Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 18.4.2024, 21:20
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 4 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 31.12.2009, 19:11    Post subject: Capitolul 243 - Esența divină. Necesitatea grelelor teste ale vieții pământești Reply with quote

Capitolul 243
Esența divină. Necesitatea grelelor teste ale vieții pământești


1. Eu am spus: „Da, da, acesta este nodul pe care Eu l-am văzut nu numai la tine, ci la mai mulți dintre voi, când v-am dat învățătura despre creier. De aceea v-am și cerut să Mă întrebați.

2. Se înțelege de la sine că Dumnezeu, ca cea mai înaltă și curată iubire din veci neschimbată, nu poate fi vreodată indiferent și lipsit de iubire și că va folosi toate mijloacele care-I stau la dispoziție ca să vindece sufletele bolnave. Însă această iubire nu-i poate lua sufletului eu-l caracteristic, ci trebuie să-l lase așa și să lase sufletul să ajungă în aceste situații, iar dacă altceva nu ajută, va aduce sufletul în ordinea divină printr-un fel de agerime.

3. În unele cazuri, drumul acesta poate fi deosebit de greu; dar nimeni altcineva nu poartă vina decât sufletul care a devenit încăpățânat și inflexibil, aceasta firește că s-a petrecut în urma stricăciunii lui despre care v-am povestit și v-am lămurit mai înainte.

4. Aceasta însă este voința puternică a sufletului; el vrea astfel și face întotdeauna ce vrea! Acum, aici nu merge cu o îndreptare atotputernică și deci impusă, forțată, căci aceasta ar aduce sufletului cele mai mari chinuri, pentru că și cea mai mică influențare îi cauzează dureri nespuse; ce s-ar petrece însă cu el printr-o influențare foarte puternică?!

5. Dumnezeu este, în El însuși, cel mai mare foc al tuturor focurilor și cea mai puternică lumină din toate luminile*! Cine poate să suporte focul dacă nu este el însuși foc, și cea mai puternică lumină dacă nu este el însuși lumină?! Uitați-vă la creierul de aici din stânga! Deslușiți voi un foc sau vreo lumină, măcar atât cât lumina unui licurici? Nici nu bănuiți câte trebuiesc făcute pentru ca acest creier să devină numai foc și lumină!

6. Dacă însă aș fi vrut cu toată forța să transform acest creier, atunci n-ai mai fi văzut aceste două grămezi de creier din stânga Mea, căci s-ar fi dizolvat imediat în acele limbi de foc care îți sunt cunoscute și care apoi s-ar fi împrăștiat, până când voința Mea le-ar fi unit din nou și ar fi format din ele o nouă ființă. Cum rămâne însă cu ființa aceasta nou formată?!

7. Ordinea divină, care în veci nu poate fi schimbată, are grijă ca nici o ființă care există să nu poată fi distrusă în veci în sfera ei sufletească și astfel să treacă într-o altă ființă și să-și piardă eu-l primar! Și chiar dacă desăvârșirea unui suflet va dura foarte mult, el va rămâne totuși în eu-l lui primar, ceea ce vă consolează cred mai mult decât dacă sufletul complet descompus ar trece într-un alt individ și toate amintirile despre o existență anterioară ar fi șterse și nu ar mai rămâne nici o urmă a acelei existențe concrete anterioare! La ce ar mai fi atunci bună o viață anterioară liberă, determinată de fiecare? Ar avea omul vreun avantaj față de un vierme care se târăște în țărână?! (Așadar nici un suflet omenesc ce a trăit pe acest pământ nu se va mai întrupa într-un alt om aici, n.r.)

8. Viața anterioară este presărată cu tot felul de condiționări. Fiecare om, fie el și fiu de împărat, trebuie să treacă prin anumite probe, unele chiar foarte grele. El și-a făcut uneori o mie de planuri și și-a dorit să le realizeze, însă foarte repede s-au ivit greutăți neprevăzute și din toate aceste planuri frumoase s-a ales praful. În locul lor au apărut tot felul de supărări, boli și frustrări; pe scurt, după o zi plină de soare urmează de obicei cinci zile din care, de cele mai multe ori, nici una nu aduce vreo bucurie și, într-un an de viață, fiecare om va fi avut cu siguranță măcar vreo treizeci de zile rele de tot!”
(* - Vezi „Cine este Dumnezeu, cine este Lucifer, ce este omul?”, n.r.)
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !