Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 09:34
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 4 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 31.12.2009, 19:06    Post subject: Capitolul 241 - O întrebare despre originea păcatului Reply with quote

Capitolul 241
O întrebare despre originea păcatului


1. În același timp a venit și Oubratouvishar la Mine și a spus: „Doamne, frații albi nu știau mai dinainte ceea ce Tu le-ai arătat atât de înțelept acum? La noi, laudă Domnului pentru aceasta, până și copiii cunosc prea bine toate acestea, căci ei pot să se privească pe dinăuntru și ne povestesc cu bucurie despre frumoasele lor grădini pe care le contemplă din când în când. Ce au făcut acești frați albi că și-au pierdut vederea interioară? Dacă sunt lipsiți de această calitate deosebit de importantă, înseamnă că nu sunt oameni în adevărata ordine, ci doar maimuțe mari, cum se pot întâlni pe la noi, doar că și-au desăvârșit vorbirea!

2. Noi toți am făcut ochii mari când ai dat lămuriri în legătură cu aceste două creiere, care nouă ne sunt mai bine cunoscute decât colibele noastre de acasă. Noi nu cunoaștem în întregime construcția organică a trupului nostru, însă creierul nostru îl știm punct cu punct. La noi mai sunt însă multe tăblițe goale, pentru că nu avem cu ce să le umplem pe toate; însă acelea care sunt imprimate sunt la fel cu cele pe care Tu le-ai arătat la creierul din dreapta Ta ca respectând întru totul ordinea divină și pe care le-ai descris atât de amănunțit. Eu aș vrea însă să aflu cum de acești oameni nu pot să perceapă aceste lucruri în ei înșiși, lucruri care pentru noi, piei negre, au fost din totdeauna cât se poate de limpezi! Cu ce au greșit ei? Cine a pus sămânța acestei stricăciuni? Cineva, cândva, trebuie să fi pus piatra de temelie la acest rău, dar cine, când și cu ce prilej?”

3. Eu: „Nu căuta cine este primul făptaș! Căci unele lucruri rămân o taină a Domnului și oamenii de pe acest pământ nu au voie să le afle! Căci omul trebuie să știe și să cunoască numai ceea ce are el nevoie să facă mai înainte de toate în Ordinea lui Dumnezeu Tatăl! Dacă el va face aceasta, pentru care i-au fost date legile din ceruri, va fi și în privința lui totul în cea mai bună ordine. Omul care-și iubește aproapele ca pe sine însuși și pe Dumnezeu mai presus de toate va afla toate celelalte în întregime.

4. Acum însă este vorba doar dacă frații albi au înțeles totul și dacă omul, simțind în el un gol, va întreba despre ceea ce lui îi este străin, căci aceasta îi va fi cât se poate de limpede arătat. Aceasta este acum înainte de toate important! Ceea ce ai întrebat tu îi va fi cunoscut fiecăruia doar atunci când va renaște în spirit!”

5. Oubratouvishar a fost foarte mulțumit cu acest răspuns și a început să discute despre aceasta cu ai lui în limba țării sale.

6. Atunci a venit însă și Matael și a spus: „Doamne, Tu, viața și iubirea noastră, dacă Tu îmi dai voie să întreb, atunci Te rog, în numele socrului meu, al dragei mele soții și în numele celor patru tovarăși ai mei, să ne luminezi, dacă vrei, un anumit punct al acestei probleme! Într-un fel este o problemă de dreptate și eu cred că fiecare om cu minte la cap este îndreptățit să Te întrebe, plin de umilință, despre ea. Căci doar omul nu este opera sa, ci a lui Dumnezeu Tatăl, ceea ce nici un cer nu poate să nege în veci.

7. Iar mie îmi pare mai ales călăuzirea spiritelor, de fapt a sufletelor, pe lumea cealaltă, foarte stricăcioasă, gândindu-mă la iubirea și atotputernicia lui Dumnezeu, iar drumul - prea anevoios și greu! Este adevărat că Tu în această privință ne-ai arătat foarte limpede multe din motivele Ordinii divine din veci, dar, cu toate acestea, nu-mi dă pace această întrebare:

8. Are vreo vină mărul că a fost smuls din copac de furtună, ori un copac că a fost doborât de trăsnet, ori marea liniștită că este răscolită de furia unui uragan?! Cu ce este de vină șarpele cu clopoței că otrava lui aduce moartea?! Și nici mătrăguna nu și-a ales singură otrava! Peste tot o verigă o trage pe cealaltă și până la urmă se pare că nimeni nu poartă vina pentru ceea ce a făcut!

9. De pe o culme înaltă cade o bucată de stâncă și strivește mai multe oi care pășteau la poalele muntelui. Cine este aici vinovatul și cine va plăti pagubele? Dacă eu mă împiedic noaptea pe întuneric de o piatră și cad, cine a fost de vină? Noaptea, piatra sau piciorul meu nevăzător? Pe scurt, sunt o mulțime de întrebări din care se întrevede clar o lezare a dreptului primar individual! De la cine vine ea, în principiu?

10. Același lucru am descoperit eu acum la oameni. Acești negri au încă toate darurile omenești străvechi; noi însă, albii, nu am avut cunoștință de ele până acum! De ce nu? Se spune: din cauza stricăciunii sufletului nostru, iar sufletul este stricat deoarece creierul s-a stricat deja din pântecele mamei și apoi și mai mult printr-o educație greșită! Iar eu trebuie să mă alătur întrebării puse deschis de Oubratouvishar și zic și eu: Da, da, omenirea este rea și stricată din rădăcini! Cine însă a stricat-o și cine a lăsat-o să se strice? Ca urmare a acestei stricăciuni, omenirea n-a putut să vrea și să aleagă decât ceva cu totul greșit și, din această cauză, ea devine tot mai rea și mai stricată!”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !