Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 18.4.2024, 12:43
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 4 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 31.12.2009, 18:55    Post subject: Capitolul 236 - Caracterul isteților lumii și nefericirea lor pe lumea cealaltă Reply with quote

Capitolul 236
Caracterul isteților lumii și nefericirea lor pe lumea cealaltă


1.(Domnul): „Dar oricât de răi ar fi astfel de oameni, tot mai ușor se poate face din ei oameni desăvârșiți decât dintr-un așa-zis isteț al lumii. Cei care sunt considerați înțelepți ai lumii au, într-o anumită privință, mintea foarte ascuțită, aceasta însemnând că ea este ațintită pe un singur punct, cel mai adesea unul egoist. Și aceasta din cauză că tăblițele piramidale sunt integre parțial și pe rânduri în mijlocul creierului. Aceasta face ca «înțelepții» lumii, de multe ori sfătuindu-se împreună, să poată să scoată la iveală ceva deosebit, dar numai pentru scopurile lumești. Dar tot ce este profund și spiritual le rămâne străin, căci între avantajele lumii și cele veșnice ale spiritului și sufletului rămâne o prăpastie de netrecut, peste care în veci nici cea mai ascuțită istețime a lumii nu va găsi vreodată vreo punte.

2. Și aflați că toate acestea se datorează stricăciunii din temelie a structurii creierului omenesc încă din pântecele mamei și apoi educației greșite a inimii și a temperamentului. Căci, dacă măcar după naștere ar urma o bună educație a inimii și a temperamentului, cea mai mare parte a creierului ar putea fi îndreptată, și oamenii s-ar lumina și ar avea o putere mai mare de viață. Iar prin adevărata umilință și bunătate a inimii, după ani, s-ar putea găsi și cele pierdute, și îndreptate sau înlocuite toate cele stricate.

3. Căci cine își pune sămânța într-un pământ bun, nu poate rămâne fără recoltă. Dar dacă în pământul deja slab și sărac, neîngrășat, nu va fi pusă nici măcar o sămânță de adevăr de viață, de unde și cum să iasă măcar un spic, darămite o recoltă întreagă?

4. Da, oamenii lumii se pricep foarte bine să răscolească pământul ca porcii și să-l însămânțeze cu tot felul de roade. Ei strâng recolte bogate, își umplu hambarele până sus și sunt mândri și trufași pentru aceasta, și tot mai aspri și fără inimă față de săraci, cărora nu le mai rămâne nici măcar o palmă de pământ din cauza marii lăcomii a bogaților acestei lumi.

5. La aceasta se pricep foarte bine oamenii acestei lumi. Dar de împărăția Spiritului, a Vieții Veșnice, ei nu se îngrijesc și o lasă în paragină, își fac prea puține griji, sau chiar deloc, dacă pe ea vor creste spini și mărăcini. Este deci de înțeles de ce oamenilor acestui pământ, în loc să le meargă mai bine, le merge tot mai rău. Atâta vreme cât pot să-și ridice palate maiestuoase și paturile în care dorm sunt moi, cât timp își pot umple burta cu tot felul de trufandale și își pot acoperi pielea cu haine moi, regale, ei sunt împăcați și mulțumiți. Căci doar au tot ceea ce trupul lor egoist își poate dori în această scurtă viață pământească.

6. Dar când mesagerul, boala cea grea, vine, șchiopătând din greu, urmată de moarte, atunci sufletul amărât trece de la o frică la alta și mai mare, ajunge la disperare și neputință, și până la urmă chiar la moarte, în vreme ce moștenitorii își împart încântați marile comori adunate de răposatul cel orbit de această lume. Și cu ce se alege acesta pe lumea cealaltă? Cu nimic altceva decât cu cea mai mare sărăcie, cele mai mari nevoi și cu cea mai mare suferință, de neînchipuit pentru această lume. Și toate cestea nu doar pentru scurtă vreme, ci pentru o perioadă pentru voi neînchipuit de lungă, pe care ați putea-o numi «veșnicie», pentru că este aproape la fel de mare. Iar aceasta este ceva foarte normal. Căci de unde să ia un suflet - care n-a lucrat și nu s-a îngrijit niciodată de nimic altceva decât de trup - puterea ca să se desăvârșească într-o lume care nu are și nici nu poate avea nimic mai mult decât are sufletul în el. Cu timpul însă, sufletul ar putea, prin eterul spiritual al sferei exterioare de viață și lumină care îl înconjoară, să transforme această lume într-una locuibilă.

7. Într-o astfel de lume, el ar trebui să înceapă noua muncă, lucrând cu iubire la împărăția spiritului din el. Cum însă ar putea fi aceasta cu putință dacă inima lui, împietrită și nesimțitoare, se adâncește tot mai mult în supărare, deplângându-și soarta, plină de mânie și clocind ură și răzbunare, iar spiritul lui este ca și mort, surd, mut și orb, nemaifiind în stare să citească tăblițele creierului sufletului?

8. Și chiar dacă unui spirit ceresc i-ar fi cu putință să trezească acest suflet decăzut ca să vadă și să simtă, ce fel de lucruri va găsi în creierul acestuia, spre a-l ajuta să-și facă din ele o nouă locuință și sferă de acțiune?! Tot nu ar putea găsi nimic ce i-ar putea fi de folos. Căci, dintre toate lucrurile materiale pe care sufletul decăzut le-a adunat în această lume pământească în creierul său, spiritului îi este cu neputință să preia ceva în creierul său spiritual, pentru că îi lipsește mijlocul viu principal necesar pentru o astfel de transmisie, și anume: lumina din lumina iubirii vii de Dumnezeu și, din ea, pentru aproape!”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !