Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 16.4.2024, 20:44
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 4 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 31.12.2009, 19:35    Post subject: Capitolul 250 - Greutățile răspândirii învățăturii curate Reply with quote

Capitolul 250
Greutățile răspândirii învățăturii curate


1. (Domnul): „Tu ai să întâlnești păgâni, mai ales în părțile de miazănoapte ale împărăției tale, care, cândva, va fi cea mai mare de pe pământ; unii dintre ei vor fi chiar foarte întunecați, și la ei va fi greu să aduci lumina adevărului. Să nu folosești însă puterea care ți-a fost dată împotriva lor! Tu poți, acolo unde este nevoie, să îi abordezi foarte serios, dar nu cu sabia sau cu semne neobișnuite. Căci sabia va tăia doar superficial adâncile rădăcini ale superstiției, iar ele vor deveni și mai puternice în adâncurile acestor oameni. Iar cu semne nepotrivite nu ai reuși decât să înlocuiești un fanatism cu altul! Acele popoare care vor vedea semnele tale vor deveni cei mai aprigi dușmani ai vecinilor lor încă necredincioși și-i vor prigoni cu sabia și focul, iar vechii credincioși vor face la fel cu noii credincioși! Și ce s-ar câștiga până la urmă prin aceasta?

2. Și cum învățătura Mea este o adevărată solie de pace din ceruri, ea nu trebuie să aducă ceartă, discordie și război printre oamenii și popoarele pământului! Acestea să fie ocolite pe cât vă stă în putință. Din partea Mea, ca acestea să fie ocolite, nu trebuie decât să vă iau sub puterea voinței Mele atotputernice, dar astfel firește că veți deveni incapabili să gândiți și să făptuiți altfel decât este voința Mea, și cum ar rămâne atunci cu libertatea voastră de voință?! Dacă Eu aș fi voit aceasta, nu aș fi avut niciodată nevoie să vin Eu însumi întrupat în această lume. Puterea Mea atotcuprinzătoare și veșnică v-ar fi supus și fără acest trup și v-ar fi impus să ziceți și să faceți una și alta, indiferent de ceea ce v-au spus odinioară profeții. V-ar fi ajutat însă aceasta la ceva? Prin aceasta ați fi putut deveni, asemenea negrilor acestora, suflete desăvârșite, însă doar cu greu ați mai fi ajuns să fiți vreodată copiii Domnului.

3. De aceea însă, pentru ca voi înșivă să deveniți vestitori pe deplin liberi ai Cuvântului Meu din veci, am venit Eu în trup la voi pe acest pământ unde Eu am pus temelia școlii pentru copiii Mei în veci, pentru ca voi, copiii Mei liberi, să aflați liberi din gura Mea Cuvântul, să-l cântăriți și să-l răspândiți mai departe la popoarele pământului; iar cine, în puritatea lui, îl va primi de bunăvoie, acela va fi primit liber între preafericiții copii ai Domnului.

4. Cine însă va primi prin orice fel de silnicie, cu forța, această învățătură a Mea, pe care v-am dat-o acum vouă, acela nu va fi primit între copiii Domnului până nu se va îngriji din propria-i voință liberă, aici ori pe lumea cealaltă, să primească preacuratul Meu Cuvânt și de bunăvoie să facă din el firul călăuzitor al vieții lui.

5. Din păcate Eu văd cât de trist vor arăta lucrurile cu această învățătură a Mea peste câțiva ani, după ce Eu Mă voi întoarce în casa Mea. Eu văd însă și cum, în mici așezări, ea va fi păstrată curată ca soarele până la sfârșitul timpurilor! Și aceasta este o mare bucurie pentru adevărata Mea inimă de Tată. De rest să nu vă faceți griji, căci din mulțimea de porci nu veți putea să faceți niciodată filosofi. Aceste ființe se vor mulțumi în curând și cu lături. Căci Eu chem mereu: «Veniți cu toții la Mine, voi cei asupriți și împovărați din greu, căci Eu vreau să vă aduc la toți ușurare.» Dar mulți nu vor auzi chemarea Mea și nu o vor urma!”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !