Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 21:47
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 4 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 31.12.2009, 18:34    Post subject: Capitolul 228 - Educația corectă a creierului Reply with quote

Capitolul 228
Educația corectă a creierului


1. (Domnul): „Atâta vreme cât sufletul locuiește în trup, creierul este principalul organ de văz al sufletului. Dacă acesta este bine dezvoltat, atunci sufletul va putea să deslușească foarte bine imaginile vii impregnate în caracterul creierului. El va gândi, judeca și acționa în funcție de acestea. Chiar dacă, în anumite momente de extaz, sufletul poate să vadă prin clarviziune el însuși, prin intermediul adânciturii stomacului, așa cum am văzut la Zorel al nostru, aceasta nu-i folosește la nimic sau mai la nimic în viața de toate zilele, pentru că, în întunecimea trupului său de carne, nu va mai rămâne nici cea mai mică amintire din cele văzute.

2. Atunci când un lucru este privit sau cunoscut de către suflet, iar creierul trupesc nu ia parte la această cunoaștere, sufletului nu-i va rămâne nici o amintire - îi va rămâne cel mult o vagă impresie. Sufletul poate la fel de puțin să vadă ceea ce preia el în creierul lui de substanță sufletească, pe cât poate vedea și trupul ceea ce se impregnează în interiorul lui pe numeroasele tăblițe din creier din cele văzute și auzite. Acestea pot fi văzute doar de suflet, care este înlăuntrul a tot ceea ce este trupesc.

3. Ceea ce rămâne în creierul sufletesc nu poate fi văzut de suflet cu ochii lui, care sunt orientați spre în afară, la fel precum și ochii trupului, și nici nu poate fi auzit cu urechile sufletului. Aceasta poate să o facă doar spiritul din el. De aceea, un om poate cunoaște ceva din spirit, pe deplin și cu adevărat, de-abia atunci când spiritul este pe deplin revelat în suflet.

4. Ceea ce este înlăuntrul spiritului este cunoscut de Mine și din Mine mai departe, de spiritul din om, care este asemeni Mie și Spiritului Meu. Acest spirit din om este oglindirea Mea în suflet, la fel cum soarele se oglindește într-o oglindă.

5. Prin urmare, atâta vreme cât sufletul locuiește în trup, el are neapărată nevoie, pentru a vedea cu adevărat, de un creier trupesc bine dezvoltat. Un creier nedezvoltat sau care s-a dezvoltat greșit nu-i poate folosi sufletului la vederea spirituală, la fel cum nu-i folosește nici vederea prin adâncitura stomacului, pentru că nu rămâne cu nici o amintire din aceasta. Chiar dacă aceste amintiri rămân pentru totdeauna în creierul spiritului din el, sufletul nu are nici ochi și nici urechi pentru acestea, ci doar spiritul revelat din el.

6. Prin urmare, dacă creierul este educat din inimă, după Ordinea divină, și astfel imaginile spirituale de viață, care sunt lumină, se impregnează primele pe tăblițele sale, înaintea celor materiale, atunci imaginile din lumea exterioară care vor urma vor fi luminate și, prin aceasta, vor putea fi ușor înțelese și asimilate. Iar lumina care izvorăște din acestea va umple nu numai întregul trup, ci va străluci în raze luminoase spirituale în jurul acestuia și va forma astfel sfera exterioară de viață. Prin această sferă exterioară de viață, care cu timpul devine tot mai densă și mai puternică, omul poate face minuni în lumea exterioară și fără a fi nevoie de renașterea în spirit, așa cum ați văzut la nubienii noștri.

7. Dacă însă creierul se dezvoltă greșit, iar de tăblițele lui se agață doar umbre șterse, sufletul este nevoit să-și consume toată lumina vitală pentru a le putea vedea și, cu toate acestea, le va putea recunoaște doar foarte superficial după conturul formelor. Și astfel, în acest caz, sufletul nu va putea niciodată străluci, pentru a putea forma din preaplinul luminii lui sfera exterioară de viață.

8. Numai printr-o umilință adevărată, printr-o iubire intensă de Dumnezeu și de aproapele său și printr-o deosebită căutare a lucrurilor spirituale pot fi luminate imaginile materiale din creier și transformate astfel în imagini spirituale. În acest fel, creierul poate fi adus într-o anumită măsură din nou în adevărata ordine, dar nu va putea niciodată să atingă acea ordine pe care ați văzut-o la acești nubieni.

9. Dar aceasta nu este o nenorocire, căci oricare dintre voi, cei care veți fi renăscuți în spirit, îmi va fi mai drag decât nouăzeci și nouă de astfel de suflete desăvârșite natural, care nu au avut încă niciodată nevoie de vreo ispășire. Pentru că adevărații Mei copii trebuie să devină puternici prin slăbiciunea lor!

10. Ai înțeles acum acestea bine, dragul Meu Cyrenius? Nedumeririle tale și-au găsit acum răspunsul așteptat?”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !