Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 24.4.2024, 12:17
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 4 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 31.12.2009, 19:43    Post subject: Capitolul 253 - Manifestarea de la botezul Domnului: veșnicia Domnului Reply with quote

Capitolul 253
Manifestarea de la botezul Domnului: veșnicia Domnului


1. Simon Petru a spus: „Atunci când ai fost botezat de Ioan în râul Iordanului, am văzut o flacără ca un fel de porumbel care plutea deasupra creștetului Tău și am auzit zicându-se că acesta era Duhul Sfânt al lui Dumnezeu! Și s-a auzit atunci și o voce, ca din cer, care a spus: «Vedeți, Acesta este Fiul Meu iubit, pe care Eu îl plac! Pe El să-L ascultați!» Ce a fost aceasta? De unde a venit acea flacără sfântă și cine a rostit acele cuvinte pe care le-am auzit atât de clar? Cum trebuie să înțelegem aceasta?”

2. Eu am spus: „De unde altundeva putea să vină decât din Tatăl din Mine și de la Mine?! Ori crezi tu oare că în spatele stelelor, în spațiul nemărginit, locuiește un Tată care a lăsat să coboare deasupra creștetului Meu acea flacără și din înălțimi nemărginite ar fi rostit acele cuvinte care să se audă până pe pământ? O, tu, oarbă orbire a oamenilor! Dacă veșnicul Tată din Mine locuiește în veșnicul Fiu în felul în care v-am arătat acum cât se poate de limpede, de unde poate veni flacăra și vocea? Privește aici și vei vedea din nou aceeași flacără deasupra creștetului Meu! Și ascultă și vei auzi aceleași cuvinte din nou!”

3. Toți au văzut atunci o flacără sub forma unei cruci sau ca un porumbel cu aripile întinse, care de fapt tot o cruce reprezintă, și în același timp au auzit cu toții binecunoscutele cuvinte.

4. Eu am spus: „Aceasta a fost vocea Tatălui în Mine, iar flacăra a luat naștere din nesfârșita Mea sferă exterioară de viață care este Duhul Meu Sfânt atotfăcător! Înțelegi acum și tu, Simon Petru?”

5. Au spus atunci cu toții: „Da, Doamne, acum am înțeles și noi, deși este minunea minunilor!”

6. La acestea a spus și Matael: „Doamne, Doamne, Tu cel mai înțelept din veci! Câte taine mari de nepătruns din Ordinea Ta divină ne-ai arătat nouă, așa cum este și a fost ea din veci! Eu m-am gândit în toate felurile și uite că acum totul îmi este limpede în ceea ce privește relația de neschimbat dintre Tine, Creatorul, și noi, creaturile Tale! Toată Ordinea Ta este atât de înțelept structurată încât nici cea mai ascuțită minte și nici cea mai strălucită judecată nu ar putea găsi undeva ceva care să fie în sinea lui contradictoriu.

7. Numai dacă mă duc cu gândul în urma tuturor vremurilor și veșniciei, atunci trebuie să mă gândesc că toate cele ce sunt acum, toți arhanghelii, toate cerurile, toate lumile, toate acestea trebuie să fi avut un început, altfel, cel puțin pentru mine, existența lor nu poate fi înțeleasă. Căci, în sinea mea, eu gândesc: o ființă, un lucru sau un fenomen care nu a început niciodată să existe nici nu poate de fapt să fie! Căci nu este cu putință ca un lucru să ia naștere din nimic, adică Tu însuți, Creatorul, să nu-l fi gândit niciodată!

8. Deci un lucru care acum există, ca de pildă un soare central, trebuie să fi fost cândva gândit de Tine în Ordinea Ta dreaptă, înainte ca el să apară ca soare central. După mintea mea, el nu poate exista înainte ca Tu să gândești fiecare atom al existenței lui! Pe scurt, el nu poate fi dacă nu a început odată a fi! El poate fi vechi de eoni și secole de eoni - aceasta nu face nimic. Dacă el există acum, înseamnă că a trebuit cândva să înceapă să existe. Când, aceasta nu este aici atât de important.

9. Acest șir de gânduri și de întrebări am putea să le punem și în legătură cu Tine, iar atunci eternitatea Ta deplină și solidă ar cădea sub semnul întrebării! Atât numai că mintea mea clară de acum îmi spune altceva! Eu nu pot, când mă gândesc în adâncul vecilor, să-mi închipui un sfârșit. Rămâne spațiul nemărginit și, împreună cu el, la fel de nemărginitul timp.

10. În acest spațiu, care trebuie să fie veșnic și de necuprins, trebuie să fie prezentă și acea forță primordială care face cu putință expansiunea nemărginită și veșnică a spațiului, fără de care spațiul nu ar putea fi închipuit. Această forță nu poate fi decât una, așa cum și spațiul este numai unul. Ea trebuie să aibă un anumit centru, la fel ca și spațiul. Și, pentru că spațiul este astfel, trebuie ca și în el să se simtă pe sine acea existență absolut liberă. Căci altfel cum ar putea ea să fie, dacă nu ar simți și nu ar lua la cunoștință, în absoluta ei liberate, că există?!

11. Iar ceea ce este valabil pentru spațiu, este valabil și pentru puterea din el; și ea trebuie să se simtă pe sine, altfel n-ar exista. Pe scurt, acestea sunt necesități care se intercondiționează, astfel încât una nu poate exista fără cealaltă. Toate acestea însă, la origine, sunt însăși existența Ta spirituală și de aceea, făcând parte din spiritul Tău, nu pot fi niciodată șterse din gândire.

12. După înțelegerea mea, veșnicia Ta este la fel de necesară precum toate celelalte; cel puțin în existența lor formală nu pot fi altfel decât determinate și delimitate de timp! Acum însă se naște de-abia o cu totul altă întrebare.

13. Pentru că toată această creație văzută și nevăzută trebuie să fi luat naștere în vremuri neînchipuit de îndepărtate, ce ai făcut Tu, Doamne, înainte de acest început, o veșnicie întreagă? Îmi dau seama, după chipul Tău zâmbitor, că am pus o întrebare prostească; și totuși sunt convins că ea nu este întru totul zadarnică! Iar Tu, Doamne, cred că ne vei lumina și de data aceasta în neștiința noastră! Sufletul meu iscoditor vrea acum să se lămurească pe deplin!”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !