Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 16.4.2024, 14:38
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 4 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 31.12.2009, 18:31    Post subject: Capitolul 227 - Creier și suflet Reply with quote

Capitolul 227
Creier și suflet


1. Eu am spus: „Eu v-am arătat deja mai înainte cum, printr-o educație greșită, la început sufletul, iar la urmă întregul om, își pierde tot ce-i omenesc și toate darurile minunate care sunt asemănătoare celor pe care le am Eu! Dacă se începe mai întâi cu educația minții, iar creierul copilului nu este copt nici măcar pe două treimi și este mereu constrâns să rețină nenumărate cuvinte, imagini și cifre pe așa-numitele tăblițe ale creierului, care sunt încă foarte fragede și umede, atunci o parte din aceste tăblițe se vor întări foarte repede, și o parte se vor strica de atâta forțare a memoriei și, ca urmare, acești copilași vor suferi mereu de dureri de cap, de care nu vor mai scăpa toată viața.

2. Creierul în întregime va fi încărcat cu tot felul de semne, iar pentru primirea semnelor subtile, care vin ridicându-se din inimă și care ar trebui să impregneze tăblițele sensibile ale creierului, nu mai este loc, pentru că tăblițele au devenit insensibile!

3. Pe lângă aceasta, sufletul are mereu înaintea lui, ca o pădure deasă, o mulțime de imagini materiale ale acestei lumi și doar cu greu poate să mai vadă printre acestea semnele subtile, mici și delicate. Și totuși, în unele momente, el poate prinde câte unul dintre aceste semne cețoase, foarte slab conturate, care au urcat din inimă. Dar acest semn îi este neclar și cu neputință de înțeles, pentru că imaginile materiale se suprapun peste imaginea spirituală, o acoperă și chiar o distrug.

4. Acum tu ai zice: «Bine, dar de ce trebuie să se uite sufletul tocmai la tăblițele din creier? Să se ocupe mai degrabă direct de inimă și să pătrundă în lumina spiritului ei! Toate acestea ar putea fi cu putință dacă s-ar putea schimba așa ușor, cu una cu două, Ordinea de viață stabilită, fără ca viața să rămână cu sechele.

5. Dacă cineva este orb din naștere, din cine știe ce cauză, crezi că nu s-ar putea să i se pună o pereche de ochi pe nas ori pe bărbie? Aceasta ar fi cu putință dacă acești ochi, puși în altă parte, nu ar avea nevoie și de un cu totul alt trup!

6. În mecanismul trupului omenesc domnește o ordine matematică strictă și nimic nu poate fi mutat de la locul său fără a fi nevoie să se schimbe întregul organism trupesc. Este deci cu neputință a-i muta cuiva un organ de simț într-o altă parte a trupului, fără ca să nu trebuiască a-i fi schimbat întregul trup, a-i da o nouă formă și o nouă alcătuire interioară.

7. Așa precum trupului nu i se poate muta nici un organ de simț dintr-un loc într-altul, la fel nici sufletului, care este și el un organism, însă cu mult mai delicat și mai spiritual, nu i se poate face vreo astfel de modificare! El nu poate să vadă și să simtă decât prin mijlocirea creierului trupesc. Altfel de impresii, care sunt mai subtile și inexplicabile, pot fi bineînțeles sesizate de suflet prin altfel de nervi, dar acești nervi trebuie să fie într-o legătură permanentă cu nervii creierului, căci altfel limba n-ar mai simți nici un gust și nasul nici un miros.”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !