărtați și pe acestea?”

8. Conducătorul: „În afară de ICH NEI MAON («otravă el nu are») (ihneumon, mangustă), nu cunoaștem altul! Ar trebui ca acest munte să fie trecut multă vreme prin foc și astfel cuiburile și ouăle ar fi distruse pe cale naturală. Dar calea cea mai bună ar fi bineînțeles voința Ta sau cea a servitorului Tău! Noi însă nu cunoaștem alt mijloc, iar ca să rămânem aici pentru a sufoca sfera de viață a acestor lighioane nu putem.”

9. Eu: „Să lăsăm acum aceasta! Voi ați făcut minunea voastră și mai mult nu cer de la voi. Restul voi face Eu! Acum acest munte, fiind curățat de stârpituri, să urcăm pe el ca să ne arătați încă o pildă a iscusinței voastre!”

10. Am urcat cu toții pe munte, pe a cărui culme încăpeau cel puțin două mii de oameni. Când am ajuns sus, la aproape o mie de picioare deasupra oglinzii apei, s-a ridicat în aer un stol mare de cocori.

11. Eu i-am spus conducătorului: „Prietene, și aceste păsări vă sunt supuse?”

12. Conducătorul: „Aceasta este o specie pe care încă nu am mai văzut-o, dar nu mă îndoiesc nici o clipă că și aceste păsări vor simți voința noastră și se vor supune ei!”

13. Conducătorul și-a privit tovarășii și a zis: „Voiți împreună cu mine ca să împlinim voia Domnului?”

14. După ce conducătorul a spus acestea, cocorii au început să coboare și, în câteva clipe, erau lângă nubieni, dar pe albi îi ocoleau. Imediat după aceea, conducătorul le-a făcut semn să zboare mai departe și păsările și-au luat zborul.

15. Pe cer mai zburau o pereche de vulturi foarte mari, care au început să se rotească deasupra capetelor noastre.

16. Atunci conducătorul le-a spus albilor: „Chemați-i voi acum pe acești vulturi să coboare!”

17. Cyrenius însă i-a spus conducătorului: „Oare pentru ce crezi că este nevoie de această provocare puțin cam arogantă? Tu știi acum prea bine că noi suntem oameni care ne-am îndepărtat de la ordinea divină și că nu suntem în stare de asemenea fapte! Tu împlinește voința Domnului, de celelalte va avea grijă Domnul și, urmând învățătura Lui, și noi, după puterile noastre!”

18. Conducătorul: „Tu crezi că eu v-am cerut să ademeniți aici vulturii dintr-un fel de aroganță? Oh, greșești foarte mult dacă ai o asemenea părere despre mine! Eu am cerut aceasta de la voi, frații mei albi, pentru ca să vă dați seama de felul vostru greșit de a fi, dar de care nu sunteți vinovați. Aceasta însă nu-i strică nici unuia dintre voi!

19. Cum crezi tu că noi ne-am putea mândri cu puterile noastre?! Ori vă puteți mândri voi vreodată cu vederea sau cu auzul vostru?! Dacă ne-am mândri vreodată cu puterile noastre, care vouă vi se par miraculoase, atunci nu le-am mai avea de mult. Dar pentru că nouă ne este cu neputință aceasta, noi ne păstrăm mereu și mereu puterile. Și veți primi o nouă dovadă a lor! Jos cu voi, locuitori ai văzduhurilor!”

20. Când conducătorul a rostit aceasta cu voce tare, cei doi vulturi s-au îndreptat spre noi ca două săgeți și s-au așezat apoi pe brațul lui, de parcă ar fi venit dintr-o menajerie și ar fi fost foarte bine dresați.

21. În acea clipă a zburat și o coțofană, iar conducătorul a poruncit unui vultur să i-o aducă teafără. Vulturul a zburat ca o săgeată după coțofană și în câteva clipe i-a adus-o, întorcându-se de unde a plecat. Vulturul ținea în ghearele lui puternice coțofana care țipa disperată, fără însă a o răni și a lăsat-o abia după ce conducătorul a luat-o în mână. După aceasta, conducătorul i-a mângâiat pe cei doi vulturi și le-a dat apoi drumul, iar cele două păsări mari de pradă s-au ridicat repede în văzduh, căutând după o nouă pradă.

22. Conducătorul i-a dat coțofana lui Cyrenius în amintirea acestei fapte, care l-a uimit adânc atât pe comandantul roman, cât și pe ceilalți romani și evrei.

23. Cyrenius le-a dat cu grijă coțofana fiicelor lui care erau de față și apoi Mi-a zis: „Doamne, este aproape de necrezut de ce sunt în stare acești negri! Oare, în taină, nu i-ai ajutat Tu puțin cu atotputernica Ta voință?”

24. Eu: „Ți-am spus deja de la început că îi voi lăsa absolut singuri să facă ce au de făcut! De ce te îndoiești acum de aceasta?! O, ai doar răbdare, îi voi mai pune să facă încă multe, și, când vei vedea, te va apuca de-a dreptul amețeala!”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !