Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 24.4.2024, 12:35
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 4 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 31.12.2009, 01:27    Post subject: Capitolul 219 Acțiunea luminii soarelui. Alcătuirea ochiului omenesc. Vederea sufletului Reply with quote

Capitolul 219
Acțiunea luminii soarelui. Alcătuirea ochiului omenesc. Vederea sufletului


1. (Domnul): „Acești nubieni au dat dovadă aici, prin pilde grăitoare, că așa este și altfel nu poate fi; iar soarele ne dovedește marea lui putere din mult întinsa lui sferă exterioară de viață și mai limpede, în fiecare zi, în fiecare plantă și în fiecare animal.

2. Toate acestea pot părea doar fantasme pentru cei educați greșit și pentru mintea omenească pervertită, căci ea nu poate vedea în aceste minuni decât delirul unei minți înfierbântate și toate acestea îi par curată nebunie. Pentru puterea de înțelegere a unei minți pervertite, acest adevăr este o adevărată nebunie și realizarea lui îi pare cu neputință, pentru că ea nu este bineînțeles în stare de așa ceva și, din motive înțelepte și necesare, nici nu trebuie săli fie așa ceva cu putință. Căci cine ar putea să lucreze fără mâini și să meargă fără picioare?!

3. Dacă soarele ar fi un bulgăre întunecat, ceea ce ar și putea fi, cu toată mărimea lui, el nu ar putea susține viața pe nici o planetă. Dar grandioasa lui constituție interioară, care este de neînțeles pentru voi, este în așa fel concepută și creată ca să producă o imensă cantitate de gaze fine. Prin acestea, uriașul corp al soarelui este nevoit să se rotească în jurul propriei axe, iar această rotație face ca marea atmosferă a soarelui să se frece mereu cu eterul din jurul ei, frecare prin care nenumăratele spirite ale naturii din atmosfera soarelui sunt agitate, mereu și mereu. Această agitație se transmite, din aproape în aproape, în linie directă și în fiecare clipă, pe o distanță de douăzeci de mii de mile și ajunge astfel la o distanță imensă față de soare.

4. Prin această agitație a spiritelor naturii în spațiul incomensurabil al creației, se împarte lumina originală a soarelui în modul pe care vi l-am expus deja suficient de detaliat. Astfel apare o agitație a spiritelor naturii și în atmosfera planetelor. Cu cât ne apropiem mai mult de o planetă, cu atât este mai ușor perceptibilă și mai puternică această agitație. La fel este și atunci când se freacă două pietre: se produce o frecare mai mare decât dacă se freacă două pene. De aceea și în văile adânci este mai cald decât pe vârfurile munților.

5. Acum însă, un bun matematician va gândi astfel: dacă în acest mod are loc propagarea luminii soarelui și a oricărei alte lumini, atunci lumina ar trebui să fie de aceeași natură și nu ar mai fi cu putință să percepem lumina soarelui mai puternică decât restul firmamentului.

6. Într-adevăr, așa ar fi dacă ochiul omenesc nu ar fi fost făcut în așa fel încât întreaga lumină directă și cea reflectată să poată pătrunde doar printr-un orificiu foarte mic pe retina ochiului și de acolo la nervul ocular.

7. Astfel, toate razele directe sunt filtrate și doar cele reflectate de contur ajung pe retina oculară și mai departe la nervul ocular. Apoi, prin organele corespunzătoare din zona creierului, ele vor fi impregnate ca imagini sau semne și vor putea fi văzute de suflet.

8. Dacă ochiul nu ar fi fost așa constituit, atunci nu ați putea percepe imaginea soarelui separat de restul, ci totul ar fi o mare uniformă de lumină, asemănătoare aceleia pe care unii oameni o văd în spirit și în care nici măcar nu își percep ființa lor diferențiată de restul.

9. Un înțelept grec, numit Platon, a adus în scrierile sale o mărturie despre aceasta, împreună cu alți înțelepți ai acelor timpuri. Ei puteau să intre într-o anumită stare de somn conștient în care percepeau că se află într-o mare de lumină în care puteau gândi, dar nu se puteau vedea. Aceasta le dădea un sentiment de împlinire de a fi una cu lumina originară pe care au considerat-o a fi însuși Dumnezeu.

10. Motivul acestei trăiri incomplete a lor era capacitatea încă imperfectă de percepție a sufletului. Aceasta nu era pe deplin instalată din cauza educației greșite. Trebuie să știți că, de fiecare dată când percepția minții ia locul percepției lăuntrice, sufletești, înseamnă că educația este greșită.”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !