Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 11:49
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 4 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 31.12.2009, 01:21    Post subject: Capitolul 216 - Influența caracterului omului asupra animalelor Reply with quote

Capitolul 216
Influența caracterului omului asupra animalelor


1. (Domnul): „Gândiți-vă acum la sufletul omenesc, în puritatea lui de la început, care este ca un adevărat soare între toate celelalte creaturi însuflețite; acestea din urmă sunt toate supuse sufletului omenesc pentru că preiau din sfera lui exterioară de viață lumină spirituală și căldură spirituală de viață, de care au nevoie pentru dezvoltarea sferei lor sufletești și, prin aceasta, devin blânde, răbdătoare și ascultătoare. Aceasta se petrece pentru că atât sufletele plantelor, cât și cele ale animalelor, au menirea de a deveni cândva ele însele suflete umane.

2. Plantele și mai mult animalele nu sunt altceva decât forme de colectare și educație succesivă și transformatoare a puterii de viață a sufletului din spațiul nemărginit, din care au luat naștere și sufletele voastre. Aceste suflete de animale sunt sensibile la influența unui suflet omenesc desăvârșit și a sferei lui exterioare de lumină și căldură.

3. Animalele se simt bine într-o sferă exterioară de viață desăvârșită, la fel ca plantele în lumina și căldura soarelui. Nici un suflet al vreunui animal nu simte nevoia să se răzvrătească împotriva voinței unui suflet desăvârșit, ci ele trăiesc umile în apropierea lui, precum plantele la soare. Aceste suflete de animale se transformă în lumina și în căldura sferei exterioare de viață a sufletului omenesc desăvârșit și se pregătesc pentru trecerea pe o treaptă superioară.

4. Pentru a înțelege mai bine și practic aceasta, să ne uităm mai îndeaproape la câteva animale de casă și la stăpânul lor! Ascultați! Să mergem la un stăpân aspru și mândru și să vedem cum sunt toate animalele lui! Câinii lui sunt mai răi și mai sălbatici decât lupii din pădure, vitele lui sunt speriate și din cauza aceasta de multe ori o iau razna și sunt neascultătoare. Oile și caprele lui fug de om și pot fi prinse doar cu greu. Pe lângă porcii lui, pe care îi crește pentru grăsime, este periculos să treci, din cauza sălbăticiei lor. Găinile și celelalte păsări din curtea lui sunt și ele sperioase și se lasă cu greu prinse. Nici măgarii, caii, cămilele sau boii nu se lasă mânuiți ușor, de parcă nici n-ar fi îmblânziți. Ei trebuie împinși la muncă cu strigăte sălbatice, blesteme, lovituri și împunsături, iar de cele mai multe ori treaba nu se încheie cu bine!

5. Dar oare de ce sunt atât de sălbatice și nestăpânite animalele stăpânilor aspri și mândri? Sufletul stăpânului lor este ca un soare aflat în mare dezordine! Servitorii și argații lui vor deveni până la urmă la fel ca și stăpânul lor, deci nici ei nu sunt nici pe departe ca un soare viu pentru sufletele între timp înghețate ale animalelor care le-au fost încredințate spre îngrijire. Căci, până la urmă, toți servitorii țipă, blestemă, strigă și bat unde și pe cine pot! Cum să mai se afle un astfel de stăpân de animale în acea minunată stare sufletească despre care s-ar putea spune că este în ordinea divină?!

6. Să mergem acum la un stăpân bun și înțelept, și să-i cercetăm animalele! Ce diferență de necrezut va fi!

7. Nici vitele și nici oile nu-și părăsesc păstorii cei buni! Doar o singură chemare și ele vin la stăpânul lor, îl ascultă cu o atenție vizibilă când acesta le spune ceva și se supun voinței bunului păstor, în a cărui lumină sufletească ele s-au învigorat din nou.

8. Cămila înțelege și cel mai mic semn din partea bunului stăpân, iar calul curajos nu se sperie niciodată când își poartă stăpânul. Pe scurt, toate animalele de pe lângă casa unui stăpân bun și blând sunt blânde, supuse și ascultă de vocea stăpânului lor, și la ele se poate vedea ușor o anumită blândețe, așa cum se poate vedea de la prima vedere la pomii buni că vor face roade bune, căci la aceștia trunchiul, ramurile și frunzișul sunt blând rotunjite, netede și fără vârfuri ascuțite sau spini, și fructele au un gust dulce.

9. Cauza tuturora acestora este, așa cum v-am spus, sufletul sănătos, nestricat, din a cărui înțelepciune luminoasă iradiază spre exterior o sferă luminoasă, care are în ea tot ceea ce are sufletul ca element al vieții: iubire, credință, încredere, cunoaștere, voință și izbândă.”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !