Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 24.4.2024, 11:12
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 4 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 31.12.2009, 19:26    Post subject: Capitolul 249 - Rolul semnelor la răspândirea învățăturii Domnului Reply with quote

Capitolul 249
Rolul semnelor la răspândirea învățăturii Domnului


1. (Domnul): „Aș putea acum să fac semne și pentru Ierusalim, semne care să zguduie, astfel ca el să nu mai ezite nici două clipite și să se alăture credinței în Mine. La ce ar fi bună, însă, o asemenea credință? Ar fi o credință de sclavi din teamă și frică, iar pentru oameni ar fi o pedeapsă de care nu ar mai scăpa nici în câteva mii de ani!

2. O credință oarbă, fanatică, fie că este bazată pe adevăr sau minciună, nu are nici o valoare pentru viață și este foarte greu de eliberat poporul de ea și de urmările ei. Și atâta vreme cât un popor trăiește într-o credință oarbă, el este în luptă cu spiritul și se află în cea mai adâncă sclavie a sufletului. El nu poate fi ajutat altfel, nici aici și nici în lumea cealaltă, decât numai printr-o îndelungată învățătură, prin cuvinte și fapte, și printr-o lămurire atotcuprinzătoare și profundă a tuturor minunilor care țin de fapt înlănțuit poporul.

3. Cea mai bătătorită cale de înlănțuire a poporului este decadența preoților, care își însușesc drepturile de a predica învățătura divină, își cresc rândurile înmulțindu-se ca ciupercile și se prezintă apoi poporului drept mijlocitori și reprezentanți ai zeităților, mai întâi ca înțelepți și blânzi îndrumători, iar mai târziu, după ce au câștigat bunăvoința poporului, ca judecători și chiar stăpâni peste tronul regilor!

4. De obicei poporul află de minciunile lor și vechea credință fanatică își pierde din putere, golurile și crăpăturile ei devenind tot mai mari. Oricât va fi ea peticită, nu va mai ține mult, căci tot mai mulți vor schimba haina veche, plină de petice, pe una nouă. Însă până când un popor va ajunge aici, este nevoie de cel puțin câteva mii de ani!

5. De aceea, să fiți foarte atenți când îmi răspândiți învățătura, să nu forțați pe nimeni, nici cu sabia și cu atât mai puțin prin semne ieșite din comun! Rana făcută de sabie se vindecă, dar cea prin semne neobișnuite aproape că nu se mai vindecă niciodată.

6. Acolo unde reușiți prin cuvinte, să nu mai folosiți și semne, căci acestea au fost până acum uneltele falșilor profeți, care întotdeauna orbeau și mai mult poporul. Firește că Eu nu vreau să spun prin aceasta să nu faceți niciodată și în nici un caz semne! Veți întâlni tot felul de păgâni ai căror preoți se vor pricepe la tot felul de semne și profeții, care, ori din cauză că au mai multe înțelesuri sau prin alte mijloace, se vor împlini, toate acestea fiind de fapt lucrul Satanei și al îngerilor lui decăzuți.

7. Față de astfel de profeți falși este îndreptățit să faceți ori un contrasemn, ori să lămuriți poporul cum a fost făcută acea falsă minune. Prin aceasta, cei mai mulți vor începe să aibă bănuieli în legătură cu acei preoți, iar astfel lupta este ca și câștigată de către voi.

8. De abia apoi veți putea face semne, întotdeauna doar benefice: veți putea vindeca bolnavii punându-vă mâinile așa cum v-am învățat Eu, în Numele Meu, ici și colo veți sătura înfometații și însetații sau ici și colo veți alunga o furtună devastatoare prin simpla rostire a Numelui Meu către norii amenințători, care în asemenea situații sunt plini cu spirite rele și supărate. Prin aceasta nu veți înlănțui nici un suflet omenesc, ci îl veți conduce pe o cale liberă, așa cum face un păstor bun cu mieii lui, care îl urmează pas cu pas de bunăvoie, pentru că întotdeauna nu-i așteaptă decât lucruri bune de la el!

9. Acum știi, de asemenea, dragul Meu Matael, cum va trebui să procedezi în deplină concordanță cu voința Mea, când îmi vei răspândi învățătura prin vorbe și prin fapte la popoarele peste care, în viitor, vei stăpâni și la fel și cei patru tovarăși ai tăi!”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !