Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 24.4.2024, 17:18
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 4 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 31.12.2009, 19:24    Post subject: Capitolul 248 - A face minuni la vremea potrivită Reply with quote

Capitolul 248
A face minuni la vremea potrivită


1. (Domnul): „Tu, Matael, ești acum pe deplin lămurit, atât cât poate fi lămurit un suflet omenesc, câtă vreme nu a devenit una cu spiritul din el. De aceea, lasă ca lumina ta să-i lumineze și pe frații tăi! Trezește-ți însă și credința în Numele Meu, căci numai în Numele Meu vei putea, la nevoie, să faci și semne în fața oamenilor, pentru a trezi în ei credința în Mine!

2. Cine vestește oamenilor Cuvântul Meu, dar nu poate face nici un semn prin puterea acestuia, înseamnă că el este încă un slab slujitor al Aceluia care l-a trimis să aducă popoarelor acestui pământ Noul Cuvânt al vieții din ceruri.

3. Cu acestea, Eu nu vreau însă să spun că un adevărat apostol al învățăturii Mele trebuie mereu și oricând să facă semne înaintea oamenilor pentru a răspândi învățătura Mea la popoarele acestui pământ. Nu, departe de aceasta, căci adevărul trebuie să vorbească pentru el însuși, iar acolo unde nu este înțeles, trebuie lămurit mai bine până când va fi înțeles! Și totuși vor fi și cazuri unde aceste lămuriri nu vor fi de ajuns, mai ales la popoarele încă foarte primitive. Acolo va fi nevoie ca lămuririle să fie puse prin semne într-o lumină mai puternică.

4. Un semn însă nu are voie niciodată să fie prea orbitor și să-i sperie pe oameni, căci astfel ei vor fi constrânși și prin aceasta nu se va câștiga nimic pentru dezvoltarea liberă a sufletelor lor.

5. Un semn trebuie să îmbrace întotdeauna o astfel de formă: el trebuie să fie, în primul rând, o faptă bună deosebită, care să pară întotdeauna a fi o urmare a credinței aceluia căruia i-a fost adresată; iar, în al doilea rând, semnul nu trebuie să se îndepărteze atât de mult de realitatea lumii materiale încât un așa-numit înțelept al lumii să nu mai găsească nici o cale naturală prin care să explice acest semn! Pe așa-numiții înțelepți ai lumii acest semn trebuie să-i surprindă, dar niciodată să-i facă să creadă de tot, căci aceștia au îndeajuns de multă înțelegere ca să priceapă și să cunoască un adevăr așa cum este, și fără vreun semn.

6. În aceste vremuri ale magicienilor și vrăjitorilor, semnele pe care le pot face aceștia pot fi foarte puternice și reale. Acolo unde veți face voi un semn, oamenii au văzut deja sute de vrăjitorii ale magicienilor persani și egipteni, și de aceea un semn făcut de voi nu va impresiona prea mult un așa-zis înțelept al lumii. În plus, suntem înconjurați din toate părțile de esenieni care fac cu ușurință tot felul de semne în fața poporului, ca să-l câștige de partea lor. Și astfel, semnele noastre și minunile ar surprinde poporul, chiar dacă nu l-ar convinge pe deplin, și aceasta este exact măsura potrivită, iar o exagerare a semnelor nu ar ajuta la vindecarea poporului.

7. Dacă Eu aș vindeca toți bolnavii și chiar morții de i-aș trezi, aceasta nu va minuna omul cu mult mai mult decât esenienii! Dar îi va tulbura pe templieri, care de mult vroiau să scape de ordinul esenienilor. Căci de când aceștia s-au răspândit și în Iudeea, tămăduirile miraculoase ale fariseilor nu mai dau roade și aceasta din cauza spectaculoaselor «învieri» făcute de esenieni, o taină foarte bine cunoscută nouă, dar fariseilor încă total necunoscută.

8. Lumea crede că Eu dau apă la moară esenienilor, iar voi veți vedea că vi se va spune că și Eu aș fi un ucenic al acestei școli și că lucrez la răspândirea acestui ordin care crede că va putea în curând stăpâni întreaga lume. Acest ordin deocamdată nu este împotriva noastră, el de fapt ne ajută fără să vrea aceasta. Căci acest ordin minimalizează semnele noastre mai ales în fața mulțimii, iar oamenii sunt liberi să-și facă gândurile și părerile lor despre aceasta. Altfel nu am fi putut face un asemenea pas mare cu semnele noastre!

9. Eu am prevăzut însă toate acestea pentru vremea de acum și am lăsat să apară și să devină totul astfel, pentru ca să putem foarte ușor și fără a fi deranjați să facem multe întru adevărata vindecare a omului, fără ca prin semnele noastre să constrângem pe cineva către adevăr. În aceste vremuri, semnele noastre puternice nu fac multă vâlvă printre spectatorii neatenți. Numai cine se interesează mai adânc de noi va găsi o mare deosebire între semnele făcute de Mine și cele ale unui magician sau esenian. Lui însă nu-i va strica la suflet această descoperire, pentru că el ar fi trebuit să cunoască adevărul deja dinainte, înainte de a fi în stare să găsească o adevărată diferență între semnele făcute de Mine și cele făcute de esenieni. De aceea, el este deja curat, iar celui curat toate îi sunt curate.”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !