Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 19:41
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 4 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 31.12.2009, 19:48    Post subject: Capitolul 254 - Măreția creației Reply with quote

Capitolul 254
Măreția creației


1. Eu am spus: „Dragul Meu prieten Matael, deosebirea dintre Dumnezeu și omul creat, oricât ar fi el de desăvârșit, dăinuie mereu și nu poate fi anulată în veci, pentru că Dumnezeu, la originea Lui, este și trebuie să fie nemărginit și veșnic în toate; pe când omul, deși va fi mereu tot mai desăvârșit în esența lui spirituală, nu va putea atinge niciodată nemărginirea măreției Ființei lui Dumnezeu.

2. Omul poate fi asemenea lui Dumnezeu în formă, de asemenea în iubire și în puterea ei, însă niciodată în măreția înțelepciunii nemărginite în și din Dumnezeu. Și astfel, lungile eternități, în nenumăratele lor perioade nesfârșite, vor putea cuprinde destule, iar pentru ele se va găsi întotdeauna loc în spațiul nelimitat, numai că despre toate acestea nici măcar un arhanghel n-a visat vreodată! Căci chiar și puterea de cunoaștere și de cuprindere a unui arhanghel este încă mult prea mică pentru toate câte sunt. Abia după ce arhanghelii se vor coborî, asemenea Mie, în trup, abia atunci vor fi ei în stare să cuprindă și să înțeleagă mai mult - însă niciodată totul: întreaga și veșnica Eternitate!

3. Da, voi veți cunoaște mereu și mereu noi minuni și până la urmă veți începe să le pricepeți, dar pe toate nu le veți cunoaște în veci - și vă puteți da seama ușor de ce, dacă vă veți întreba dacă vă este oare cu putință să numărați până se sfârșesc toate numerele! Așa cum din veșnicie Eu sunt, gândesc, vreau și acționez ca unul și același Dumnezeu, cu aceeași iubire și înțelepciune, așa vă veți putea da seama că Eu, vorbind Tatăl în Mine și prin Mine, nu am hibernat până la această perioadă a creației! Chiar dacă o perioadă a creației, de la origini până la desăvârșirea ei spirituală, durează o mie de ori câte o mie de ori de eoni de mii de ani pământeni, o astfel de perioadă a creației nu înseamnă totuși nimic față de Sinele Meu veșnic, iar puterea ei nemăsurată de expansiune este un nimic față de spațiul infinit!

4. Tu, Matael, cunoști prea bine constelațiile vechilor egipteni și Regulus din Marele Leu îți este bine cunoscută! Ce este această stea pentru ochiul tău? Este doar un punctuleț luminos - când, de fapt, este un soare atât de mare încât unui fulger, care într-o singură clipă străbate o distanță de 300 000 de kilometri, i-ar trebui un trilion de ani pământeni pentru a străbate distanța de la polul nord la polul sud al acestui soare! Numele său este de fapt Urka sau, și mai corect, Ouriza (începutul creației din eoni de eoni de sori); acest soare este sufletul sau centrul de greutate al constelației Marelui Leu, care însă reprezintă doar un nerv în imensul Om Cosmic, din care Omul Cosmic are aproximativ atâția nervi câte fire de nisip și iarbă are întreg pământul, iar Omul Cosmic reprezintă doar perioada de la începuturile creației până la desăvârșirea ei.

5. O astfel de Urka și chiar mai multe, o întreagă constelație, sunt de fapt aștrii imens de mari, dar nespus mai mare este un Om Cosmic al creației! Dar ce este chiar el în comparație cu spațiul nemărginit și veșnic? Este o nimica toată! Căci fiecare lucru limitat din necesitate, care pentru voi este imens de mare, este, în comparație cu spațiul infinit, o nimica toată, căci nu se află în nici un raport calculabil cu acesta.

6. Acum te întreb, dragă Matael, dacă ai înțeles cele ce ți le-am lămurit acum!”

7. Matael a spus: „O Doamne, sigur că da, am înțeles; dar acum încep să mă pierd și să mă dizolv în nimic! Căci puterea și măreția Ta, spațiul infinit și timpul veșnic mă devorează complet. Așa cețos îmi pare totul acum și, dacă am înțeles corect ceea ce Tu, Doamne, ai spus, atunci înseamnă că Tu ai parcurs nenumărat de multe perioade de creație. Căci, dacă aș începe să număr în sens invers perioadele de creație pornind de la cea de acum, atunci este sigur că nu aș sfârși niciodată cu numărătoarea și nu aș ajunge în veci la aceea despre care aș putea spune că ar fi prima!

8. Pe scurt, Tu nu ai un început. Astfel este cu neputință ca creațiile Tale să aibă un început și, oricât de numeroase ar fi ele în spațiul veșnic, totuși nu există nici una despre care să se poată spune: «Privește, ea este prima! Înaintea ei nu a fost creat nimic!» Căci înaintea și în urma unei astfel de perioade de timp se află din nou o veșnicie întreagă! Ce ai fi făcut Tu pe perioada acestei creații, în Sinele Tău mereu același? În spațiul infinit au loc nenumărat de multe creații; chiar dacă distanțele dintre ele ar fi nemăsurat de mari, aceasta nu face nimic! Spațiul nesfârșit are suficient loc pentru toate spațiile nesfârșite și va avea încă loc pentru eoni și eoni de astfel de spații, și veșnic mult mai mult pentru nenumărat de multe altele noi, iar cele noi nu le vor înmulți la număr pe cele deja existente din veșnicie; căci ceva nesfârșit și nelimitat nu poate deveni ceva mai mare și mai mult, căci este deja nesfârșit de mult.

9. Da, dacă aș începe să număr această mare perioadă cu unu, atunci ea ar putea fi mărită mereu cu încă una; cum însă numărul de la început este nelimitat, nu mai poate avea loc o mărire a lui!

10. De astfel de gânduri este muncită mintea mea acum, iar tensiunea mea interioară mă apasă. Dar la o parte cu astfel de gânduri, care, prin mărimea lor nelimitată, îmi sufocă sufletul meu mic! Având o viață veșnică și, în plus, iubirea și grația de a mă afla în preajma unei astfel de imensități, atunci nu îmi mai doresc să cunosc nici măcar luna sau soarele mai îndeaproape! Acum mi-am dat seama ce nesăbuită a fost întrebarea mea, căci astfel de taine nu pot fi cunoscute de un om limitat! Doamne, iartă-mi marea mea prostie!”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !