Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 16.4.2024, 22:59
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 4 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 31.12.2009, 01:22    Post subject: Capitolul 217 - Avantajele educației corecte a sufletului Reply with quote

Capitolul 217
Avantajele educației corecte a sufletului


1. (Domnul): „Dacă sufletul omului este deja îngropat în tot felul de griji lumești materiale sau dacă doar începe să se îngroape în ele, atunci el își tulbură ființa luminoasă și va deveni în cele din urmă întunecat de tot. Atunci nu mai rămâne nici o urmă de iubire puternică, iar rămășițele slabei iubiri nu sunt îndestulătoare. De aici vine egoismul, iubirea de sine, care nu mai lasă loc pentru nimeni altcineva. Și unde nu mai este decât atât de puțină iubire, de unde să mai fie o credință puternică și o voință neclintită, când credința este lumina flăcării iubirii, iar voința este puterea luminii?!

2. Dacă acești oameni atât de săraci în iubire încep să-și dea seama foarte vag că, din cauza iubirii lor prea slabe și sărace, nu le reușește nimic pentru că le lipsește puterea, atunci ei ar mai putea fi încă ajutați. Dar, de obicei, ei sunt și mai furioși și plini de răutate și ranchiună față de orice reușită a altor oameni.

3. Furia este și ea o putere, însă una distrugătoare. La lumina amăgitoare a acestei puteri nefaste ei văd tot felul de mijloace necinstite de a ajunge la avere. Ei încearcă repede aceste mijloace, care de cele mai multe ori nu dau roade pentru că sunt înșelătorii. Nu învață însă nimic din nereușite, ci devin și mai înrăiți și furioși. Devin trufași și plini de aroganță și încep să-și caute scăparea în mijloace violente, pe care le și folosesc.

4. Dacă acești oameni vor avea la rândul lor copii, aceștia nu vor putea fi crescuți altfel decât numai în acest fel și pe aceeași cale plină de tot felul de șiretenii lumești, cele pe care părinții au ajuns la fericirea lumească. Acești părinți își vor pune copiii să învețe de toate, însă totul numai pentru lume! Nu va fi luată în seamă câtuși de puțin educația temperamentului și a firii, pentru că, pentru acești părinți și pentru învățătorii și educatorii pe care îi aleg aceștia, firea și temperamentul sufletului nu mai înseamnă nimic.

5. Totul se concentrează pe o educație de formare și de ascuțire a minții, încă din fragedă copilărie. Pentru aceasta, copilul este motivat cu tot felul de premii și trofee și astfel, odată cu ascuțirea minții se începe cât se poate de devreme și cu egoismul și cu lăcomia pentru câștig. Copilul este îmbrăcat cu haine frumoase și cu tot felul de podoabe și nu-și mai încape în piele de atâta trufie. Vai de sărmanul copil sau de omul sărac care nu se închină îndeajuns în fața unui astfel de copil trufaș sau chiar îndrăznește să-l ia în râs, căci acela și-a făcut din acest copil răsfățat un dușman tenace!

6. Unde să mai încapă într-un astfel de om puterea tainică divină de viață?! Unde ar putea să mai încapă puterea peste întreaga natură și peste toate elementele din care au luat naștere toate câte sunt pe lume?!

7. Dacă însă este educată mai întâi firea copilului și abia după aceea se începe cu o educație a minții, care va merge acum ca și de la sine, atunci mintea trezită în acest fel devine un eter luminos viu care învăluie sufletul, așa precum eterul luminos învăluie soarele din care izvorăște acea putere minunată care face ca acest pământ să fie plin de viață.

8. Dacă sufletul omului este îndrumat corect, el este și rămâne centrat în sine și activ, iar ceea ce voi numiți «minte» este emanația activității interioare a sufletului. Lumina exterioară a minții luminează sufletului toate relațiile din afară, iar voința sufletului vine atunci în această lumină exterioară și face ca totul să crească și să rodească într-un mod minunat. Căci alcătuirea omului este făcută după ordinea divină, la fel și voința și încrederea lui sunt tot din Dumnezeu Tatăl sau din voința Sa atotputernică, voință căreia trebuie să i se supună toate creaturile. Ceea ce își dorește un om aflat pe de-a-ntregul în rânduiala divină, aceasta trebuie să se facă până departe, pentru că sfera exterioară de viață a unui astfel de om este străbătută de fapt de Spiritul Divin, căruia totul îi este cu putință.

9. Dacă un astfel de om va renaște în spiritul său, el îmi va fi egal și va putea să voiască, în toată libertatea lui de viață, tot ceea ce îi va plăcea în ordinea divină cu care el a devenit una, iar aceea se va face după voia lui. În această stare de viață desăvârșită, omul, pentru că îmi va fi întru totul asemenea, va fi nu numai stăpânul tuturor creaturilor și elementelor acestui pământ, ci domnia lui, la fel ca a Mea, se va întinde atunci peste întreaga creație, și voința lui va putea da legi nenumăratelor lumi, și aceste legi vor fi urmate. Vederea lui limpede va pătrunde totul la fel ca privirea Mea și, de fapt, împreună cu ea, iar cunoașterea lui clară va recunoaște toate nevoile din întreaga creație și va putea, luând în seamă aceasta, să poruncească, să creeze și să ajute unde și ce va vrea, căci el va fi în toate una cu Mine.”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !