Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 18.4.2024, 18:29
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 4 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 31.12.2009, 18:58    Post subject: Capitolul 237 - Urmările care pot să apară din cauza unui creier care este întunecat din punct de vedere spiritual Reply with quote

Capitolul 237
Urmările care pot să apară din cauza unui creier care este întunecat din punct de vedere spiritual


1. (Domnul): „Sau puneți o oglindă, oricât ar fi ea de clară, într-o pivniță fără nici un pic de lumină și vedeți dacă lucrurile care se află în pivniță se vor reflecta în oglindă! După ce vă veți cunoaște bine pivnița, veți recunoaște obiectele aflate în ea pipăindu-le și astfel veți ști unde sunt și fără lumină. Veți pune însă degeaba o oglindă în acea pivniță întunecată, căci, fără lumină, ea nu va putea reda niciodată o imagine fidelă a lucrurilor din pivniță.

2. La fel se petrec lucrurile și la un om cu un creier educat de lume, în sens material, stricat și întunecat. Din creierul material întunecat nu se va reflecta în creierul sufletesc nici o formă spirituală purtătoare de lumină, iar tăblițele cerebrale ale sufletului, care sunt degradate aproape de tot, rămân întunecate și goale. Chiar dacă lumina spiritului ar pătrunde până la aceste tăblițe, aceasta nu ar ajuta mai mult sufletului și spiritului decât aprinderea unei lumini într-o încăpere absolut goală.

3. Ce să vadă el aici? Nimic altceva decât pereți goi! Ce va învăța el aici? Cu siguranță că nimic și se va plictisi până la exasperare! Și, înțelegând rostul, își va striga lui însuși: «Afară cu tine și cu lumina ta din această încăpere goală, căci aici nu este nimic! Mergi cu lumina acolo unde este ceva de luminat! Lumina are rostul ei - de ce să luminez cu ea pereții ăștia goi, cărora le este totuna că stau în lumină ori în întuneric?!»

4. Când lumina ochilor spiritului privește la tăblițele creierului din suflet, și acestea sunt goale, acolo nu va mai pătrunde nici o lumină a unui ochi spiritual și va rămâne întuneric aproape o veșnicie! De unde să ia atunci sufletul pe lumea cealaltă materialul de construcție pentru clădirea unei lumi în care să poată locui? Cum va face el treaba aceasta? Voi sunteți de părere că Eu i-aș putea ajuta unui astfel de suflet decăzut? O, da, dar niciodată printr-o milă omenească, slabă, ci numai prin Ordinea divină veșnică și de nestrămutat, care are brațe foarte lungi și foarte răbdătoare!

5. De-abia atunci când, ca urmare a atingerii culmei suferinței, sufletul se înroșește și se încinge de atâta disperare, din marea teamă din inimă și din simțămintele încordate se va ridica o scânteie în creierul sufletesc și lumina ei va impregna pe tăblițele din creier imaginile suferinței sufletului, chinul, durerile, mizeria și neputința lui. De abia atunci va ajunge el la câteva idei sărace și abia după multă vreme va fi în stare să-și facă din aceste imagini nefericite o lume sărăcăcioasă în care să locuiască!

6. Nimeni însă nu-l va invidia pentru ceea ce are acum și va trebui să treacă din nou multă vreme până când un astfel de suflet își va îmbunătăți lumea în care locuiește. Pentru aceasta va fi din nou nevoie de tot felul de mijloace de corecție și de constrângere pentru înviorarea, învigorarea și punerea la muncă a simțămintelor lui!

7. Abia după multe și multe astfel de situații anevoioase, un astfel de suflet va deveni o copie de noțiuni cu caracter foarte trist despre el și astfel va începe să-și dorească să se depășească și va începe să-și ordoneze, din ceea ce are acum, căi, ca să nu mai cadă de acum atât de ușor în cele mai grele nevoi și în cea mai adâncă deznădejde!

8. Acum am putea spune că sufletul dispune de un capital și de o recoltă proprie, dar cât de limitată, cât de săracă și cât de neputincioasă este aceasta!

9. Dacă se întâmplă să se piardă în pădure copii mici și neajutorați, se poate ca unul sau altul să supraviețuiască. Să presupunem că un băiat și o fetiță au rămas în viață, în pădure, pentru că au fost părăsiți sub un smochin ale cărui roade le-au căzut în poală și i-au hrănit până când au putut să-și facă singuri rost de altă hrană. Ei vor crește astfel în sălbăticie, vor atinge vârsta maturității și vor face la rândul lor copii, iar, în câteva secole, din ei va lua naștere un popor. Acesta însă va rămâne fără îndrumare și profeții de sus!

10. Du-te la un asemenea popor și interesează-te de cultura lui și te vei putea convinge că, în loc de oameni, vei întâlni animale, care sunt cu mult mai sălbatice și feroce decât tigrii, hienele, lupii și urșii! Nu vei întâlni la ei o limbă, ci mai mult o imitație a tot felul de sunete ale naturii, prin care ei își comunică doar lăcomia și voința sălbatică. Ei mănâncă oameni străini, animale și fructe crude, iar în vreme de foamete se vor mânca și între ei. Ocupația lor este o permanentă vânătoare pentru a-și procura hrană.

11. Abia după câteva secole, după ce unii dintre ei vor trece granițele pădurilor lor și vor ajunge la vreun popor civilizat de la care vor afla câte ceva despre ceea ce înseamnă educație, și după ce se vor întoarce cu bruma de cunoștințe căpătate, de abia atunci acel trib va începe să iasă din sălbăticia lui, dar bineînțeles că va fi încă la fel de departe de o adevărată educație spirituală ca cerul de pământ!

12. Nici nu bănuiți cât de mult timp va trece până când un astfel de popor va ajunge măcar la o cultură superficială, lumească, și cu atât mai mult timp va fi necesar până când el va ajunge la o cultură spirituală, ca cea pe care o aveți voi acum!”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !