Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 24.4.2024, 14:32
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 4 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 31.12.2009, 18:24    Post subject: Capitolul 224 - Despre foamea de hrană spirituală Reply with quote

Capitolul 224
Despre foamea de hrană spirituală


1. (Domnul): „Omul de rând nici măcar nu visează că ar exista înaltele și adevăratele valori de viață; căci, dacă burta lui e plină, de ce să se mai lase el chinuit de înalta însemnătate a vieții?! El are doar din belșug ce să mănânce și să bea, are un acoperiș deasupra capului, un culcuș moale, haine, nu-i lipsesc nici fetele frumoase și nici alte plăceri! Ce ar putea să-și mai dorească un astfel de uzurpator de bunuri lumești?!

2. Unii dintre cei nevoiași încearcă să-și găsească scăparea în tot felul de «cunoașteri» și așa-zise înțelepciuni pentru ca, ici și colo, să poată intra în grațiile unui bogătan și să trăiască din mila lui, încântându-l cu fantasmele lor. Singurul adevăr însă, din toate acestea, este sărăcia «înțeleptului» flămând și lenea mâinilor lui și din această cauză el a ales să-și umple burta flămândă, fără prea mare osteneală, de pe urma închipuirilor și fanteziilor lui despre un zeu și despre viața veșnică a sufletului omenesc, și nu să se ostenească punându-și mâinile la treabă!

3. Gândiți-vă și dați-vă seama din această pildă dacă unui om care se bucură din plin de bucuriile lumești îi mai lipsește ceva în viața lui pământească! Ce îi pasă lui de cunoașterea de sine fără de care adevărata cunoaștere de Dumnezeu nu este cu putință? Va începe el vreodată să caute ceea ce îi lipsește cu adevărat dar de care nici nu-și dă prea bine seama că-i lipsește? Desigur că nu, pentru că el nu suferă nici de foame, nici de sete, acestea fiind biciul care îi împinge pe cei săraci, dar leneși, să caute cunoașterea și înțelepciunea.

4. Cum ar putea el să-și dea seama ce îi lipsește în viață? Doar foamea și setea sunt singurele care împing omul la muncă. Prin urmare, cine nu suferă nici de sete, nici de foame, acela nu va căuta nici o înțelepciune! Pe scurt, aceluia care, după părerea lui, nu-i lipsește nimic, nici nu-și va dori ceva și cine n-a pierdut nimic de ce ar căuta ca și când ar fi pierdut ceva?!

5. Așa se petrec lucrurile și cu învățăturile pe care le primiți voi. Cine crede că le-a priceput pe de-a-ntregul, acela nu va întreba și nici nu se va interesa mai departe. Sătulul nu mai cere de mâncare; doar când va fi din nou flămând va căuta desigur din nou bucatele. Însă ce va face dacă bucătarul a plecat? Își va putea el oare pregăti singur mâncarea?

6. De aceea căutați și cereți cu toții de mâncare acum, câtă vreme bucătarul este printre voi! Când El se va întoarce din nou la El acasă, de unde a venit, mulți vor începe a căuta adevăratele bucate - atunci însă va fi greu să le mai primească.

7. Mulți dintre voi, cei care vă aflați acum în jurul meu, sunteți peste măsură de bogați în tot felul de bogății lumești și căutați plini de fervoare după bogății spirituale! Ele vă sunt acum dăruite din plin și fără măsură - numai să nu credeți că numărul lor este de ajuns ca să vedeți totul limpede.

8. Fiecare cuvânt rostit de Mine către voi îl puteți pricepe atât cât vă stă în putere vouă, ca oameni, însă tot ceea ce este ascuns în aceste cuvinte, ca într-un veștmânt, voi nici pe departe nu înțelegeți! De ce voi nu puteți să vă dați seama și de ce Oubratouvishar a putut să vadă că nu Mi-ați înțeles întru totul lămuririle? Pentru că eterul viu al sufletului său l-a perceput pe acela al vostru, la fel cum voi vă puteți da seama într-o noapte întunecată dacă cineva are păr bogat sau este chel, după ce i-ați pipăit capul cu mâinile! La slaba voastră sferă exterioară de viață, simțirea începe de-abia acolo unde începe trupul. În afara acestuia, sufletul vostru nu are nici măcar un strop de simțire!”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !