Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 00:44
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 4 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 31.12.2009, 18:21    Post subject: Capitolul 223 - Puterea oamenilor desăvârșiți în iubire Reply with quote

Capitolul 223
Puterea oamenilor desăvârșiți în iubire


1. (Domnul): „Voi ați văzut puterea sferelor exterioare de viață unite ale acestor nubieni ai noștri! De câte puteri omenești obișnuite ar fi fost nevoie pentru a scoate acest cedru bătrân din rădăcini! De câte puteri omenești obișnuite ar fi fost nevoie pentru a ridica acea stâncă uriașă și cât de puțini nubieni au ridicat-o în aer în fața ochilor voștri! Din aceste fapte de netăgăduit trebuie să recunoașteți câtă putere stă în sfera exterioară de viață a unui suflet cu viața desăvârșită!

2. Și dacă acești nubieni, care nu știau nimic despre puterea numelui Meu, sunt în stare de astfel de lucruri nemaipomenite doar prin puterea unită a sferelor lor exterioare de viață, cu cât mai mărețe ar trebui să fie faptele voastre, pe care veți fi în stare să le faceți unind sferele voastre exterioare de viață prin Cuvântul Meu și prin Spiritul atotputernic al Iubirii Mele care va acționa prin sufletele voastre desăvârșite!

3. Adevărat vă zic Eu vouă: nu numai astfel de copaci și stânci, ci munți întregi veți putea muta din loc dacă va fi nevoie, după vederea clară din inima voastră înțeleaptă. Prin Spiritul Meu din voi veți afla într-o clipită ce este nevoie și ce nu, căci el este mereu prezent în inima sufletului vostru prin Cuvântul Meu mereu viu!

4. Nu ar fi aceasta cea mai înaltă stare pe care și-o poate dori un om desăvârșit, o comunitate sau chiar un popor, în Numele Meu?

5. Ați văzut cu ochii voștri că o astfel de stare poate fi atinsă! Este o mare necesitate acum ca voi, cei mai apropiați ucenici ai Mei, să vă însușiți foarte bine această stare și să-i învățați la rândul vostru pe toți ceilalți oameni să și-o poată și ei însuși cu adevărat! Căci, cine are parte de lumină să nu o ascundă, pentru că atunci, razele ei luminoase nu vor ajuta nimănui, ci să o pună pe masă, ca toți cei de față să se poată lumina de la ea!

6. O lampă poate fi ușor pusă pe masă, dar cu lumina sufletului și a inimii este mult mai greu; însă o voință fermă reușește și aceasta, iar cu ajutorul Meu, pe care vi-l voi da întotdeauna într-o asemenea situație importantă de viață, vă va fi mult mai ușor decât credeți. Bineînțeles că fiecare dintre cei care vor să-i dea aproapelui lor ceva trebuie mai întâi să aibă el însuși acel ceva, altfel va fi asemenea unui orb care vrea să conducă un alt orb: dacă ajung până la urmă la o groapă, vor cădea amândoi în ea!

7. Acum Eu v-am arătat îndeajuns cât de mare este importanța acestei stări de adevărată putere de viață a sufletului unui om desăvârșit și v-am arătat și marea importanță a deplinei cunoașteri de sine, care la copii se obține printr-o bună educație, iar la oamenii fără păcat prin umilință, răbdare și mai ales prin dragoste vie de Dumnezeu și de aproape. V-am lămurit faptele nubienilor care vă pot conduce la adevărata cunoaștere de sine, fapte pe care voi nu le-ați înțeles îndeajuns de profund. Acum depinde de voi să puneți întrebări pentru lămurirea acestui aspect și, prin aceasta, să vă dați voi înșivă seama unde mai aveți hibe!

8. Mai întâi însă trebuie să simțiți foarte viu ceea ce vă lipsește, altfel doar voința voastră nu va fi îndeajuns, căci dacă cineva a pierdut ceva, dar el nu știe de aceasta, va începe el oare să caute ceea ce a pierdut? De aceea trebuie mai întâi să simțiți că vă lipsește ceva și ce anume vă lipsește și trebuie, de asemenea, să vă dați seama cât de prețios este ceea ce vă lipsește, altfel nu veți putea niciodată să căutați cu suficientă fervoare ceea ce aveți nevoie!”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !