Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 16.4.2024, 07:37
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 4 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 31.12.2009, 17:50    Post subject: Capitolul 222 - Însemnătatea sferei exterioare de viață a sufletului Reply with quote

Capitolul 222
Însemnătatea sferei exterioare de viață a sufletului


1. (Domnul): „Voi n-ați priceput încă nici pe departe care este, la urma urmei, însemnătatea sferei exterioare de viață a sufletului și cum acționează, simte, aude și chiar vede ea. Acestea sunt chiar ceva mai greu de priceput pentru mintea voastră pentru că, în lumea pe care voi o puteți vedea cu ochii trupului, nu se află o pildă asemănătoare, căci tot ce este spirit nu poate fi decât foarte greu îmbrăcat într-o imagine materială. Dar, pentru că v-ați dat puțin seama și ați priceput totuși ceva din această temă deosebit de importantă, am să vă mai dau câteva lămuriri în continuare. Dar să fiți treji cu toate simțurile voastre, căci altfel nu veți putea înțelege îndeajuns ceea ce vă voi spune.

2. Că este o temă de viață de cea mai mare importanță, vă puteți da prea bine seama din faptul că Eu v-am lămurit această taină a vieții abia la sfârșitul întâlnirii noastre de aici. Pe cât de mari au fost tainele pe care vi le-am dezvăluit în cele șapte zile pe care le-am petrecut aici și în cele de dinaintea lor, pe atât le întrece aceasta, care este cea mai mare, și tot ce v-am arătat înainte pentru ea v-am arătat, pentru că, fără aceste pregătiri, ar fi fost cu neputință să pricepeți măcar o iotă.

3. De ce spun Eu că aceasta este cea mai importantă dezvăluire?! Este foarte ușor de ghicit și de înțeles! Cine vrea într-adevăr să-și facă o viață mai bună și să descopere de fapt adevărata viață trebuie mai întâi să știe despre el însuși cum este alcătuit, cum se exprimă, cum se manifestă într-un fel sau altul în diferitele condiții de viață; dacă trăiește în păcat trebuie să afle cum să se îndrepte, cum să poată să atingă apoi o stare de viață desăvârșită și cum îl poate influența prin aceasta și pe aproapele lui, ca astfel, la urmă, să devină UN păstor și O turmă.

4. Din toate vremurile, cei mai înțelepți oameni din rândul tuturor popoarelor au recunoscut faptul că cel mai important lucru pentru omul adevărat este să cunoască întru totul viața. Doar că ei ori nu au găsit deloc drumul pentru a reuși aceasta, ori acesta era foarte greu. Acum însă am venit Eu însumi la voi, ca Domn al vieții din veșnicie, ca să vă arăt adevărata viață cât mai limpede cu putință și astfel veți putea fi în stare să înțelegeți, dacă veți avea multă răbdare și stăruință. Atunci însă va fi de datoria voastră să faceți cunoscut și aproapelui vostru, pe cât de mult va fi cu putință, ceea ce voi ați înțeles!

5. Căci, dacă într-o țară, doar unul sau doi oameni țin pentru ei această taină și se folosesc doar ei de ea, aceasta le va fi la fel de puțin de folos ca unui înțelept care se află într-o casă de nebuni sau într-un grajd cu măgari și boi! Îl vor înțelege oare aceștia pe înțelept dacă acesta le va vesti, din adâncul înțelepciunii lui, această minunată învățătură cu cele mai dulci vorbe?!

6. Un înțelept poate fi recunoscut și înțeles doar de un alt înțelept! Cu viața animalelor și a nebunilor nu se poate face nimic, căci Dumnezeu Tatăl S-a îngrijit, prin Ordinea Sa veșnică, de ceea ce va ieși din aceasta. Dar viața oamenilor o puteți întotdeauna aduce pe adevărata cale a adevărului, a iubirii, a răbdării și a înțelepciunii!

7. Și dacă v-ați făcut frați și prieteni printre oamenii adevărați, care, cu vremea, vă vor deveni asemenea în cunoașterea vieții, atunci veți gusta împreună o adevărată bucurie și fericire, veți deveni puternici în tot ceea ce este bun și va fi foarte ușor să faceți bine! Căci o sută de brațe sunt în stare de mult mai multe decât două, o sută de ochi îndreptați în toate direcțiile văd mai mult decât doi ochi și sfera exterioară de viață a o mie de oameni uniți este o pavăză deosebit de puternică ce ferește de tot felul de pericole și necazuri de oriunde ar veni ele.”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !