Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 16.4.2024, 10:22
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 4 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 31.12.2009, 01:16    Post subject: Capitolul 214 - Cunoașterea de sine la oameni Reply with quote

Capitolul 214
Cunoașterea de sine la oameni


1. După ce Eu, împreună cu ucenicii Mei, cu romanii și grecii, ne-am așezat la locurile noastre, conducătorul nubienilor a venit la Mine și M-a rugat să le îngădui să asculte și ei lămuririle Mele.

2. Eu ani spus: „Fără nici o problemă, căci voi va trebui să vă recunoașteți de acum viața desăvârșită! Voi sunteți pe deplin stăpâni pe străvechea putere de viață a oamenilor și sunteți, ca oameni, spre marea Mea bucurie, stăpâni deplini ai întregii naturi. Toate acestea vin din desăvârșita voastră încredere, din credința voastră de nezdruncinat și din voința voastră de neclintit. Dar voi vă cunoașteți această putere tot la fel de puțin cât își cunoaște cineva puterea care pune în mișcare membrele sau sângele în artere și care face să bată inima și pune plămânul să inspire și să expire după nevoile vieții, și a cărui activitate se modifică în funcție de căldură!

3. Acestea sunt experiențe zilnice ale fiecărui om și totuși nimeni nu le înțelege, pentru că nimeni nu se cunoaște pe sine însuși cu adevărat. Și cu atât mai puțin sunt cunoscute puterile extraordinare ale vieții voastre, care sunt mai tainice decât acelea pe care trupul vostru le manifestă în fiecare zi!

4. După ce Eu vă voi lămuri aceste puteri tainice, le veți pricepe mult mai ușor decât dacă v-aș lămuri puterile trupului și legăturile acestuia cu sufletul. Acestea de fapt nici nu pot fi lămurite, pentru că lămurirea diversității aproape fără de sfârșit a diferitelor organe v-ar lua mai multă vreme decât vârsta lui Matusalem, aproape o mie de ani, și asta numai ca să le numărați de la primul la ultimul, darămite să mai și pricepeți cum este alcătuit fiecare organ, care este în amănunțime funcția lui, cum se leagă el cu celelalte organe, cum au loc schimburile între ele și mii de alte însușiri ale fiecărui organ.

5. De pildă, să luăm două fire de păr care cresc foarte aproape unul de altul. Veți crede că ele au nevoie de aceeași îngrijire și că ar putea crește la fel de bine unul în locul celuilalt. Dar cu firele de păr de pe trupul omului nu se petrec lucrurile la fel ca și cu copacii sau plantele, care pot fi sădite unele în locul celorlalte! Un fir de păr crește cu propriul său organism numai acolo unde se află. În oricare alt loc, deosebita alcătuire a organismului rădăcinii sale nu ar supraviețui.

6. În trupul omenesc domnește o selectivitate deosebit de ordonată și o varietate pe care voi cu greu ați putea-o pricepe. Pentru a putea înțelege întreaga alcătuire a corpului omenesc, pentru a cunoaște totul până la cel mai mic atom și pentru a afla cauza pentru care este «așa și nu altfel», omul trebuie mai întâi să fie desăvârșit în spirit.

7. Când spiritul și sufletul sunt una, atunci sufletul desăvârșit și iluminat privește dinlăuntrul trupului său și-l pătrunde, recunoscând atunci dintr-o privire întreaga alcătuire plină de măiestrie a trupului, și își amintește de ce și pentru ce este făcută astfel fiecare parte cât de mică a fiecărui organ și recunoaște alcătuirea lui multifuncțională. Atâta vreme însă cât sufletul nu a atins desăvârșirea, el nu poate ajunge la o asemenea cunoaștere temeinică a trupului său nici într-o mie și nici în alte multe mii de ani.

8. Cu totul altfel însă stau lucrurile cu capacitatea pur spirituală a sufletului. Ea vă poate fi descrisă vouă în linii mari și este și necesar ca ea să fie recunoscută cât mai devreme și cât mai ușor. Căci, fără această cunoaștere practică, sufletul nu ar putea niciodată ajunge la o legătură adevărată cu, spiritul, fără de care este cu neputință o cunoaștere profundă a propriului sine.

9. De aceea, fiți atenți la lămuririle mele despre viața adevărată a primilor oameni, în conformitate cu ordinea divină!”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !